Професия учител - 9

• 36 291
  • 738
  •   1
Отговори
# 120
  • оттам, откъдето започва България
Не само при вас. Sad

# 121
  • Ямбол
И при нас е доброзорно. Но имаме ли вариант да се откажем, при положение, че вече сме попълнили декларации за квесторство за ДЗИ и за НВО?

# 122
  • вкъщи
Едва ли можем да се откажем. Мен ме притеснява фактът, че ще сме по един в стая. Това много ще забавя процесът и е голям стрес. А това, че ни третират като престъпници  съвсем затормозява психиката. В някои училища е адски напрегната атмосферата. В други е спокойно.

# 123
  • Ямбол
При нас в момента има сериозно огнище, а зрелостниците от този квартал ще са пръснати по всички училища.
Нали министърът говореше за учители, които са в рискови групи, че не могат да бъдат квестори. Как да стане така, че да декларираме, че сме в рискова група и да не ни броят.

# 124
  • Dope Reach
Колкото и да ми плащат, никога не бих се съгласила да съм квестор. Всяка година попълвам "консултант", но уви... Все съм квестор. А ако се наложи да излезем? Пак ли ще влиза по един от коридора, за да ни замести? Ами, ако и в коридора са по един?

# 125
  • Пловдив
Аз по БЕЛ нямам право да съм квестор, защото съм специалист. За второто ДЗИ подавам за консултант и досега са ме пращали като такъв, а не като квестор.

# 126
  • вкъщи
Никога не са ни плащали допълнително, аз винаги съм квестор и май и август, и винаги и на двете ДЗИ.

# 127
Едва ли можем да се откажем. Мен ме притеснява фактът, че ще сме по един в стая. Това много ще забавя процесът и е голям стрес. А това, че ни третират като престъпници  съвсем затормозява психиката. В някои училища е адски напрегната атмосферата. В други е спокойно.

Лелка, дано си в училището, където работя! Винаги всичко е супер организирано и минава леко.
На някои матури съм си мечтаела да съм сама, толкова пъти съм се сблъсквала с колеги, които не знаят къде се намираТ...

Последна редакция: пт, 08 май 2020, 13:40 от Ekatеrina

# 128
  • Пловдив
Аз пък оставам с впечатлението, че колегите ще са квестори в собствените си училища, а учениците ще са други. Това за ДЗИ говоря.

# 129
  • вкъщи
Катя, ще призная , че съм била 2 пъти в твоето училище. Директорката ви е много спокойна, а теб те познавам задочно от мои приятели-Сарафови. Най-хубавите ми спомени са от вашето училище, даже ни черпят всеки път...

# 130
  • European Union
Не искам да съм квестор, не им искам и парите, но никой не ме пита. Голям цирк направих при попълването на декларацията за квестор, чак до РУО стигнах. И все пак успяха да ме накарат да я подам. Подозирам, че сме единствените, които ей така си размятат ЕГН-тата за кеф на разни чиновници.
Всичката ни работа е такава доброзорна.
Последните години никой не си е в собственото училище, поне в нашата област.

# 131
  • Пловдив
Лелка, говоря за тази година, или поне за Пловдив оставам с такова впечатление.

# 132
Катя, ще призная , че съм била 2 пъти в твоето училище. Директорката ви е много спокойна, а теб те познавам задочно от мои приятели-Сарафови. Най-хубавите ми спомени са от вашето училище, даже ни черпят всеки път...

Аууу, направо ме срази! Никога не съм си мислела, че съм анонимна тук, не съм се и крила, но честно казано се учудих и ми стана приятно Simple Smile
Да, много ни е свястна шефката и е прекрасен домакин Simple Smile

# 133
  • Бургас
Лелка е разконспиратор, от най-големите Joy Дано не ме пратят пак в Камено като по-миналата година...А една година ни бяха разпратили до Малко Търново /какво са някакви си 80км Laughing/, добре че и други пътуваха натам, че се кооперирахме, в противен случай трябваше да спя там от предната вечер. А те, дори пътните не искат да платят - защото, нали "не ни било командировало училището", да съм си ги търсела от РУО ...чакай

Последна редакция: пт, 08 май 2020, 13:57 от rosi81

# 134
Роси, сериозно ли?! Възмутена съм!
Миналата година бях квестор в Луска, останах очарована от организацията и ръководството.
 За разлика от някои елитни гимназии, голям фасон и напрежение през цялото време.

Общи условия

Активация на акаунт