The Handmaid's Tale - Тема IV - "Nolite te bastardes carborundorum"

• 37 174
  • 752
  •   1
Отговори
# 210
  • Вестерос
Изтезаваха я Джун, не толкова физически, постигнаха си обаче тяхното. Тя им каза къде са. Нямаше нужда да я измъчват още, връщането й като прислужница щеше да я довърши.

# 211
Какво мислите ще се случи след последният епизод?

# 212
Радвам се, че вече коментирате без скрит текст. На разбирам защо продължихме така, след като вече епизодите ги има и тук и всеки може да си ги гледа.

За това, което преди бях писала за командирите и за начина, по който промениха поведението им и свободата, която изведнъж им дадоха. Разбирам, че в едно тоталитарно общество е така - правилата са едни за масата, други за върхушката, но тук има и елементи на религиозен фанатизъм и е нормално поне част от командирите да си се придържат към религиозните догми. Няма как всички да си правят каквото си искат. Ако беше така - Ник да си вземе Джун за "обслужващ" персонал в неговата вила, а не да си мери всяка дума и поглед, онзи на Джанин/забравих му името/ щеше да си е с две ръце,  на Лоурънс нямаше да му пренареждат къщата и т.н и от тях се изисква някакво поведение и те си се следят взаимно дали го спазват.

За бронята на Джун - естествено - филм е - няма как да убият главната героиня, но мааалко по реалистично да представяха нещата, а не толкова наивно. За мен след първите две изчезвания, когато беше бременна и роди - горе долу го измислиха достоверно, но след изчезването на Никол и при бягството на цял самолет с деца -вече няма как да се отърве толкова лесно - поне да бяха го представили, че Ник го е издействал- както леля Лидия постигна своето завръщане.

Много ме изкефи Рита как по нейния си мек начин ги прати по дяволите Фред и Серина.

Иначе 4 и 5 серия вече ми харесаха много. Радвам се, че има развитие.

Не можах много да разбера Лоурънс - той си е перко определено? Сега в каква посока ще променя света?

За леля Лидия горе-долу ми е ясно - тя е типичния фанатик - вярва в това, което прави - сега още толкова се е надъхала да накаже тези дето й се противопоставят, но ще се прави и на защитник на прислужниците и ще следи да не се случват нередности в семействата с тях.

# 213
За командирите още в първи сезон се видя, че стандартът е двоен. А и все пак се видя че има и по-високо сложени командири във Вашимгтон, и вероятно всички се дебнат, за да не пострадат от тях или, за да стигнат тяхното ниво. По-странно е, че тук Очите и Пазителите също правят каквото си искат. За мен най-абсурдният момент беше с влака, дори и той да се влачи няколко часа, то след това те минават линията и започват да ги търсят. Пазителят се обажда и все от другата страна на линията ще могат да дойдат други Пазители. Аз първо си помослих, че всъщност напуснаха Гилиед...
Иначе вероятно, защото не мога да го гледам концентрирано, но нещо не ме грабва. Иска ми се да свърши. Иначе аз мисля, че накрая Джун ще измъкне Хана и самата Джун ще умре, не я виждам да живее свободна и без битка.

# 214
От Лоурънс насам има много дупки и издънки. Това с буса и влака определено беше също...Еми не знам. Пробутват линията, че много деца са загубили и малко прислужници има, затова не ги убиват, много. В стар епизод имаше бременна вързана за легло. Ми има логика. Ама тука сигурно трябва да се досетим, че Ник и Лоурънс дърпат някакви нишки уж.
Някои нелогични линии може да спаси само...Лидия. Надявам се на такава врътка. Макар че тази карта пропиляха с Лоурънс.

# 215
Това ясно ама дали ще издърпат Джун в Канада миротворците ???

# 216
Вероятно тя ще откаже.

# 217
  • София
Упс, слагам в спойлер, мислех че сме обсъждали тази част вече тук.

Скрит текст:

Няма няма, вижте трейлъра, ще замине в Канада, в книгата също тя е в Канада а Хана си остава в Гилеад.

Последна редакция: пт, 14 май 2021, 21:32 от Мацето

# 218
  • София
Много ще помоля спойлери за книги и бъдещо развитие на сериала да се пишат в спойлер.
Благодаря. Simple Smile

Относно спора за бронираната Джун. Ами според мен много лесно можеха да излязат от конфузната ситуация, просто не трябваше да я хващат отново. Това за кой път става вече? Втори или трети? Хем, че се повтарят, хем не е достоверно да се измъква така. Няма никакъв проблем с това да не я застигат куршумите (това го има масово навсякъде) и хората да я следват и т.н. Винаги е имало лидери и герои, които са били сляпо следвани и хората са ги издигали на пиедестал. Това си е факт и от историята. Въпросът е, че в една толкова реалистична продукция не бива да си позволяват такива плот дупки, като върха беше когато само един шофьор и една леля съпровождаха прочутата Джун и опасните и съмишленички. Просто не биваше да я хващат в този сезон, толкоз. И никой сега нямаше да ги закача. Т.е. сами си го направиха.

Изгледах, епизода, хареса ми!
Дано всичко да е наред с Джанин, че няма да им просття ако и се случи нещо!!! 😥
Дори не можах да се израдвам така истински на срещата Джун-Мойра, защото емоционално бях все още с Джанин. Може би не съм само аз така. Сега сигурно Мойра ще убеждава Джун да се върне, но не ми се струва реално, заради Хана и Мейдей. Или ако отиде, то ще е за малко и пак ще се върне, за да продължи борбата. Simple Smile
Лорънс стъпва по много тънък лед. Разбирам какво се опитва да направи. Да направи тих преврат в Гилеад и да го промени по свой образ и подобие, както той би го искал. Аз не виждам светлина в края на тунела. Той не иска (доколкото разбирам от героя му до тук) да върне това което бе преди Гилеад, а по-скоро Гилеад да бъде по-отворен и човечен. Което за мен е преливане от пусто в празно.

Последна редакция: пт, 14 май 2021, 22:31 от Diavolo

# 219
За мен Лорънс е много недостоверен образ и донякъде се повтаря със Серина. Хем е сред основателите, хем не му харесва и иска да го промени, ама за себе си само, не за другите. Така и не схванах какво ще променя, силен ли е или не и т.н. Олекна ...

# 220
  • Вестерос
Мен ме е яд, че не задълбават как Серина е измислила основите за Гилеад, че тя е движещата сила. В сериала излиза, че са просто Командир и жена му, леко се загатна и до там. А реално те трябва да са с доста власт . Тя е основният идеолог на Гилеад.

# 221
Тя е идеолог, ама е жена без дете и вече е никоя. Това беше централен въпрос доста време...

# 222
  • Вестерос
В книгата обаче е много по-задълбано.

# 223
  • София
Докато Джун се разхождаше по улиците на опустелия и полуразрушен Чикаго през цялото време си мислех как ще изскочат зомбита, буквално на всяка крачка. Не е истина как съм се филмирал, хаха Wink

# 224
Тъкмо ги изгледах на куп,страхотно начало.Чела съм и втората книга и все пак ми е интересно как ще я интерпретират.Много любим сериал,последната сцена беше уникална и нереална просто.

Общи условия

Активация на акаунт