От коя марка съдомиялни сте доволни? - Тема номер 2

• 41 374
  • 736
  •   1
Отговори
# 255
Да, такава е и ми върши работа. Понеже ни е първа, решихме с ММ да не се хвърляме директно на топ клас и топ марка (съответно по-висока цена). Оказва се, че и тази работи чудесно. Не съжалявам, че я напазарувах малко по-скромно.
И по този повод, лично аз не бих дала 820 лв за 45-сантиметрова Ariston; поне да беше нещо немско и с 5-6 години гаранция.
Да и аз не бих дала толкова пари за АРИСТОН . За 789 лв миналата година си взех АЕГ 45 см . Иначе и според мен Уърпул е много  добра марка имам такава пералня и съм много доволна .

# 256
Само да кажа Whirlpool - Hotpoint - Indesit са едно и също. Погледнете в гугъл.

# 257
Здравейте, може ли помощ - спрели сме се на тези 2 модела съдомиялни :
1) https://www.tehnomix.bg/sadomiyalna-za-vgrazhdane-aeg-fsb-51400- … Py3xoCLwsQAvD_BwE

2) https://www.electrolux.bg/kitchen/dishwashing/dishwashers/built- … washer/esl4581ro/

Някой от вас има ли опит с някоя от тях и какво ще ме съветвате?

Аз си взех тази https://www.electrolux.bg/kitchen/dishwashing/dishwashers/built- … washer/eeq42200l/ миналия месец беше на промоция в Технополис. Без претенции, че разбирам от съдомиялни (първа ми е) с една идея ми се стори по-добра от ESL4581RO като сравнявах характеристиките. Доволна съм.

И аз гледах тези два модела на Електролукс и почти реших да взема един от тях, но в инструкциите за употреба (които намерих в интернет) в частта за всекидневното използване първа точка е: "Отворете крана за водата", а последната "Затворете крана за водата". Пък аз не мога да си представя, че всеки ден или през ден ще отварям и затварям крана, който ще е накъде навътре под мивката. Вие как постъпвате?

Това за крана за водата ми го пише и в инструкциите на пералнята Електролукс. Цяла година си пера без да бутам крана Simple Smile И през ум не ми минава да отварям и затварям крана всеки ден, първо достъпът до него ми е труден, а най-много да се развали по-бързо.

# 258
  • Sofia

Компанията да, но качеството на уредите не. Индезит и Уърлпул са с много по-ниско качество.
Същото се твърди и за Електролукс и АЕГ, но си има разлики в частите. Както и Бош и Неф и  т.н

# 259
Да знам това !  Но просто според мен Уърпул е по добрата марка от Индезит и Хотпойнт . Уърпул е най добра от трите .

# 260
  • София
Аз не казвам кое на кого е, кое е най-добро, Казвам, че съм доволна от Уърпул-а за парите му. За Аристон-ите съм чела кофти отзиви като избирах. Може да са си читави. Но защо 45 см струва повече от 60 см Уърпул, без да има нещо повече (освен "самопочистващите" програми, които не считам, че биха заменили специализираните почистващи препарати), това не го разбирам и лично аз не бих дала тези пари. Но както казах - всеки си харчи своите абсолютно както му харесва. 

# 261
  • Велики Преслав
Аз до сега съм имал само едно 45 сантиметрово Канди. Бише отврат. В къщи съм със Сименс, мие добре. На вилата имам Аристон но на 12 години когата си беше само Аристон. На село съм с Беко. Може и да звучи смешно ама Бекото суши най-добре от всички.  Мие страхотно, тиха е. Тя е 60 см мисля, че я взехме за 650 лева.

# 262
Виждам доста се коментира, но никой не казва нищо за Gorenje. Бива ли я марката в съдомиялните ?
Аз все още се чудя, този модел ми изглежда добре:

https://www.tehnomix.bg/sadomiyalna-za-vgrazhdane-gorenje-gv55110

Колкото до Whirlpool този модел съм чел добри отзиви, доста бюджетен и с 6 години гаранция:

https://www.technomarket.bg/sydomialna/whirlpool-wsic-3m17-09168751

Някои с някакви отзиви за тези модели? Simple Smile

# 263
  • София
Здравейте Simple Smile
Имам съдомиялна Candy, на доста години и, която е за ремонт. Майстора ме посъветва направо да си търся нова.

Изчетох темата, също и предишната и се спрях на BOSCH-SMS46GW01E - серия 4. Отидох да я погледна в Технополис и консултанта ми предложи като по-добър вариант GRUNDIG GNF 41824. Каза, че е новия модел; GRUNDIG e премиум марката на ВЕКО и е за предпочитане пред Бош-а, който сме избрали.

Може ли някой да сподели впечатления или повече инфо, ако има за съдомиялни Grundig?

# 264
Здравейте Simple Smile
Имам съдомиялна Candy, на доста години и, която е за ремонт. Майстора ме посъветва направо да си търся нова.

Изчетох темата, също и предишната и се спрях на BOSCH-SMS46GW01E - серия 4. Отидох да я погледна в Технополис и консултанта ми предложи като по-добър вариант GRUNDIG GNF 41824. Каза, че е новия модел; GRUNDIG e премиум марката на ВЕКО и е за предпочитане пред Бош-а, който сме избрали.

Може ли някой да сподели впечатления или повече инфо, ако има за съдомиялни Grundig?
Според мен по добре си купете БОШ а  не този ГРУНДИГ . Имах БЕКО и на втория месец се развали .

# 265
  • Велики Преслав
Ремонтирвал съм много пъти Грундиг. Едно към едно с беко. Само панела е различен.

# 266
  • Варна
Още една жертва  на консултантите в магазините...
Кой може изобщо да се върже  на тая безумна глупост? Все едно да сравняваме Ауди с Дачия !

# 267
  • София
Много благодаря за споделеното мнение Simple Smile Отказахте ме от Грундик-а Simple Smile

# 268
  • Варна
Много благодаря за споделеното мнение Simple Smile Отказахте ме от Грундик-а Simple Smile

Не беше насочено лично към вас.
Всеки магазин продава определени марки с предимство и има таргет за покриване.Тези марки обикновенно са нисък клас.
Радвам се,че сте направили разумен избор.

Последна редакция: пт, 11 дек 2020, 18:23 от Не се сърди, човече

# 269
  • София

Не беше насочено лично към вас.
Всеки магазин продава определени марки с предимство и има таргет за покриване.Тези марки обикновенно са нисък клас.
Радвам се,че сте направили разумен избор.

Няма проблем Simple Smile важното е да се направи добър избор и всяка информация е добре дошла Simple Smile
Вече поръчах Бош-а - другата седмица ще го очаквам

Общи условия

Активация на акаунт