Юлчето порастна вече, става палаво хлапенце! (Тема 4)

• 17 289
  • 537
  •   1
Отговори
# 135
Хей, случайно да има някоя варненска мама с книгата "Ръководство за недоспали родители" да ми услужи назаем да я прочета?

# 136
  • София
energy__ като я прочетеш да споделиш някой полезен или успокояващ съвет, че и на мен ми се падна едно неспящо бебе
Някоя от вас случайно да се е записала на държавна кухня с безмлечно меню? Искам да разнообразя менюто на малката и последно време предпочита всичко с парченца нищо, че сме без зъби (днес ни изби първото)

# 137
Майки на момченца.. забелили ли сте пиленцата на вашите деца? Аз не успях..и днес го водих да му отлепват кожичката.. беше страшен рев, сега като се пипне също. А пък като го къпах и му я забелих, защото трябваше да го намажа с пастичката тридерм, пак страшен рев.. кога отшумява тая болка и има ли вариянт да не го пипам до като му помине... вече главата ме боли от толкова реване.. не ми пречи реването, а по-скоро това, че него го боли и плаче Sad

# 138
sneji ние го забелихме около 6+ мес.и само за момент имаше дискомфорт и може би на първото пишкане. Моя приятелка по-късно го забели и тя така се мъчеше, той ревеше и не даваше, но детето беше по-голямо към 1,5г.
Ако спреш сега, пак ще се затвори и пак ще трябва насилствено да го дръпнат и пак ще го боли. Моя съвет е всеки ден да го забелваш, доколкото от познати с момченца знам около 2,3 дни е най-големия дискомфорт.

# 139
sneji ние го забелихме около 6+ мес.и само за момент имаше дискомфорт и може би на първото пишкане. Моя приятелка по-късно го забели и тя така се мъчеше, той ревеше и не даваше, но детето беше по-голямо към 1,5г.
Ако спреш сега, пак ще се затвори и пак ще трябва насилствено да го дръпнат и пак ще го боли. Моя съвет е всеки ден да го забелваш, доколкото от познати с момченца знам около 2,3 дни е най-големия дискомфорт.
дано да е 2, 3 дни.. просто той не ми е ревлив и ми е много мъчно да го гледам така.. закъсняхме заради тъпата корона..

# 140
Дано бързо мине 🤞

# 141
Майки на момченца.. забелили ли сте пиленцата на вашите деца? Аз не успях..и днес го водих да му отлепват кожичката.. беше страшен рев, сега като се пипне също. А пък като го къпах и му я забелих, защото трябваше да го намажа с пастичката тридерм, пак страшен рев.. кога отшумява тая болка и има ли вариянт да не го пипам до като му помине... вече главата ме боли от толкова реване.. не ми пречи реването, а по-скоро това, че него го боли и плаче Sad
Аз не съм майка на момченце , но съм отгледала брат ми. Та ще се включа.. На брат ми когато беше на 8м. му се възпали и го цепнаха.. Този доктор който извърши процедурата, освеен някакъв мехлем, беше казал да се топва, по 5-10 мин. в смрадлика.. В рамките на 1 седмица, всичко отмина. Обаче болката беше ужасна през това време. Така че Снежи, по- добре сега да го боли, вместо да стане инфекция и да го цепят.. 😷 И бих предложила и ти да го топваш в смрадлика, едва ли ще навреди.

# 142
Аз не съм майка на момченце , но съм отгледала брат ми. Та ще се включа.. На брат ми когато беше на 8м. му се възпали и го цепнаха.. Този доктор който извърши процедурата, освеен някакъв мехлем, беше казал да се топва, по 5-10 мин. в смрадлика.. В рамките на 1 седмица, всичко отмина. Обаче болката беше ужасна през това време. Така че Снежи, по- добре сега да го боли, вместо да стане инфекция и да го цепят.. 😷 И бих предложила и ти да го топваш в смрадлика, едва ли ще навреди.
благодаря.. то направо си беше цепване, защото доктора беше с ножица.. с нея му отлепи кожичката... ще купя утре смрадлика и ще пробвам, дано има ефект, че всяко едно пишкане го усещам

# 143
Големият батко малко по малко до годинката го забелих напълно и нищо не разбра. С малкия имаше проблем и му отлепиха кожичката насилствено на един месец, спука се да реве. При всяко пишкане там щипе и бебето плаче. Обаче много бързо минава, Снежи, на третия-четвъртия ден и вече са спокойни. Мажи си с тридерм, ще мине. И да, по-добре сега, отколкото по-късно. После често е операция с приспиване, имам такъв случай около мен с детето на приятелка. Първи клас беше, уж сам се къпе, сам се мие и го изтървала.

# 144
  • София
Момичета, по колко пъти твърда храна давате на бебоците на ден? Понеже вече се будим много рано и не можем да изкараме деня с 3 хранения. Чудя се за последно хранене преди вечерното кърмене какво да ѝ предлагам. Има ли други с АБКМ като нас?

# 145
Аз давам от много отдавна 4 до 5 хранения на ден. Може би някъде от 8ми месец. Вечер яде каша, напоследък и някакъв десерт - плод/плодово пюре, а преди лягане кисело мляко разредено (преди това кърма, отбих преди 1 месец).  Извинявам се за невежеството, но какво е АБКМ?

# 146
И ние сме все още с 3 заместени храненията и 2 млечни. Аз мисля към годинката да заместя и вечерята.. мислех да почна с нещо по-леко като кисело мляко с бисквитки, таратор, може би супичка Simple Smile

А как са малките човечета при вас с дъвченето? При нас е зор, не иска да дъвче, че даже и повръща, ако има парченца. От 1 седмица му давам парченца ябълка в ръката и бебешки оризовки, та поне тях гледам, че се опитва да гризка и дъвче Simple Smile

# 147
И ние сме все още с 3 заместени храненията и 2 млечни. Аз мисля към годинката да заместя и вечерята.. мислех да почна с нещо по-леко като кисело мляко с бисквитки, таратор, може би супичка Simple Smile

А как са малките човечета при вас с дъвченето? При нас е зор, не иска да дъвче, че даже и повръща, ако има парченца. От 1 седмица му давам парченца ябълка в ръката и бебешки оризовки, та поне тях гледам, че се опитва да гризка и дъвче Simple Smile
Същата история, 3 хранения с твърда храна, 2 млечни и голям зор с дъвченето. То не е плюене, мръщене... Ще си изчакам консултацията този месец и ще попитам за храненията и как да процедирам с АМ, че досега е на 2-ка за 6-12 месеца.

# 148
И ние сме с 3 твърди хранения и 2 АМ. Не че не и давам да хапва по някоя бисквитка или нещо подобно. Най- странното е, че яде с мен филийка препечена и тн, обаче ако в пюрето има по- едри неща ги плюе , вади ги с ръка и чак и се гади... Защо не знам.. Днес бяхме на консултация. Педи каза да започна да и давам от нашата храна и да яде с нас.. Обаче как, като ние ядем с много сол, а ако и отделя на Мел, без подправки, не иска да яде.. Имам големи колебания 😤🔫

# 149
И ние сме с 3 твърди хранения и 2 АМ. Не че не и давам да хапва по някоя бисквитка или нещо подобно. Най- странното е, че яде с мен филийка препечена и тн, обаче ако в пюрето има по- едри неща ги плюе , вади ги с ръка и чак и се гади... Защо не знам.. Днес бяхме на консултация. Педи каза да започна да и давам от нашата храна и да яде с нас.. Обаче как, като ние ядем с много сол, а ако и отделя на Мел, без подправки, не иска да яде.. Имам големи колебания 😤🔫
ние пък не ядем нищо друго освен чорба и манджа с картоф... готвя за всички.. слагам по малко сол а на нас ако ни е безсолно си солим.. но ние ядем съвсем безсолно. Пюретата ги спрях в края на 7ми месец, защото само изхвърлях и ми омръзна.. храна с пръсти давам бисквитка, кекс.. някоя царевична пръчица.. хапва ги и кучето храни и така 😅

Общи условия

Активация на акаунт