The Handmaid's Tale - Тема IV - "Nolite te bastardes carborundorum"

• 37 262
  • 752
  •   1
Отговори
# 375
Не съм гледала епизода, но за мен любов между Ник и Джун е прекалено...сладникаво за филма. И нереалистично.

# 376
  • София
Гледай го, Хепи Simple Smile

# 377
  • София
В този сезон до сега само ви четях, защото моя ентусиазъм към сериала спадна. Още от миналия сезон започнах да гледам по навик. За мен във всяка серия се отделя твърде много време на емоците на Джун в близък план, които по никакъв начин не ми въздействат, повече ми напомнят на театрална роля, даже на преиграване. Има много връщане към едни и същи сюжети. Сякаш единственото развитие от толкова много серии е Джун в Канада, всичко тъпче на едно място. С Джанин бяха една до друга при взрива, едната я намери Гилиад, другата я спаси Канада. Толкова жертви в Гилиад, всички държави се съобразяват с тях все едно са най-силната икономическа и военна държава. Бунтовническата зона, тя си беше показана като зона на просяци, чакащи помощи и крадящи. За мен няма никакво развитие, емоции, емоции, емоции.

# 378
А Серена от какво точно е изплашена? Никой няма да я върне насила в Гилеад ....тя все пак е защитен свидетел ,тя дойде в Канада при уговорени условия ,въпреки вторичните обвинения по късно...
Естествено ,че е възможно една майка да обича повече едното си дете...и според мен такъв е случаят при Джун ,когато Никол се роди тя си беше емоционално опустошена,освен това не са прекарвали никакво време заедно почти ,тя реално чисто времево няма как да се привърже към това дете .

# 379
  • На морето!
А какво стана с първата съпруга на Ник? Забравила съм.

Хванаха я да изневерява и я обесиха мисля.
Хвърлиха ги с любимия с камъни на краката в един басейн
Леле, на мен този момент ми беше един от силните- начинът, по който стигнаха до него и самата екзекуция е един от ярките нюанси в облика на Гилеад.

За мен също сериалът започва да се изчерпва и силно се надявам следващият сезон да е последен.

# 380
На мен пък този сезон ми е много интересен ,отдавна чаках Джун да се прехвърли в Канада и съвременният свят ,с малки изключения доста реалистично се получи...

# 381
А Серена от какво точно е изплашена? Никой няма да я върне насила в Гилеад ....тя все пак е защитен свидетел ,тя дойде в Канада при уговорени условия ,въпреки вторичните обвинения по късно...

Ами уплашена е, че вече не може да премята Фред, както си иска и че могат да ѝ вземат детето.
А перспективата да я освободят и да я върнат обратно в Гилеад е още по-страшна нали самата тя каза, че може да я пратят за прислужница

# 382
Серина хич не ми се вижда уплашена. Да, подозира, че може ако влезе в затвора да дадат детето за отглеждане на някой друг в Канада, както и че Гилеад е възможно да я отвлекат и да вземат детето също, ако е на свобода сама, но и сега играе и манипулира- тя си мисли, че още всичко е под нейн контрол. Фред си го врътка както иска и даже си мисли, че може да го разкара като го използва до последно. Още не сме я видели в безизходица и отчаяна. Надявам се да я видим!

# 383
Е КОЙ ще я върне в Гилеад насила ,те сключиха споразумение с нея ....

# 384
  • Русе
гилеад ще си я иска. Или поне детето. Като нищо може да го докарат до пазарлък за Хана. Предполагам обаче Джун ще отстъпи, доколкото Хана не я помни и се страхува от нея. В крайна сметка Джун предполагам ще защити Серена с цената на връщането на Хана. Целта не е само Хана, а събарянето на чудовищната система

# 385
Е как ще си я иска !?! Че те сума ти деца прекараха и тях си ги искат ,ама никой не им ги дава...Току така не се разменят деца без съгласието на родителите им ,аз даже се учудих ,че Лорънс поиска 10 деца от Джун в размяна на Хана - това решение нито зависи от нея ,никой от някой друг-тези деца имат семейства,роднини ,официално в Канада се водят отвлечени от режима в Гилеад.Не  ,че не може да забият в такава посока ,но би било много нелогично...

# 386
Най-сетне гледах снощи.
Давайте да видим Серина в червена рокля и бяла шапка и да приключва сериалът. Ще е поетичен и достоен финал. Нея повече не мога да я понасям от смотания и мъж.
Много ми харесва Мисис Кийс! Силна акриса със силно присъствие.
И да, ситуацията е крайно несправедлива и подигравателна към Джун. Както и крайно нереалистична. Пълна свобода?! Наистина ли предлагат пълна свобода на Фред след като е обвинен в многократни изнасилвания и мъчения?! Ако бях на Джун, щях да искам да провеся Туело на някое дърво. Направо не мога да възприема, че има шанс Серина и Фред да поемат към залеза.
Срещата с Ник не разбрах как се случи. Кой нормален командир ще тръгне към Канада вече, като знае какво стана с Фред?

# 387
Ник защо да не го направи за Джун? Той много неща рискува заради нея. Освен това, не е ясно дали в Канада или на някаква спорна територия се видяха и самия Ник с колко още охрана е.
Някои командири официално дори на посещения ходят- как се казваше онзи мъжа на Наоми?🙃

За децата и аз се учудих, защото и Джун да се съгласи да ги размени за Хана- кой ще й ги даде? Но после се сетих, че Лоурънс намекна, че някои деца им било тежко- може би има такива, които съвсем нямат никакви близки в Канада и за тях родителите в Гилеад са им единственото семейство- сигурно такива случаи е имал предвид.

За Серина- според мен те нямаше директно да я искат, но можеше а я заблудят нещо да се въре или да я отвлекат

# 388
  • София
Аз се чудя защо не се коментира в сериала, че Никол може да е на Фред... все пак явно той може да опложда

То май и тук бе споменати само веднъж ако не се лъжа. Вчера като писах мнението си за епизода, буквално забравих, а шях да отворя тема именно за това.
Сега ще стане същото като с Рик и Шейн относно Джудит в Живите мъртви, хаха. Ще трябва шоурънъра да излиза и да казва на феновете кой е бащата... Смех Grinning
Интересно наистина как пък никой дори не се сети дори бегло да помисли за такъв вариант?

# 389
Аз пък съм си мислила, че бебето на Серина може да не е от Фред, но пък ще е тъпо ако наистина така излезе, а нищо не са ни загатнали.

Също, представяте ли си, жената на Ник да е Хана? Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт