От коя марка съдомиялни сте доволни? - Тема номер 2

• 41 297
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
Нали преревахте за Бош. Дано на интензивна поне да мие добре.

Дано, ама една потребителка тук ми писа, че на същия или подобен модел е имала проблем с останали капки по съдовете, което виждам и на пластмасовите кутии, които мих вчера.

Днес я пускам на интензивна и ако пак излязат така, направо се замислям да я връщам докато е 14 дневния срок.

Тези засъхнали капки дали не са от това иновативно сушене със зеолит?

За 1200лв да ми мие така няма да се разберем с нея...

Последна редакция: пн, 22 фев 2021, 20:36 от ivkonst2017

# 646
Скрит текст:

Дано, ама една потребителка тук ми писа, че на същия или подобен модел е имала проблем с останали капки по съдовете, което виждам и на пластмасовите кутии, които мих вчера.

Днес я пускам на интензивна и ако пак излязат така, направо се замислям да я връщам докато е 14 дневния срок.

Тези засъхнали капки дали не са от това иновативни сушене със зеолит?

[/list]
    ivkonst2017 сипал ли си гланц ? Ако има на коя степен е ? Сол ?

# 647
    Скрит текст:

Тези засъхнали капки дали не са от това иновативни сушене със зеолит?

[/list]
      ivkonst2017 сипал ли си гланц ? Ако има на коя степен е ? Сол ?
      [/quote]

Гланц не съм сипал, но не мисля, че й трябва гланц за да няма капки.
      Сол сипах вчера доволно, до колкото четох като свърши светва индикатор. Твърдостта на водата е настроена на 04, което е някаква средна

# 648
      • Велики Преслав
      Точно за това и е нужен гланц.

# 649
      • Варна
      Айде прочети за гланца и пак плюй по машината за 1200 лв...

# 650
      Това ти е грешката ivkonst2017 .  Машината не е виновна . Сипи гланц !!
      Ако и тогава резултата е такъв пиши пак в темата .

# 651

Добре искате да ми кажете, че е нормално да остават следи по чашите и чиниите като капки ако няма гланц?

Питам, защото не съм наясно, но последно като ползвах миялна преди 3 години гланц не съм слагал и мисля нямаше такова нещо.

Днес ще пиша как е без гланц на интензивна, утре ще пиша как е с гланц.

Ще тествам всичко надлежно преди да взема решение

# 652
      • Варна
      "Гланц за съдомиялни, наричан още препарат за изплакване – спомага за блясък и по-бързо съхнене на съдовете"

# 653

Добре искате да ми кажете, че е нормално да остават следи по чашите и чиниите като капки ако няма гланц?

Питам, защото не съм наясно, но последно като ползвах миялна преди 3 години гланц не съм слагал и мисля нямаше такова нещо.

Днес ще пиша как е без гланц на интензивна, утре ще пиша как е с гланц.

Ще тествам всичко надлежно преди да взема решение
      Да той е за това . Спомага за добро изплакване .

# 654
      Аз гланц не ползвам и нямам капки със Беко съм, но мисля че солта може да е на висока степен. Аз си тествах водата с тестера и излезе да е на 2ра степен в гр. Бургас съм. Някой беше писал че ако солта идва в повече остават бели петна. Бош-а е по висок клас така че не би трябвало да има проблем, прочети си упътването за настройка на машината. А също така я пускам на 60гр за 1:30 мин или на 70гр. За 3 часа и нещо при загорели съдове ако това има значение.

# 655
      Аз гланц не ползвам и нямам капки със Беко съм, но мисля че солта може да е на висока степен. Аз си тествах водата с тестера и излезе да е на 2ра степен в гр. Бургас съм. Някой беше писал че ако солта идва в повече остават бели петна. Бош-а е по висок клас така че не би трябвало да има проблем, прочети си упътването за настройка на машината. А също така я пускам на 60гр за 1:30 мин или на 70гр. За 3 часа и нещо при загорели съдове ако това има значение.

Моято сол е настроена на четвърта степен, която е по подразбиране. Сега на интензивна доста по-добре. Проблема е, че още нямам кухня и имам доста малко съдове за тест. Днес се чудих как ли не как да наклепам чиниите.

Сушенето със зеолит май работи, стига да няма пластмасови кутии с някакви улейчета, където да се събира вода. Иначе правите чинии ги беше изсушило този път, но кутиите бяха горе и с тях направих мазало

# 656
      • София
      Освен при някакъв голям късмет, фабричната настройка на солта не е подходяща. Виж си твърдостта на водата и си настрой солта - ако ще правиш тестове с гланца, да знаеш, че солта ти е окей преди да тестваш.

# 657
      Обичайно колкото по-западно си в България, толкова по-мека е водата. На Североизток е много твърда на местата, които черпят от кладенци. В София е мека. В Пловдив май е твърда или поне нещо не е много хубава в по-централните части. Всяко ВиК трябва да има данни за твърдостта, ако не - с тестери.
      Аз гланц не слагам, мия с таблетки всичко в едно. Няма следи, освен на екопрограмата, тя измива, но не изплаква добре, освен съдовете, които са точно в средата на кошниците. Пластмасовите съдове съхнат трудно, май при всяка марка е така. Вчера пробвах интензивна за много оклепани тави,ама малкия натисна бутона и я прекъсна по средата, затова ги продължих с една бърза. Изми всичко, освен съвсем мънички следи от йенска тава, в която имаше хляб. Тя се изми на второ пускане с кратка програма. И застъпените ми съдове се мият. Но е възможно някои програми, които са по-екологични, да не мият добре. Освен да пестят вода, си мисля, че някак заради пестенето на ток и силата на струите е по-слаба.

# 658
      В София се намирам.
      В момента е фабрично настроена на 4та степен по тази скала. Според вас за София коя е правилната?

# 659
      В София се намирам.
      В момента е фабрично настроена на 4та степен по тази скала. Според вас за София коя е правилната?
      1 степен Н:О1

Общи условия

Активация на акаунт