Фон дьо тен, бази за грим и перфектен тен - 34

• 56 851
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
Ето моите фаворити:

Матира перфектно и скрива пори. По-исушаваща е, така че не я препоръчвам за по-сухи кожи, а за фиксиране на коректор е изключено.

Фиксира добре и не пресушава. Не се събира и набива никъде.

Ползвам я основно за под очите и за фиксиране на фдт по бръчките Joy

# 601
От тези, които сме препоръчали, май никоя я няма в Дъглас или Прити Шоп с изключение на Герлен. Та да пиша и за компактната Lingerie de Peau, много добре изравнява и е подходяща за лятото.
Петрова, ще ми е интересно да сравниш МУФЕ и Шарлът моля те. Видях, че Шарлът има нови цветове, така че ще взема и аз за проба, старите ми розовеят.

# 602
Nia, аз май MUFE не съм я пробвала. Но тази на Шарлът е много фина, лека, не седи брашняна, не ми подчертава пори, бръчки, фиксира добре без да исушава и се задържа доста дълго време. Единственият и минус е, че много бързо свърша предвид цената и Joy

# 603
Агент, а Kevyn Aucoin The Gossamer Loose Powder подходяща ли е за носене в чанта? Кой цвят е подходящ за светла кожа? Много е красива пудрата Heart
Много е удобна за чанта - реално това е опаковка на стандартен къшън, много красива е наистина!
За светла кожа е подходящ по-светлия от двата цвята - Light Diaphanous.

Искам обаче изрично да предупредя, че кутията съдържа мизерните 3 !!! грама продукт (на цена от $33), и това е намалената цена, редовната беше $72 и колкото и да съм голям фен на марката, ще ме прощават, ама 72 долара за 3 гр пудричка си е пладнешки грабеж! Сега я спряха от производство и разпродават, та се облажих и аз (за сравнение Hourglass Veil Translucent Setting Powder e $46 за 10.5 грама продукт).

https://kevynaucoinbeauty.com/products/the-gossamer-loose-powder … riant=42824924172

# 604
  • София
Благодаря, Агент! 3 грама ... малко са прекалили, ама аз пак бих си я взела, не на пълна цена разбира се. Аз погледах в сайта на cpacenk през телефона  - £17, чудесен чудесон си казах, но да уточним кой цвят. Чак като каза, пълната цена се загледах, че била намалена пудрата от £58 и явно затова много бързо и се случи да е вече out of stock.

# 605
  • United Kingdom
Здравейте, бихте ли ми препоръчали някакъв бб или сс крем. Искам да има лек покривен ефект и да е подходящ за смесен тип кожа. Мерси!

# 606
Благодаря, Агент! 3 грама ... малко са прекалили, ама аз пак бих си я взела, не на пълна цена разбира се. Аз погледах в сайта на cpacenk през телефона  - £17, чудесен чудесон си казах, но да уточним кой цвят. Чак като каза, пълната цена се загледах, че била намалена пудрата от £58 и явно затова много бързо и се случи да е вече out of stock.
Happy, новият продукт на фирмата, който заменя The Gossamer Loose Powder е много по-нормално количество пудра в много по-стандартна опаковка - 12 gr/USD 42 - за която също чувам много добри думи, но както казах така съм се зарила с пудри, че бих я купила на -50% и то само заради фенщината ми, а не че ми трябва.

https://kevynaucoinbeauty.com/products/loose-powder

Петрова по-горе спомена чудесната матираща UD Peach Perfect Matte Powder, но те имат и насипна с естествен финиш, която аз харесвам, но май никога не сме споменавали в темата - Born This Way Setting Powder
NATURAL FINISH LOOSE POWDER
. А имат в момента на разпродажба и такава, която е предназначена за запечатване на сияещите/сочни ФДТ, без да ги матира:
Dew You Fresh Glow Setting Powder LUMINOUS LOOSE POWDER

A в чантата през лятото държа Too Faced Primed & Poreless за корекции и матиране на Т-зона/пори. Мда, някой ден трябва да ги извадя и преброя всичките. Апропо Мейбълин имат подобна пресована (дори няколко цвята!)

И аз се оглеждах за нов ББ крем, но онзи ден без да съм търсила попаднах на финална разпродажба на любимият ми и спрян от производство BB крем на Bobby Brown и разбира се, нямаха моят цвят, но имаха летния ми цвят + по-светли, та на цената на половин туба си имам 2 сега. Много го харесвам, защото има и SPF и при мен работи чудесно и като праймър! Особено на път, когато не ми се мъкнат всички такъми е идеален през деня и вечер под слой ФДТ също.

Последна редакция: чт, 20 авг 2020, 14:53 от Agent Provocateur

# 607
  • София
Ммм, сигурно е чудесна тази нова пудра! Наистина е по-разумно съотношението количество-цена, спрямо предишната, качеството е ясно. Аз си имам още на By Terry loose powder и сега за лятото ми се искаше нещо, което да си нася в чантата точно за Т зоната и аз.
Обаче вместо пудра ще си взема другата седмица KEVYN AUCOIN The Sensual Skin Enhancer, че отдавна ми се иска. И ще си го комбинирам с KEVYN AUCOIN
The Neo Elixir Weightless Beauty Oil (който Агент ми препоръча Heart ) или един нов японки хидратиращ:) Дано само цвета нацеля:)

# 608
Момичета, бихте ли ми препоръчали коректор за под очите, който хем да е покривен, но някак си да стои леко, смисъл да не ми подчертава бръчиците Simple Smile

# 609
  • София

Това е моят любим кънсийлър: NARS Cosmetics Radiant Creamy Concealer.
съчетавам го с BECCA Under Eye Brightening Corrector:

Аз имам истински кръгове под очите и действам така: крем, коректор, кънсийлър, пудра за под очите. Скоро ми дадоха мостри на Sisley. На място ми харесаха продуктите, но ще ги понася на спокойствие и ще реша.
Много чудесни отзиви има за кънсийлъра и пудрата на pat mcgrath. Аз все още не съм ги пробвала, но Ния е и чакам да каже какво мисли, че напоследък нещо не се разбират май с NARS:)

Последна редакция: сб, 29 авг 2020, 10:24 от Happythought

# 610
В момента и аз ползвам този на Becca, от един goody bag го имах, само него слагам,минимално количество, обикновено с пръсти, много приятно изненадана останах след първото ползване. Освен това е и много икономичен.

# 611
Напоследък нямам настроение да пиша, но ви чета, но Хепи направо ме пита, та да си кажа Simple Smile
Щях да пиша ферман за кънсийлъри както аз си знам, но трябва да ми дойде музата- накратко- на мен Нарс ми е сухичък малко. Не ми се набива в линии, но не ме прави да изглеждам на 25, а аз много искам да изглеждам на 25.
ДХЗ има един Нарс от мен за проба, да каже и тя как го намира, аз съм със смесени чувства, но пак подчертавам, че моята кожа е много, много суха.
Обаче нося по-тъмен нюанс на цяло лице, бъфнат с четка върху олио и е супер.
За Пат- аз съм голям фен на марката- сенките и спиралата и са ми фаворити. ФДТнът и кънсийлърът ме карат да се чувствам леко прецакана за това, което съм платила за тях. Кънсийлърът е ок, но не е нещо невиждано и отново ми е леко сух, с разликата, че докато Нарс не ми се набива в линии и бръчки, Пат го прави с всяка пудра. Обаче компактната пудра за под очи на Пат е чудесна, изключително фина и незабележима и фиксира всеки друг коректор без да изсушава допълнително, кожата изглежда по-изгладена с нея и като цяло ми харесва.
Моите любимци за суха кожа в момента са Born this way, който се събира в гънки и то яко, но не е нещо, което не мога да оправя с потупване с пръст през деня, а изглежда много красив на сухата ми кожа. Ползвам го върху околоочния на OleHenriksen, който сам по себе си озарява и има видим ефект при мен. За мен най-добрата пудра за върху коректор остава hourglass- пресована или прахообразна- незабележима е и просто озарява. Като изляза от дупката, в която съм се завряла, ще пробвам и новата им пудра, едно от малкото неща, които ли грабнаха вниманието напоследък.

# 612
  • MJF
Здравейте,

Имам нужда от вашата помощ и много ще се радвам, ако ми помогнете.
Изчетох темата и си извадих насоки, но искам да чуя и вашето мнение.
С мелазма съм целогодишно, която през лятото става много тежка. Ако продължава така, то имам чувството, че ще завземе цялото ми лице. Имам си плътен мустак, три големи петна на челото и още няколко малки.
Използвам дрогериен фон дьо тен години наред. Стик и крем пудра Макс фактор. Слагам и основа, но в крайна сметка лицето ми не стои така безупречно както би ми се искало. И порите ми се виждат, и всичко.
Затова си мисля, че може би е време да опитам нещо ново от по-висок клас.
Привлякоха ме EL Double Wear, Mac Face and Body, Sephora Matte Perfection и Vichy Dermablend. Най-удобно ще ми е нанасяне с четка.
Кожата ми е нормална към комбинирана с омазняване в Т-зоната. Задължително използвам и пудра от година насам.
Какво бихте препоръчали за моето проблемно лице с пълно покритие?

P.S. Благородно завиждам на жените, които лятото ходят с леки фон дьо тени, а аз точно в най-топлите месец съм с най-сериозни пластове Disappointed
Лицето ми е единствената проблема зона и наистина се чувствам зле с тези петна и затова искам да му дам възможно най-доброто.
На 32 години съм и от много страни чувам как при първата бременност е възможно да стане още по-зле, та направо съм в ужас на тема петна.

# 613
За нанасяне с четка от изброените предполагам, че ЕЛ ДУ ще е най-подходящ.
Дермабленд е страхотен върху пори, покривността е супер, но нанесен с пръсти е най-добре и не е за мазна кожа.
Мак F&B е с много лека покривност, не знам защо си се спряла на него; на мен лично Sephora Matte не ми харесва, но аз не съм по матовите ФДТни.
Бих препоръчала да погледнеш къшъна на Миша, за който писа Агента (и след нея кой ли не, всички ни запали май), има сериозна покривност, а е лек; Make Up Forever velvet matte- компактен ФДТ с надграждащо покритие, елиминира пудрата, защото е такава; YSL all hours; Lancome Teint Idole, Urban Decay Naked skin; и най-вече нещо за под ФДТ- при мен витамин Ц дава прекрасен резултат, най-добър видях от OleHenriksen серум и крем с витамин С, като го ползвах и като нощен и дневен, Sunday Riley CEO серум, Drunk Elephant и за по-леки петна- Pixi tonic.

# 614
Да, коректорът на Нарс е у мен(тенк ю ,Ния) и на мен много ми харесва, но с уговорката,че нямам кръгове под очите и много бръчици, а кожата ми е нормална.
Не се набива, много добре се нанася (с пръсти) и озарява прекрасно.

Общи условия

Активация на акаунт