От коя марка съдомиялни сте доволни? - Тема номер 2

• 41 448
  • 736
  •   1
Отговори
# 390
Не знам как точно си го представяте това отваряне на вратата, но май нямате много представа как точно става. С Бош от последната серия сме. Отваря се точно колкото да пъхнеш едно тъничко пръстче и даже на пръв поглед не изглежда отворено. Не излиза влага и подобни. Миялната суши преди да се отвори. По скоро е за охлаждане, а не сушене на съдовете.

Може ли мнение за качеството на измиване? От полските с уай фи ли е?

# 391
А онова базовото миеле за 1200 значи също суши без отваряне? Защото момичето в магазина не спомена нещо такова, от нея останах с впечатлението, че трябва да си я отварям ръчно
Не се допускат два последователни поста !!!

# 392
  • Велики Преслав
Миелетата с автоватично отваряне се отварят доста. Почти една педя и вобще не е пречка на дете или дом. любимец да си я доотвори. И тази система си е точно за исушаване не за охлаждане. По малко нагрява при последно плакнене, чака 5 минути и отваря. Доста влага си излезе като се отвори. Аз лично съм протев тази функция. Един съвет от мен. Ако бюджета ви е ограничен, си вземете Беко. Поне имат 5 години гаранция. Може да не са много качествени според някого, но мият идеално. Аз не харесвам нищо тяхно но миялните им са добри. Ние на село взехве такава. Има допълнително разпръскващо рамо. Перфектно измива тавите от пещените манджи. А и програмите им са добри. Ние я взехме за около 700-750, някой тук мисля че си взе същата.

# 393
  • София
...
По-евтиния бош се отваря сам, този със зеулита очевидно не са го направили да се отваря, защото суши без да се отваря. Но факта е, че суши без да е нужно действие от човека, което ме интересува главно
Защо да се отваря, след като начина на сушене е със зеолит? Моята АЕГ (стар модел е вече) не се отваря и няма зеолит или друга модерна технология. Как суши нямам идея, но съдовете са сухи (ест. на програма която има сушене).

# 394
Миелетата с автоватично отваряне се отварят доста. Почти една педя и вобще не е пречка на дете или дом. любимец да си я доотвори. И тази система си е точно за исушаване не за охлаждане. По малко нагрява при последно плакнене, чака 5 минути и отваря. Доста влага си излезе като се отвори. Аз лично съм протев тази функция. Един съвет от мен. Ако бюджета ви е ограничен, си вземете Беко. Поне имат 5 години гаранция. Може да не са много качествени според някого, но мият идеално. Аз не харесвам нищо тяхно но миялните им са добри. Ние на село взехве такава. Има допълнително разпръскващо рамо. Перфектно измива тавите от пещените манджи. А и програмите им са добри. Ние я взехме за около 700-750, някой тук мисля че си взе същата.
Аз съм на мнение че тази марка НЕ СТАВА . И какво като е с 5 години гаранция . Кой ще ти плати за това че 1 месец си нямал съдомиялна ?! Не знам  на кой би му се занимавало през 2 месеца да качва съдомиялни и да чака сервизи .

# 395
https://www.bosch-home.bg/productlist/dishwashers/built-in-dishw … -width/SPV6EMX11E
Ето тази е нашата.
Причините да се спрем на нея са:
~ мие супер добре (лични наблюдения..ползвала съм подобна на Бош при роднини и познати)
~ кошниците са супер гъвкави...всичко се мести и всякакви джиджавки вътре падат, дори горе при приборите се разширява. (предишната ни беше пълно дърво и нищо не помръдваше и си беше истинско изпитание да я подредиш)
~ тиха е! при нас хол и кухня са заедно и ни беше супер важно да е тиха.
~ 5г гаранция
~ индикатора за осаващо време е супер, wi-fi финкцията изненадващо, но си я ползваме.
~ автоматичното отваряне за нас е плюс (може да се изключва и включва когато искаш)

След месец ползване сме супер доволни. Не помня кога последно тавите ми са били толкова добре измити без да ги мием след миялната. Нашата е без зеолит и не мога да коментирам изсушаването много. Пускаме я вечер и вадя всичко сухо сутрин. Ако извадя нещо веднага се е случвало да не е 100% изсушено.
Относно отварянето на вратата... Преди да спре също суши, без значение дали ще се отвори или не. Самото отваряне по никакъв начин не скъсява програмата.

# 396
  • Велики Преслав
Виж сега. Ти така си случила. Не може да позориш марката. То и Миеле да е може да се развали просто ей така.

# 397
https://www.bosch-home.bg/productlist/dishwashers/built-in-dishw … -width/SPV6EMX11E
Ето тази е нашата.
Причините да се спрем на нея са:
~ мие супер добре (лични наблюдения..ползвала съм подобна на Бош при роднини и познати)
~ кошниците са супер гъвкави...всичко се мести и всякакви джиджавки вътре падат, дори горе при приборите се разширява. (предишната ни беше пълно дърво и нищо не помръдваше и си беше истинско изпитание да я подредиш)
~ тиха е! при нас хол и кухня са заедно и ни беше супер важно да е тиха.
~ 5г гаранция
~ индикатора за осаващо време е супер, wi-fi финкцията изненадващо, но си я ползваме.
~ автоматичното отваряне за нас е плюс (може да се изключва и включва когато искаш)

След месец ползване сме супер доволни. Не помня кога последно тавите ми са били толкова добре измити без да ги мием след миялната. Нашата е без зеолит и не мога да коментирам изсушаването много. Пускаме я вечер и вадя всичко сухо сутрин. Ако извадя нещо веднага се е случвало да не е 100% изсушено.
Относно отварянето на вратата... Преди да спре също суши, без значение дали ще се отвори или не. Самото отваряне по никакъв начин не скъсява програмата.

Доста сериозна цена за 45см. От немските ли е? До колкото знам, полските са с уай фи

# 398
Доста сериозна цена за 45см. От немските ли е? До колкото знам, полските са с уай фи
Всъщност я взехме на промоция. Това е линк към официалния сайт на Бош.

# 399
  • София
Когато цитирате такива дълги постове, ги слагайте в скрит текст, при мобила версия се изписва без разстояние преди и след "/spoiler" [ spoiler ] [ /spoiler ]. Или се обърнете директно към конкретен никнейм.

# 400
От дълги години ползвам съдомиялна(10+),най-често я пускам вечер преди да си легна,на сутринта отварям машината и всичката посуда е перфектно измита и суха,без екстрата "автоматично отваряне",която изобщо не ми липсва.От 2,5г съм с Бош,зеолит технология,доволна съм.

Може ли конкретен модел и ако сте ползвали други миялни преди до колко добре спрямо тях мие силно замърсено или засъхнало?

А онова базовото миеле за 1200 значи също суши без отваряне? Защото момичето в магазина не спомена нещо такова, от нея останах с впечатлението, че трябва да си я отварям ръчно

Да суши, има вентилатор, аз лично ползвам този модел. Няколко пъти обясних, но вие не четете, бош та бош , зеолит та зеолит. Joy

# 401
Виж сега. Ти така си случила. Не може да позориш марката. То и Миеле да е може да се развали просто ей така.
Тази марка според мен не става . Имах и тяхна пералня . Тя  поне втората година изкара . Но техниката на БЕКО преди беше отлична  . До преди 2 години имах тяхна пералня която изкара 14 години .

# 402
Ивко,какво имаш предвид под “не се отваря,значи не суши”. А уж много ги проучваш машините. Имам Миле на 100 години,ето ти модела

Няма автоматично отваряне. Ако я пусна вечер и разтоваря сутринта-сухо е. Ако отворя непосредствено след спиране на програмата съдовете не са толкова сухи. Ама кой ти каза,че трябва да се отваря,за да суши,нямам идея.

# 403
Ивко,какво имаш предвид под “не се отваря,значи не суши”. А уж много ги проучваш машините. Имам Миле на 100 години,ето ти модела

Няма автоматично отваряне. Ако я пусна вечер и разтоваря сутринта-сухо е. Ако отворя непосредствено след спиране на програмата съдовете не са толкова сухи. Ама кой ти каза,че трябва да се отваря,за да суши,нямам идея.
Той си хареса Bosch и това е. Miele и AEG не мият и не сушат според него.

# 404
  • Велики Преслав
Недейте го напада човека. Явно е привърженик на марката.

Общи условия

Активация на акаунт