The Handmaid's Tale - Тема IV - "Nolite te bastardes carborundorum"

• 37 199
  • 752
  •   1
Отговори
# 270
Контраста е огромен. В един момент е в Гилиад, в следващия в "нормалния" свят. Предполагам така се чувстват и в реала жените от някои държави.

Последна редакция: чт, 27 май 2021, 16:31 от 🍀HAPPY 🍀

# 271
  • с трима мъже :)
Значи и сега ако не се развълнувам, като го гледам (не съм чела скритите коментари), окончателно ще се обявя за желязо. Sad

# 272
Ето на тази серия плаках много. Силен епизод. При срещата на Серена и Джун аз колко неща исках да и кажа и да и изкрещя.В супермаркета....Секса....
Нямам думи просто, епизода беше брилянтен.

# 273
На мен епизода ми хареса донякъде откъм сила на преживяванията, но ми вървеше някак мудно. Наистина очаквам някакво реално развитие. И в трети сезон сериите вървяха така, добре че беше последната, за да спаси сезона. Друго, което се зачудих: очаквах Никол да не е бебе все още. Някак не ми излиза, че действието в двата сезона се развива в рамките на няколко месеца.
Честно казано се надявах сериалът да приключи с този сезон, а не да се разтяга още един- два.
Може ли да помоля за линк към сайт, където е качена втората книга 😀

# 274
  • София
Имам я на английски, можеш да ми пратиш мейла на лични

# 275
  • София, България
Оо хулу са пуснали някакъв нов трейлър преди няколко дни, чак сега го виждам. Има спойлери, ако не сте гледали последния епизод:

Link

Спойлери
Скрит текст:
Накрая на трейлъра има нови сцени. Едната е Джун, която казва "Аз съм майка й", но не мога да определя дали не е стара от разговора с Мойра на кораба... и друга как Джун тръгва към нещо или някой и Люк зад нея се опитва да я спре... Май в следващите епизоди ще се фокусират върху това как да спасят Хана.
Появи се и теория покрай този трейлър, че Ник може би ще умре докато извежда Хана от Гилеад...

Последна редакция: чт, 27 май 2021, 23:25 от Angelas

# 276
Аз не мога да отворя линка с трейлъра.
Да, и на мен ме се видя странно, че Никол е на годинка или по-малко, излиза, че няма и 2 години от действието в сериала е откакто забременява Джун и цели 5 преди това е живяла в Гилеад.

# 277
Тя беше в този център, после май е била в едно семейство, и после при Серинка. Нали по едно време бързаха, че е минало много време и ако не забременее и при това семейство...
Но Хана расте, а Никол не...
Сега като се замислих, толкова време...Люк е ептен безполезен, и няма и как да разбере през какво е минала.

# 278
  • София, България
Аз не мога да отворя линка с трейлъра.
Да, и на мен ме се видя странно, че Никол е на годинка или по-малко, излиза, че няма и 2 години от действието в сериала е откакто забременява Джун и цели 5 преди това е живяла в Гилеад.

Оправих линка, пробвайте пак.

Статия

За времето намерих тази статия, доста подробно са го разбили.
Когато започва сериала, Гилеад съществува от 3 години(2014г).
От разговори между Джун и Емили разбираме, че са били в червения център около година и после 2 години Джун е била при първото семейство. Емили казва на Джун, че когато са опитали да избягат сина й е бил на 2г. По-късно разбираме, че сега е на 5. Значи - 3 години.
Когато Емили бяга с Никол, казва на Джун, че сина й трябва да е на около 7 години. Значи с бременноста и преди това Джун е при Уотърфорд около 2 години. Станаха 5 години.
И пак не излизат Grinning Защото по тази логика Никол трябва да е на 2г някъде вече, а не на 1.... Освен ако приемем, че има разминаване в точността в началото и от там идва разликата Simple Smile

Последна редакция: чт, 27 май 2021, 23:46 от Angelas

# 279
Не излизат годините - При срещата  -Хана беше на около 7, хайде 8, а Джун беше бременна и скоро щеше да ражда. Сега вече Хана е около 11,12, а Никол си стои бебе под година. Същото направиха и с бебето на Джанин - твърде дълго остана бебе.

По отношение на това дали Хана помни Джун - няма как да го знаем. Самата Джун си помисли така, но няма гаранция. Може пък точно защото я помни да се уплаши. Може да са я говорили нещо против нея - да се пази да не я отвлече например или пък, че ако се срещнат ще има наказание за нея самата и за майка й и тя да се страхува от контакта.

# 280
  • София
Хареса ми епизода.
Бе много емоционален.

Скрит текст:
За съжаление Джун е емоционално опустошена, съсипана жена. Не че е новост, но дори и Хана да се върне и Гилеад да изчезне още утре, белезите и травмите в нея ще останат завинаги. За съжаление не виждам щастлив край за нея. Sad Много от сигналите се видяха именно в този епизод.
Нямам забележки, всичко бе режисирано и изиграно перфектно. Сцената между Джун и Серена бе ТОП. Как играе тази жена, не е истина просто. Невероятна актриса е Елизабет!
Специално за Серена искам да кажа нещо. Дано да е здрава и да роди здраво бебе, но тази жена не заслужава да е майка. Да не забравяме, че тя е един от основните идеолози за всичко това което представлява Гилеад. И е изключително манипулативна, себична и нарцистична кучка. В не малка степен много ми напомня на Церсей от ''Игра на тронове''.
Сцената в супермаркета също бе брутална, както и последната сцена в която още не мога да осмисля/претегля на везните, Джун изнасили ли Люк или просто искаше да освободи всичко в нея и да отвори нова страница? Люк не че му е било неприятно или болезнено, по-скоро може би искаше да и каже, 'да спре, че не е длъжна да прави това (секса)' но тя не му даде шанс да се изкаже.
Не мога да си представя такава сцена между Джун и Ник обаче, не знам защо, хехе. Люк е твърде пасивен и благ, идеален за подобно 'упражнение'... Wink
Между другото очаквах с нетърпение срещата на Джун с Емили, но някак си не можахме да и се насладим истински, защото Емили държеше Никол и нещата се размиха и акцента бе нормално повече към дъщеричката и. Но пък много ми хареса сърдечната и прегръдка с Рита.

Сега накъде?
Серена и Фред ще се съюзят и предполагам, че Фред ще обещае да издаде важни тайни, ако му гарантират по-лека присъда или уверение, че детето им няма да се даде на друго семейство.
За да има изненада и драма, предполагам, че правителсвото на САЩ ще вземе тяхната страна заради важността на тайните и Джун ще бъде наранена, ще се почувства предадена, което ще я тласне отново да се върне в Гилеад.
Все още очаквам да се свърже и с Мейдей под някаква форма.

# 281
Аз не мисля, че Фред е приритал за детето. Но иска да спаси задника си.

# 282
  • с трима мъже :)
Така ... гледах серията. Сцената, която наистина ме докосна и очите ми се напълниха със сълзи беше, когато
Скрит текст:
Марта влезе и се прегърнаха.

Джун, която беше толкова силна в Гилеад, сега е изненадващо отслабнала и разбита душевно, изненадах се. Очаквах да има вътрешен срив, заради Хана, но не толкова силен, че да изпада в състояния, каквито  и се случиха в магазина.

И да, страхотна актриса е. Сцената със Серена беше пик в серията.

Мъжът и хич няма да го коментирам даже.
А за Серена ми мина бегла мисъл дали няма да извъртят нещата така, че бебето на Серена да бъде залог за Хана. Да я искат като размяна... знам ли.

Но... може би сезонът ще свърши с онази сцена, в която Джун, вече цивилна, гримирана, нагласена, дава интерювю, в което казва, че иска справедливост и отмъщение. И евентуално да чакаме нов сезон.
Определено и трябва време на горката, да си влезе отново в живота и в майчинството. Това детенце го размятат като общо. Джун още не може да се освести, милата.

# 283
# 284
Аз пък мисля,че Фред и Серина ще се върнат в Гилеад. Фред ще извърти нещата все едно е бил отвлечен и Серина ще трябва да се прибере с него и с бебето и да му търпи изцепките. Той може да се кротне временно, но в Гилеад ще си върне предишния облик на мъж, който не зачита вече жена си.
Джун няма да успее да постигне нещо с показанията си, защото е твърде емоционална и озлобена. Те се владеят и като нищо и жертви ще се изкарат.

Хепи енд за Джун може да има, нищо че няма да забрави- всичко до тук е част от хепиенда!

Общи условия

Активация на акаунт