Фон дьо тен, бази за грим и перфектен тен - 34

• 56 845
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
  • MJF
Скрит текст:
За нанасяне с четка от изброените предполагам, че ЕЛ ДУ ще е най-подходящ.
Дермабленд е страхотен върху пори, покривността е супер, но нанесен с пръсти е най-добре и не е за мазна кожа.
Мак F&B е с много лека покривност, не знам защо си се спряла на него; на мен лично Sephora Matte не ми харесва, но аз не съм по матовите ФДТни.
Бих препоръчала да погледнеш къшъна на Миша, за който писа Агента (и след нея кой ли не, всички ни запали май), има сериозна покривност, а е лек; Make Up Forever velvet matte- компактен ФДТ с надграждащо покритие, елиминира пудрата, защото е такава; YSL all hours; Lancome Teint Idole, Urban Decay Naked skin; и най-вече нещо за под ФДТ- при мен витамин Ц дава прекрасен резултат, най-добър видях от OleHenriksen серум и крем с витамин С, като го ползвах и като нощен и дневен, Sunday Riley CEO серум, Drunk Elephant и за по-леки петна- Pixi tonic.

NiaV, защото съм объркала Face and Body.
Имам предвид Studio Fix. Непознати продукти са ми и съм направила грешка Blush Гледах видео, че този продукт на Мак покрива дори татуировки. Имам мострички на Дермабленд и предполагам е подходящо сега да го тествам, тъй като е в по-тъмен цвят, а аз имам лек тен и нямам четка под ръка.
Благодаря за останалите препоръки. Hug

Последна редакция: сб, 29 авг 2020, 17:12 от FugeeLa

# 616
И аз имам Дермабленд от Ния(пак!!) и тези дни ще тествам,сега съм с тен.

# 617
А, какво е Пат?

# 618
Aз пък ще препоръчам (пак!) при проблем с петна да се използват и коректори (прасковени!) и отгоре им и консилъри, а не да се "борят" петната само със пълно покритие. Бях писала преди месец 2 пространен пост по въпроса в тази тема, ако не се лъжа.

# 619
  • MJF
Agent Provocateur, да, заинтригувах се и от прасковените коректори.
Мога ли да попитам кой би ми препоръчала Simple Smile
Искам да променя изцяло рутината си относно лицето и може да се окаже, че не са такъв голям проблем петната с правилните помощници.

# 620
За пигментни петна ползвам прасковен цвят коректор на Algenist (горещо го препоръчвам, но е скъп и не знам колко е достъпен в Европа!)И върху него и консилер, не ФДТ. Но разбира се, толкова зор си давам за специални случаи, за всеки ден и цветни капки + полупрозрачен ВВ/СС крем или лек ФДТ е предостатъчен.
Тук има още идеи за читави продукти, реално всяка козметична фирма има нещо такова:
https://stylecaster.com/beauty/best-color-correctors-2017/
Моята препоръка е при възможност за избор да се избират капки/течни/полутечни формули, че по-лесно се нанасят от твърдите и не искат да ги блендваш истерично докато ти се отще да се гримираш!

След голяма борба с полуработещата търсачка на форума ето кои постове си изкопах:
https://www.bg-mamma.com/?topic=1206180.msg40788939#msg40788939
Скрит текст:
Не ви трябва ФДТ, трябва ви зелен коректор - като воал за цялото лице и втори слой на участъците, които се зачервяват най-много (нос/бузи/етц.)
Благодаря, имате ли препоръки за хубав такъв?
Aз лично ползвам тези, но не зная доколко са налични в Европа. Неведнъж сме коментирали темата, има ги във всякакви варианти и ценови сегменти - oт ELF и Еccence, Лореал, през Makeup Forever и Urban Decay, та до Lancome и подобни - течни, като праймър, като къшън, като коректор, твърда формула също има:

Още идеи:
https://www.stylecraze.com/articles/best-color-correctors/

Най-общо как се ползва зелено за маскиране на червено:

..трябва ви зелен коректор - като воал за цялото лице и втори слой на участъците, които се зачервяват
Как се полага втори слой?
Ъъъ, слага се още продукт и се блендва...

https://www.bg-mamma.com/?topic=1206180.msg40789013#msg40789013
Скрит текст:
Цветните основи (както и моите капки) не са супер концентрирани, като някои от по-твърдите форми,затова 2-ри слой обикновено помага. Но пък попиват (по-)лесно и могат да се смесват директно с течните ФДТ!

За пигментни петна ползвам прасковен цвят коректор И върху него и консилер, не ФДТ. Но разбира се, толкова зор си давам за специални случаи, за всеки ден и цветни капки + полупрозрачен ВВ/СС крем или лек ФДТ е предостатъчен.

И докато сме на тази тема да спомена, че има и цветокоригиращи пудри за тези от нас, които държат на максимум "корекции". Аз имам ъъъъммм, срам, 3 или 4 различни.

Последна редакция: сб, 29 авг 2020, 19:58 от Agent Provocateur

# 621
Моля за препоръка за коректор за под очи, суха кожа, наличен в Дъглас или Бюти зон.Не търся покривни, а по - скоро леки и озаряващи. Благодаря предварително!

# 622
И докато не съм забравила - Ния, извади се от дупката и иди да пробваш ето тази пудра в първата Сефора. Според мен може да се окаже добро попадение за сухи и нормални кожи, смесени също, ако мазните зони се третират отделно. Много мек полуматов финиш.
Marc Jacobs Beauty Finish-Line Perfecting Coconut Setting Powder
https://www.sephora.com/product/finish-line-perfecting-coconut-s … ng-powder-P430504

Озаряващ коректор за очи имам (и ползвам изключително рядко, най-вече когато искам хем да съм изглеждам естествена, хем да позамажа факта, че съм била цяла нощ пред монитор)
Algenist REVEAL Color Correcting Eye Serum Brightener
https://www.sephora.com/product/reveal-color-correcting-eye-seru … e:p411930:product
(понякога не се сработва с някои от по-тежките ми кремове за очи, но това важи за 90% от козметиката ми)

PS Оффф, чукча писател, да бях прочела, че трябва да е наличен в Дъглас/БЗ преди да пиша!

Последна редакция: сб, 29 авг 2020, 20:53 от Agent Provocateur

# 623
На Армани е прекрасен новият коректор.

# 624
Агент, слушам и изпълнявам! Благодаря! И без това си загубих някъде ByTerry, та си имам и извинение!
Щях да я метна ей сега в кошницата, но ще я пробвам първо- от dew you течния хайлайтър се изривах безподобно.

# 625
Собственоръчно ще те удуша, ако я купиш без да си я пробвала Grinning

PS Уффф, обаче пудрата не става за под очи.... или поне с консилъра на Диор не става!

А някой да е ползвал като база ето тази вОда!?!?!
Smashbox Photo Finish Hydrating Primer Water

Последна редакция: сб, 29 авг 2020, 21:17 от Agent Provocateur

# 626
Ммм, сигурно е чудесна тази нова пудра! Наистина е по-разумно съотношението количество-цена, спрямо предишната, качеството е ясно.
Тъй като коментирам пост на повече от седмица, да уточня, че става дума за Loose Setting Powder  на КА. Хубава е и върши доста добра работа, но на моята все още склонна към омазняване кожа й пасва най- добре в късно есенно- зимния- ранно пролетен сезон. С други думи казано, най- добре ми понася от номври до към средата на март.

# 627
  • софия
Кое, кое не става, пд консилъра на Dior??
И какво да сторим, Агент, ако ни се ще да сложим и ФДТ по бузите, където, за жалост имаме петна?
Ще се гръмна! Тук сте перфекционисти, дето прикриват дребни дефекти.. а аз имам 100 петна Stuck Out Tongue Winking Eye

# 628
Не, аз казах, че не става пудрата на Марк Джейкъбс в съчетание с консилъра на Диор под моите очи и върху моите бръчки Wink Под нечии други може и да става, аз просто споделям собствения си опит от днес! Пудрата като естествена  сетинг пудра ми допада, консилърът като консилър и като ФДТ - също. Комбинацията им обаче под очите ми - НЕ!
Ммм, сигурно е чудесна тази нова пудра! Наистина е по-разумно съотношението количество-цена, спрямо предишната, качеството е ясно.
Тъй като коментирам пост на повече от седмица, да уточня, че става дума за Loose Setting Powder  на КА. Хубава е и върши доста добра работа, но на моята все още склонна към омазняване кожа й пасва най- добре в късно есенно- зимния- ранно пролетен сезон. С други думи казано, най- добре ми понася от ноември до към средата на март.
О, мерси, че сподели, ТиЛи! Това означава, че ще е интересна опция за сухи и нормални кожи!

Между другото да не забравя да кажа на съфорумката, която от Макс Фактор иска да иде на "по-висок клас" да не очаква чудеса!

Последната седмица в гората смесвах BB крем и течен хайлайтър (в случая конкретно ВВ на Боби Браун и хайлайтър на Бека) в съотношение 2:1 и резултатът беше много лек, озарен, но без да е мазен (оригиналният финиш на ВВ крема е по-скоро матов). Малко пудра по Т-зоната, малко бронзър/руж по очите/бузи/устни (ключовата дума е Малко!) + спирала и за 5-6 мин докарвам човешки вид!
(който си забравя къшъните вкъщи...)

# 629
Няма да поръчвам без проба, честна скаутска! Преставяйки си те как готвиш къшъни в гората ми стана много забавно. Обожавам течен хайлайтър и покривен продукт.
вОдата не става, ако искаш да е спрей, виж hangover на too faced, ако не- пробвала ли си праймърайзъра на Смашбокс? Рай е😍

Общи условия

Активация на акаунт