От коя марка съдомиялни сте доволни? - Тема номер 2

• 41 336
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
Взех миялната на БОШ със зеулит за 1200лв 60см. С единия майстор сега нагласяме крановете и я поразапокавахме. Прави ми впечатление че като отварям вратата е натегната под напрежение и това не ми харесва(само веднъж я отворих). Като се извади най-долната кошница я застопорява.
Така ли трябва да бъде или може би като се включи в режим на работа вратата се отпуска?
Като й сложиш дървената част - кухненската врата, ще се оправи.

Заради теглото?

# 631
  • София
Всички миялни за вграждане са така.

# 632
Разбрах благодаря. Сега обмислям да я пусна тестово преди да са готови шкафите на кухнята, че днес правихме ВИКто да видя дали няма да протече някъде.

Добра идея ли е това? Основно се чудя дали има шанс да се катурне нещо че не ми изглежда напълно стабилна, като отворих всички чекмеджета и ги натоварих със съдове взе да се накланя леко. Като е затворена уж е стабилна...

# 633
  • София
Скрит текст:
Разбрах благодаря. Сега обмислям да я пусна тестово преди да са готови шкафите на кухнята, че днес правихме ВИКто да видя дали няма да протече някъде.

Добра идея ли е това? Основно се чудя дали има шанс да се катурне нещо че не ми изглежда напълно стабилна, като отворих всички чекмеджета и ги натоварих със съдове взе да се накланя леко. Като е затворена уж е стабилна...
Нищо й няма, пускай я. Тя отстрани не се ли хваща с планки? Не помня вече, ама нещо такова ми се върти из главата за моята.

# 634
Скрит текст:

Нищо й няма, пускай я. Тя отстрани не се ли хваща с планки? Не помня вече, ама нещо такова ми се върти из главата за моята.

С нищо не е хваната никъде само е поставена на пода. Нали не вибрира много ксто пералня, че всички които съм ползвал са били вградени и не помня даже как се чуваше

# 635
Изобщо не вибрира, нищо и няма, като се вгради и вратата ще се отваря нормално и няма да се мести.
Добре ли мие?

# 636
  • София
С нищо не е хваната никъде само е поставена на пода. Нали не вибрира много ксто пералня, че всички които съм ползвал са били вградени и не помня даже как се чуваше
Ако дори не е вкарана в отвора, където ще е в кухненската част, ти препоръчвам да вземеш някаква плоскост да й сложиш отгоре и в/у нея нещо тежко, за да не се обърне, като извадиш пълната кошница. Или трябва да я държиш с едната ръка, докато вадиш посудата с другата. Не вибрира, това не е пералня все пак, но лесно се обръща, ако не поставена в "дупката" под плота.

# 637
Съдомиялните не вибрират .

# 638
Ако дори не е вкарана в отвора, където ще е в кухненската част, ти препоръчвам да вземеш някаква плоскост да й сложиш отгоре и в/у нея нещо тежко, за да не се обърне, като извадиш пълната кошница. Или трябва да я държиш с едната ръка, докато вадиш посудата с другата. Не вибрира, това не е пералня все пак, но лесно се обръща, ако не поставена в "дупката" под плота.

Да сега я зареждах и като извадих кошници със съдове се понаклони Grinning

Сега успях да я пусна на ауто, но има нещо, което не ми харесва. Дисплейчето на вратата не показва нищо, ако вратата е затворена, а трябва да е леко открехната. Като е затворена и натискам копчето за пускане на уреда пиука, но не светва докато не открехна вратата. Дали може понеже не е вградена нещо да й се бъркат сензорите?

По спомен това трябва да си показва като е затворена

Последна редакция: нд, 21 фев 2021, 22:18 от ivkonst2017

# 639
  • Велики Преслав
Не се притеснявай, Афродита ти го каза многа вярно.
  Би трябвало да се държи от двете страни с по една, две планки.  Ще стане стабилна. Иначе като машина е хубава. Аз съм с малко по-стария модел. Мие хубаво, ама е леко капризна от подреждане. (Тази може да не е). 
   При мен ако застъпя две купи не се омиват на застъпената част. При другите го намам този проблем, за това го отдавам на подредба.

# 640
Не се притеснявай, Афродита ти го каза многа вярно.
  Би трябвало да се държи от двете страни с по една, две планки.  Ще стане стабилна. Иначе като машина е хубава. Аз съм с малко по-стария модел. Мие хубаво, ама е леко капризна от подреждане. (Тази може да не е). 
   При мен ако застъпя две купи не се омиват на застъпената част. При другите го намам този проблем, за това го отдавам на подредба.

Вчера я пуснах на автоматична програма, не знам какво включва защото в книжката пише по преценка на сензорите. Беше два часа и 40мин. На 2-3 съда остави петна, а сушене със зеолита ако е имало беше доста зле.

Може аз да не съм направил нещата правилно, но резултата беше меко казано слаб.
Сложих сол и стандартни таблетки Finish

# 641
Iivkonst2017 не може още с първото миене резултата да е перфектен . Ще мине време докато откриеш правилната програма , препарат  и се научиш да подреждаш правилно съдовете . Автоматичната програма не я препоръчвам . Не знаеш на колко градуса ще реши да мие и колко време ще е .

# 642
Iivkonst2017 не може още с първото миене резултата да е перфектен . Ще мине време докато откриеш правилната програма , препарат  и се научиш да подреждаш правилно съдовете . Автоматичната програма не я препоръчвам . Не знаеш на колко градуса ще реши да мие и колко време ще е .

И аз подозирам нещо тскова и се надявам, че за 1200лв Grinning

# 643
  • Велики Преслав
Пробвай с интензивна програма с предмиене.

# 644
Нали преревахте за Бош. Дано на интензивна поне да мие добре.

Общи условия

Активация на акаунт