Професия учител - 9

• 36 279
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте! Някоя от вас, която оценява учебници за 11 клас, успя ли да генерира карта за оценяване?

# 91
  • Пловдив
Още във вторник излизаше съобщение, че картите ще могат да се генерират след днес. Сега пробвах и ми я генерира успешно.

# 92
  • European Union
Разбира се, че не е работата само до малцинствата, но работата с тях си е цяло геройство.
В нашето училище ромите са под 1%, но проблемите са същите като навсякъде. Аз съм ги проучила още в началото на годината кой има компютър, за да знам какви домашни да давам. Ами над 70% са с телефони. 6-7 учебни часа на ден на телефон е страшно уморително.
Имам и в моя клас двама-трима, които са решили, че никой не може да ги накара да учат онлайн. Появяват се понякога, но и да са онлайн нищо не правят. А има 12-класници, които не съм виждала от началото на отдалеченото обучение. Предупредила съм директора, че няма да им пиша тройки.

# 93
Колеги, днес в нашето училище има прверка по бълг. език във виртуалните класни стаи, София.
От РУО.

# 94
  • Добрич
Четох, споделено от родител на начален ученик, че на въпрос, отправен по телефона в МОН, са отговорили, че дистанционното обучение не е задължително и родителят решава кое  е най-добро за детето му. Беше написано и името на този представител на МОН, с когото е разговаряно. Изглеждаше достоверно и беше от тази седмица.

Така, че да поемем дълбоко въздух:  Дистанционното обучение не е задължително, обаче учениците ще приключат дистанционно....   И "под похлупак" - Всички ще приключат....

# 95
  • Балчик
Нямам думи, за пореден път МОН с неадекватни отговори! Ще цитирам една колежка:
"Ами направо да ги продават дипломите в супермаркета и да затварят училищата. "

# 96
  • Пловдив
И на мен ми се струва, че накрая ще дадат такива указания официално - да минат всички. Това в масовите училища едва ли ще е проблем, но това засяга най-вече такива като мен, Вела и Джема, които работим с малцинство.

# 97
то неофициално е така във всички училища ... да не мислиш? В класа на едното ми отроче имаме дете в 3 клас, което познава половината азбука само. То дойде от чужбина по някое време във втори клас, ама сега е успешен третокласник, който ще мине в 4ти клас. Имаме и друго дете, което е много назад с материала - но и то ще е в 4 клас.

# 98
  • Велико Търново
А дали ще променят датата на завършване на 12 клас, щом изтеглят матурите? А тези „консултации” за кога ги планират - преди или след като завършат? Защото официално вече не остана време, а и аз имам ученици, които дори „ку-ку” не са се вяснали да кажат 😤

# 99
  • Балчик
А дали ще променят датата на завършване на 12 клас, щом изтеглят матурите? А тези „консултации” за кога ги планират - преди или след като завършат? Защото официално вече не остана време, а и аз имам ученици, които дори „ку-ку” не са се вяснали да кажат 😤
Няма да я променят, 12 клас завършват в предвидения срок.

# 100
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Министърът от преди малко...

https://btvplus.bg/produkt/predavaniya/24606/lice-v-lice/lice-v- … ffic_from_article

# 101
  • вкъщи
Ние нищо от картоните не сме качвали електронно, освен успехът от 1 срок, който си го има в Школо. Сигурно ще трябва да пишем в училище картоните. На мен ми падат 2 дни седмично с часове в 12 клас и предполагам тогава ще ходя да пиша дипломи.

# 102
  • Ямбол
Няма да удължават за 12 клас, между 15 и 30 май ще имат възможност за изпити за промяна на оценка.
Аз доста неща съм отметнала, но пак ще имам доста работа. Ще пробвам да взема картоните вкъщи, дано да ми разрешат, ако ли не, следващата седмица ще трябва да ходя по малко на работа.

# 103
  • Велико Търново
Благодаря, значи предстоят тежки две седмици, от около 130 човека випуск, имам поне 20 за изясняване на ситуацията. Е, то оценки може и от поправителен да получат 😠

# 104
По мое мнение доста ученици хвърлят повече труд, отколкото преди.

Общи условия

Активация на акаунт