Професия учител - 9

• 35 996
  • 738
  •   1
Отговори
# 75
  • Майничка
Момичета, искрено ви съчувствам!

# 76
  • Dope Reach
Моят контингент не е такъв, положението е малко по-добре, но поне 40% следват тази линия... Ще предупредя еднократно, предполагам ще се трогнат, като ще предупредя, че следващия път ще пиша двойки вече. Но ние най-добре си знаем, колеги, че въпреки подобни изисквания-заплахи, ние сме тези, които в крайна сметка трябва да измислят как да напишат тройката в края на годината.

# 77
Вела и аз се чувствам все по-стресирана. Вчера от единия 9 клас от 20 теста получих 9 попълнени, а нямат оценки. Почти целия клас е малцинство. Писах на класната, звънях, а тя въобще не ме отрази.

# 78
  • Пловдив
Момичета, не е само до малцинства, зависи и от самите деца.
Скрит текст:
Направо ме е срам да си призная, но не мога да принудя моята дъщеря да учи. Когато има желание сама си учи, ако в момента е решила че няма - нито учи, нито пише домашни. Опитах всякак - не става. Единствено остана да я набия, но не съм сигурна, че и това ще помогне. И с класната говорихме, вече ми е неудобно да говоря с жената, и с педагогическия съветник и положението си е същото.

# 79
  • Пловдив
Миме, тъкмо си мислех дали един стимул за екскурзовод в Париж няма да я стегне, но ти май каза, че и това не й е интересно

# 80
  • Пловдив
То това ѝ е мечтата, ама от време на време забравя и я домързява Grinning

# 81
Аз по-скоро се притеснявах,ч е голяма част от учениците нямат компютър, разчитат на телефони, или имат бавен интернет, или не могат да се оправят технически. Нямах предвид, че всички са мързеливи. Но просто някои са с ограничени възможности. Такъв ни е контингента.

# 82
Отдавна не съм влизала, значи картинката навсякъде е една и съща.
 Осмокласника ми влиза във всички часове с изключение на математиката ... мъка . Сега се принудих да вися при него в момента, в който започва часа да видя че се е отбелязал. Дребния сам се справя.
Аз провеждам не знам колко часа на телефона или в МТ всеки разговор започва :
От телефон или компютър работиш ?.... и като развалена плоча давам едни и същи насоки,  там където съм обяснила получавам решени задачи, но има  и ученици, които не работят.
И как ще ги оформям, и идея си нямам.
И   да се посмеете :
Скрит текст:
Проверявам задачи и от време на време  приемам поздрави за личен празник .
Копирала съм си едно Отлично ! за да не пиша на всяка задача, познайте дали не отговорих на Честит празник !така

# 83
  • вкъщи
Хора, аз прегрявам. Работата е огромна, с децата ядове вкъщи, с класа. Постоянно справки, доклади, анкети. Побъркаха се децата и ние. И не му се вижда края.

# 84
  • Майничка
А, види му се, няма и два месеца още. Плюс консултации през ваканцията, вероятно.

# 85
  • Ямбол
Аз не знам как ще работя след около 2 седмици. Трябва да работя в училище по документацията на 12 клас и в същото време да преподавам.

# 86
След 2 седмици ще отпаднат часовете за 12-ти клас. И ще има повече свободно време, именно за оправяне на документацията.

# 87
  • Ямбол
На мен ще ми отпаднат по един час на ден - общо 5 за седмицата, останалите 15 си остават.

# 88
  • Майничка
Лиляна, нямате ли качено някъде инфото от картоните? При нас дадоха голям зор в началото на годината данните от предни години да се качат в школото, но сега се оказа много удобно.

# 89
  • Ямбол
Имаме подготвени едни таблици в ексел, които да ни смятат успеха. попълнила съм и някои данни, но пак работата ще е много, а вероятно сроковете ще са доста по-къси.

Общи условия

Активация на акаунт