Фон дьо тен, бази за грим и перфектен тен - 34

• 56 718
  • 737
  •   1
Отговори
# 90
  • София
В момента ползвам осново Guerlain lesentiel - харесва ми, озарява кожата и има средна покривност.
Редувам с Dior Forever, който привършва и нямам търпение да изразходя, защото ми омръзна, както и с Dior Capture Totale, който се оказа тотал щета - цената му изобщо не отговаря на качеството - поне при мен не е никак издръжлив, има леко покритие и го нося само за изравняване на тена и кратки излизания, тъй като не издържа цял работен ден.
Ползвам и СС крема на Шанел, който въпреки първоначалния ми скептицизъм всъщност много ми харесва.
Най-любимият ми ФДТ за сега остава  La Prairie skin caviar, но ако не е на промоция, цената му е брутална просто...
Върху всички тях ползвам свободната пудра на Шанел и много рядкко компактните Виолетки на Герлен.

# 91
Някоя от вас, момичета да е ползвала PHOTO FINISH PRIMER OIL база за лице на SMASHBOX? И по точно ме интересува състава, тъй като пише, че съдържа 17 масла. В Дъглас на самия продукт не ги пише, а за мен е много важно да ги знам какви са, тъй като има такива, които са ми противопоказни.

# 92
PHOTO FINISH PRIMER OIL база за лице на SMASHBOX? И по точно ме интересува състава, тъй като пише, че съдържа 17 масла...

INGREDIENTS
Formulated without Paraben, Phthalates & Silicone.

INGREDIENTS: PRUNUS AMYGDALUS DULCIS (SWEET ALMOND) OIL , PRUNUS ARMENIACA (APRICOT) KERNEL OIL , SIMMONDSIA CHINENSIS (JOJOBA) SEED OIL , HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) SEED OIL , TOCOPHERYL ACETATE , SQUALANE , TOCOPHEROL , ANOGEISSUS LEIOCARPUS BARK EXTRACT , COFFEA ARABICA (COFFEE) SEED EXTRACT , HORDEUM VULGARE (BARLEY) EXTRACT\EXTRAIT D'ORGE , TRITICUM VULGARE (WHEAT) GERM EXTRACT , ARGANIA SPINOSA KERNEL OIL , CALOPHYLLUM INOPHYLLUM (TAMANU) SEED OIL , CHAMOMILLA RECUTITA (MATRICARIA) FLOWER OIL , LAVANDULA ANGUSTIFOLIA (LAVENDER) OIL , OENOTHERA BIENNIS (EVENING PRIMROSE) OIL , ROSA CANINA (ROSE) FRUIT OIL , RUBUS IDAEUS (RASPBERRY) SEED OIL , CHOLESTEROL , WATER\AQUA\EAU , POLYSORBATE 60 , LINOLEIC ACID , LINALOOL , TETRAHEXYLDECYL ASCORBATE <ILNILN42052>
https://www.smashbox.com/product/6038/39348/face/primers/photo-f … -oil/nourish-skin

# 93
Аз правя чуден обрив от този праймър, а моята кожа много носи на масла. Освен това според моят скромен опит, не се спогажда с доста от ФДТните, които съм опитвала, особено този на марката, който ми е от любимите. Отдавна го подарих.
Отново си пробутвам въпроса- ако някоя от вас е пробвала La Prairie anti age ФДТ, има ли сходен продукт, който препоръчвате?

# 94
Agent благодаря. Сравнявайки линка, който ми прати и предлаганото от Дъглас виждам разлика в шишенцата, по точно в надписа. То и в описанието в Дъглас си пише "Моля, имайте предвид, че списъкът със съставките се променя от време на време. Моля, вижте опаковката на продукта за най-актуалния информация." - Как така? Не би ли трабвало даден продукт да е винаги с един и същ състав?!? Благодаря ти NiaV за споделеното мнение. И без това се ориентирах към друго и днес го очаквам. SKIN WATCHERS ORIGINAL FACIAL OIL.

sunattraction, Blush ето моето мнение за Vegan СС крем SPF 20 7 in 1- Lumene. Нарочно не коментирах още вчера, а реших да го тествам два дена. Вчера  сложих хидратиращ крем и после дневния си крем, и след това малко повече от СС крема и до късно вечерта не беше изчезнал. Днес сложих много малко като количество и сега като ти пиша вече е изчезнал от лицето ми. Слагам хидратация и дневен крем по СС - то закото кожата ми е много суха и се боря с бръчки.Иначе за придава доста естествена визия, като средно покритие на ФДТ е , не ми е оксидирал, кожа е много мека. Не съм го ползвала като база, нямах време да си поиграя с грим. Аз си взех цвят Medium, но май ми идва леко тъмен, ще пробвам и с по светлия.  Харесва ми и бих си купила пак.
Днес си взех и Missha BB Cream и утре ще пробвам него.

Последна редакция: вт, 28 апр 2020, 20:00 от bubanka

# 95
И аз искам да пробвам CC крема на Lumene и BB крема на Missha. По принцип съм със светла кожа и розовеещ подтон и не мога да преценя кой нюанс да си избера от посочените марки. Ще дам пример с фдт, който ми пасва като цвят: 75 golden на Max Factor all day flawless 3in1. Според вас към кои цветове да се насоча?

# 96
  • София
Само на мен ли ББ-то на Миша не ми харесва? 🙄 Пробвах го и с крем отдолу, и без. Не е моето. Има равномерно покритие при слагане и до обяд вече е на петна. Освен сивкавия нюанс, който дава, но за него бях подготвена. Плюсът е, че има фактор, но не стига за мен. Добре че взех малка опаковка.

Да си побутна питането - дайте идеи къде из английски и немски сайтове да търся Backstage?  Каквото съм се сетила в UK, съм го изръчкала. От немските знам само Дъглас (в Сефора го няма). Кой друг?

# 97
И на мен Миша не ми стои добре.

# 98
Само на мен ли ББ-то на Миша не ми харесва? 🙄 Пробвах го и с крем отдолу, и без. Не е моето. Има равномерно покритие при слагане и до обяд вече е на петна. Освен сивкавия нюанс, който дава, но за него бях подготвена. Плюсът е, че има фактор, но не стига за мен. Добре че взех малка опаковка.

Да си побутна питането - дайте идеи къде из английски и немски сайтове да търся Backstage?  Каквото съм се сетила в UK, съм го изръчкала. От немските знам само Дъглас (в Сефора го няма). Кой друг?
На мен сега приятелка ми подари новото ББ  на Миша, страхотно е. Има само 4 цвята и не са сиви, а жълти и много светли.

# 99
На мен също.Попива ми в лицето.Пробвах 3 цвята и с трите не се харесах.

# 100
  • Canada
Привет, момичета!

В търсене съм на летен фдт, основното ми изискаване е да не цапа дрехите, предпочитам и да е cruelty free.

Спрях се на Too Faced Peach Perfection Comfort Matte Foundation. Някой има ли впечатления от него, оксидира ли?

Колебая се кой цвят да взема - Porcelain или Nude, първият е с неутрален, вторият със студен подтон. Благодаря предварително Blush

# 101
Бях обещала на Ния сравнителен анализ на ФДТ-е ми на Kevyn Aucoin и въпреки, че не мисля, че ще е от интерес за някой друг в темата в резюме:

KEVYN AUCOIN The Sensual Skin Enhancer Concealer
Скрит текст:
Квинтесенциалният и легендарен продукт на марката, създаден още през 2001 год от самия Кевин, вдъхновен от японската козметика. Концентриран консилър, който може да се ползва и като ФДТ и като добавка към ФДТ или ВВ/СС крем. Водоустойчив. Само 16 цвята. Изисква изключително търпение и сериозно блендаване, когато се ползва като ФДТ. Аз смесвам 3 цвята за да постигна това, което искам. Чудесен продукт!

Ревю
https://www.lookfantastic.com/blog/discover/the-iconic-kevyn-auc … al-skin-enhancer/
И още:

KEVYN AUCOIN The Sensual Skin Fluid Foundation
Скрит текст:
Дискаунтнат продукт, който все още се намира като остатъчни бройки тук там. ФДТ тип серум т.е. без вода и без олио - само силикон и пигмент. Безкрайно лек, безкрайно естествен финиш - нито матов, нито чист сатен, леко до средно покритие, "your skin, but better", не се усеща, че си ползвал продукт. 6-7 часа, определено не е тип "дълготраен" Идеалният за мен ФДТ за топлите месеци. Малко капризен по отношение на базата под него. Малко капризен по отношение на четката. Прекрасен продукт!

Уейн Goss има супер положително видео за него, което наклони везните докато се чудех трябва ли ми Simple Smile

https://www.beautypedia.com/products/the-sensual-skin-fluid-foun … 2Fkevyn-aucoin%2F

https://www.spacenk.com/us/en_US/makeup/complexion/foundation/th … &gclsrc=aw.ds

KEVYN AUCOIN The Etherealist Foundation

Скрит текст:
Течният ФДТ, който заменя предишния продукт в линията. По-сочен, по-богат, сериозно средно покритие, сатен, в никакъв случай не и dewy. Чудесен за по-студената част от годината. Смесвам 2 цвята. Много естествен, иска читава хидратация отдолу за да стои оптимално!

Ревюта:
https://www.sephora.com/product/the-etherealist-skin-illuminatin … oundation-P411600
https://www.spacenk.com/us/en_US/makeup/complexion/foundation/th … color=UK300026104

KEVYN AUCOIN Foundation Balm

Скрит текст:
Най-новият продукт на марката, все още не съм го тествала, не мисля, че ще е оптимален за мен (пълно покритие), Ния не го хареса, Уейн Госс НЕ ГО ХАРЕСА Grinning Но пък си купих четката Grinning

Ревюта:
https://www.spacenk.com/us/en_US/makeup/complexion/foundation/fo … color=UK300054235
https://www.sephora.com/product/beauty-foundation-balm-P447734?i … ts%20grid:p447734

Последна редакция: вт, 28 апр 2020, 22:19 от Agent Provocateur

# 102
На мен пък ми излизаха пъпки от тези продукти. Още едно време бях поръчвала, сега ако нещо се е подобрило.

# 103
  • София
Привет, момичета!

В търсене съм на летен фдт, основното ми изискаване е да не цапа дрехите, предпочитам и да е cruelty free.

Спрях се на Too Faced Peach Perfection Comfort Matte Foundation. Някой има ли впечатления от него, оксидира ли?

Колебая се кой цвят да взема - Porcelain или Nude, първият е с неутрален, вторият със студен подтон. Благодаря предварително Blush
Аз съм го ползвала във вариант Porcelain. Естествен цвят, за сравнение съм 1N2 на EL, 010 на Lancome, между C1 и C2 на Mac F&B. Не знам какво визираш под “летен”, ако е матиращ, то ок, но по спомен беше доста плътен.

# 104
И на мен ми е мерак този на Миша,но без тестер не смея да взема.

Общи условия

Активация на акаунт