Цветя за терасата - 4

• 32 420
  • 754
  •   1
Отговори
# 330
Оф, голям ветрилник на моята тераса. Гледам долу дърветата почти не се поклащат, а моите цветя ще ги отнесе... Високите етажи са много неблагоприятни в това отношение. Утре мисля да подреждам сакъзчетата по парапета, ще има изпочупени.
Зависи. Аз съм на последния етаж с южно изложение. Сакъсчетата и пълзящите цветя вървят много добре, но трябва да се поливат често

# 331
  • Варна
То зависи и от града, и от изложението, да. Ние сме с източно изложение и особено следобед като задуха откъм морето е просто ужасно. Юг е друго, от там почти никога не духа.

# 332
  • In transit
То зависи и от града, и от изложението, да. Ние сме с източно изложение и особено следобед като задуха откъм морето е просто ужасно. Юг е друго, от там почти никога не духа.
Не е само от това, че си на високо. Аз съм на 3-ти етаж, ЮИ, преди малко като духна и ми паднаха два цвята на импатиенса. Свалих долу и петуниите, че и тях щеше да отнесе.

# 333
Момичета, моля за малко помощ понеже съм новак в гледането на цветя. Засадих мушкато и карамфилчета на терасата. Терасата е южна и е на висок етаж така, че си е ветровито. Някои цъфнаха добре, други обаче увяхнаха. Поливам ги през 3-4 дни. Това достатъчно ли е? И също така искам да ви попитам какво да правя с увяхналите? Приятелка ме посъветва да ги откъсвам, но и тя не е много наясно. Предварително благодаря!

# 334
  • София
Прецъфтелите цветове ги махай, би трябвало.да излезнат  нови после. За поливането.ориентирай се по почвата, като.пресъхне тогава. Моите.са на северна сенчеста тераса и бавно им изъхва, но на южна сигурно изсъхва по-бързо.

# 335
Прецъфтелите цветове ги махай, би трябвало.да излезнат  нови после. За поливането.ориентирай се по почвата, като.пресъхне тогава. Моите.са на северна сенчеста тераса и бавно им изъхва, но на южна сигурно изсъхва по-бързо.
Въпроса е само изсъхналите листенца ли да махам или цялото стръкче? Grinning

# 336
Стръкчето:)

# 337
  • Бургас
Най-накрая се показа, потайничето. Обаче, на снимката не е реалният му цвят. Утре ще пробвам да снимам и с другите телефони да видя как ще е цветът.

И на това цветът не е реалният.

Много хубави калдаръмчета. Миналата година имах подобно на жълтото, но по кичесто и с повече червени ивици, спука се да цъфти. Очаквах да се е самонасяло из сандъчето или под терасата, но уви, не се е появило.

Последна редакция: сб, 09 май 2020, 22:17 от karzz

# 338
Момичета, моля за малко помощ понеже съм новак в гледането на цветя. Засадих мушкато и карамфилчета на терасата. Терасата е южна и е на висок етаж така, че си е ветровито. Някои цъфнаха добре, други обаче увяхнаха. Поливам ги през 3-4 дни. Това достатъчно ли е? И също така искам да ви попитам какво да правя с увяхналите? Приятелка ме посъветва да ги откъсвам, но и тя не е много наясно. Предварително благодаря!

Отрязвай стръкчето. Искам само да ти спомена, че тази саксия е малка за карамфилчето. То е многогодишно и прави коренище. Хубаво е да му купиш още едно другарче и да ги преместиш в сандъче. Зимата можеш да му метнеш нещо и да си зимува на балкона на някой перваз на завет (стига да не е минус 20). Разклонява се доста и се вдървява на следващата година. Много цъфти. Накарамфилчето отчупвай само прецъфтялото цветче, защото са по няколко на едно клонче и не цъфтят заедно.

# 339
Тази година на терасата ми са малки бели маргаритки и Dianthus Pink Kisses, не знам как е на български, малки карамфилчета.
Снимка от Интернет.

# 340
  • SF
Реших, че ти си отгледала тази туфа и щях да се възхищавам. Аз имам едно мършаво такова, купено от Лидл. Дано да се захване и да тръгне.
А пък днес си купих роза!!! Сега трябва да помисля къде ще стои най-най-красиво на балкона, докато не я засадя в голямата кашпа при гладиолите и бялата ружа.
Още не знам какъв цвят ще бъде розата. Може би жълта.. Ще видим.

# 341
О, не, Есме. Купих готови, които боднах в едни големи саксии на терасата, та да приличат на това от снимката Simple Smile) Пробвала съм да отгледам различни от семенца, ама освен Lepidium sativum не му знам българското име и боб, друго не съм покълнала. А, и едни пролетни цветя от грудки, де, ама то не е особено за хвалене моето Simple Smile))

# 342
Това са ми грамофончетата забел1зах че сега след дъждовете листата са им пожълтяла че даже и някой струват увехнали, какво да го правя дали не са прекалено преполети след дъждовете

# 343
Здравейте, приемате ли нови попълнения. Това е моето калибрахое, купено преди повече от месец и засега се развива добре. предпочитам го пред петунията, за мен е много по издържливо на дъжд и вредители.

# 344
  • SF
Чудно хубаво калибрахое!!! Не му е много слънчево там. Сигурно му е добре, щом се развива. Точно в последните постове се оплакваха, че е капризно и вчера на пазара само му се радвах и го подминавах.

Общи условия

Активация на акаунт