Фон дьо тен, бази за грим и перфектен тен - 34

• 56 843
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
Ммм, сигурно е чудесна тази нова пудра! Наистина е по-разумно съотношението количество-цена, спрямо предишната, качеството е ясно.
Тъй като коментирам пост на повече от седмица, да уточня, че става дума за Loose Setting Powder  на КА. Хубава е и върши доста добра работа, но на моята все още склонна към омазняване кожа й пасва най- добре в късно есенно- зимния- ранно пролетен сезон. С други думи казано, най- добре ми понася от ноември до към средата на март.
О, мерси, че сподели, ТиЛи! Това означава, че ще е интересна опция за сухи и нормални кожи!
По- скоро за нормални. Сухите може и да ги пресушава. Но ако някой с коментираните типове кожи има наблюдения, ще се радвам да сподели.

Аз лично за себе си за пореден път с убеждавам, че съм открила работещите за мен продукти. Явно кожата ми все още не се е променила драстично. А именно-  MAC Blot Powder и Сhanel Mat Lumiere. Понякога с удоволствие ползвам и насипната прозрачна пудра на La Prerie.
Това за чувствителна, склонна към омазняване /все още/ 40+ годишна кожа. Климат- от горещ, през ветровит и средно студен, константно доста влажен.

# 631
О, мерси, че сподели, ТиЛи! Това означава, че ще е интересна опция за сухи и нормални кожи!
По- скоро за нормални. Сухите може и да ги пресушава. Но ако някой с коментираните типове кожи има наблюдения, ще се радвам да сподели.

Аз също!

Да кажа и за "проблемни/пресушаващи" пудри. Откакто почна през зимата драматично да ми изсъхва кожата любими мои пудри (вкл. гореспоменатата La Prarie - нали говорим за 1-ва версия?) почнаха да ми създават проблеми и да изглеждат зле. Та едно от решенията, освен хиперхидратирана кожа и хидратиращ праймър (Ния, имам травъл сайз на праймърайзъра и го кътам за зимата) е сетващата пудра да е максимално тънък слой, коеот аз постигам с ужасно рехава четка. Колко четки изпробвах ме е срам да кажа, но на финала се кротнах след като купих Smashbox Sheer Powder Brush, ето тази:

https://www.smashbox.com/product/17650/50994/accessories/brushes … heer-powder-brush

# 632
Препоръчайте ми ФДТ със следните изисквания:
 - леко към средно покритие;
-  да не седи като маска
- за нормална към леееко омазняваща се кожа
- полуматов финиш
- spf
- да има жълти и светли цветове !
По възможност да не е повече от 30-40лв. ☺ Благодаря!

# 633
  • софия
Здравейте, моля кажете това добро ли е като коректор за под очи или за петна(съответния нюанс, разбира, се.)
Да ви кажа, че вчера посетих sefora специално заради BECCA коректора. По-светлият ми се видя малко розовеещ... А гледах някакво видео, с препоръки да се прикриват кръговете с жълтеникав коректор?!!
Благодаря ви за безкрайно полезните съвети, страхотно отзивчиви и компетентни сте вие, основното ядро!!!

Последна редакция: вт, 01 сеп 2020, 14:51 от swetulka

# 634
На мен ми е сух и ми подчертава бръчиците под очите. Аз ползвам течния на Боби Браун и съм фит с него. Sunglasses

# 635
Здравейте, моля кажете това добро ли е като коректор за под очи или за петна(съответния нюанс, разбира, се.)
Да ви кажа, че вчера посетих sefora специално заради BECCA коректора. По-светлият ми се видя малко розовеещ... А гледах някакво видео, с препоръки да се прикриват кръговете с жълтеникав коректор?!!
Благодаря ви за безкрайно полезните съвети, страхотно отзивчиви и компетентни сте вие, основното ядро!!!

Бях купувала този ББ коректор преди години, базирано на чудесните му ревюта, но не се сработих с него и го подарих. Но аз изключително трудно се сработвам с този вид продукти, та проблемът най-вероятно е бил в мен, а не в него.

Когато се коригира цветно петно по лицето се работи на принципа на колористиката - даден цвят се елимира със срещуположният му. И понеже не всички сенки под очите са с един цвят, то и предложенията какво може да сработи са различни и фактът, че нещо работи идеално при приятелката не е гаранция, че ще сработи при вас. Понякога кожата е толкова тънка, че прозират лилавеещо-синеещи кръвоносни съдове  - в такъв случай може да се използва и жълтеещo-oранжев коректор. Т.е. всичко зависи от изходните цветове. Най-лесно ще е да го покажа...

Последна редакция: вт, 01 сеп 2020, 17:19 от Agent Provocateur

# 636
  • софия
Агент, прекрасна!!!! Благодаря ти безкрайно!!! Изчетох цялата тема като учебник и записки си води даже. Blush
Най-вече в областта на камуфлажа, това е сравнително нов проблем за мен. Преди избирах ФДТ и пудра от класическите марки  lancome, EL, YSL.. и като си намеря цвят, готово... Ноо.. Вече имам и петна, и сенки...

# 637
Момичета, смятате ли, че в makeup.bg продуктите, които предлагат са оригинални. Обикновено разликата в цената с останалите сайтове е значителна. За пример ще дам фон дьо тена на Estee Lauder Double wear, поръчах го от makeup на промоционална цена от 56 лв, а в сайта на дъглас е 95.  За първи път поръчвам този фон дьо тен, заради безкрайно многото положителни ревюта. Очаквах да е по-плътен и покривен, та затова сега се чудя дали продуките са оригинални в makeup ? Какво ще кажете ?

# 638
Не са, с няколко човека специално сме писала на производител за проверка и не са и чували, че предлагат тяхни продукти. Включително корейската козметика не е оригинална. Също така КЗП не могат да направят нищо при жалба, тъй като не са регистрирани в България.

# 639
  • Somewhere far away
Включително корейската козметика не е оригинална.
Е хубава работа! Аз имам два  продукта корейска марка от тях поръчани- сега какво да ги правя !? Angry

# 640
Мейкъп са коректни, може да проследите отзивите в другата тема.
Това, че производител не е оторизирал даден магазин, не означава, че продават ментета. Означава, че в Европа свободната търговия позволява да се купува и продава от и на различни места.
В случая те мисля са позиционирани в Полша или Чехия.

Последна редакция: ср, 02 сеп 2020, 14:10 от Lollaa*

# 641
Глупости, не са ментета въобще.

# 642
  • Somewhere far away
В случая те мисля са позиционирани в Полша или Чехия.
В Полша. Иначе аз съм супер доволна от  тях, поръчвах и платих с карта, веднага ми се обадиха хората да уточним датата за доставка и всичко. Харесала съм си и други неща от там! абе коректни са - от къде тръгна това че са ментета не ми е ясно.

# 643
Ах, Полша се слави като "Европейския Китай". Sunglasses Поне тук в североизточна  Германия, граничеща с нея. Пълно е с ментета от всякакъв вид.

# 644
И заради това почти всички фабрики на световноизвестни марки са в Полша. За да произвеждат там ментета.

Това като един въпрос в другата тема:  В Лили лосионите на Виктория сикрет дали са ментета?
Ами не, не са. Просто един дистрибутор, купува от еди кой си търговец, който еди къде си, еди какво си...

Общи условия

Активация на акаунт