The Handmaid's Tale - Тема IV - "Nolite te bastardes carborundorum"

• 37 174
  • 752
  •   1
Отговори
# 600
Дайте линкове към групите ,аз бях в една ,но я затриха...

# 601
  • София
Абе и аз се зачудих как изчезна. Потърси The handmaid's tale Discussion group

# 602
  • София
Изгледах епизод 3
Класически изграждащ епизод, който придвижва историята напред. Не бих казал, че беше скучен епизод. Хареса ми като цяло, като имаше един момент, който беше ненужен и ме издразни.

Скрит текст:
И този сегмент бе на финала на епизода, когато Джун изскочи до колата на Серина. Много преиграно, излишно и даже дразнещо. Нали и обещаха сигурност и закрила и то от великите щати? А и канадците и те я пазят. И накрая какво, само една кола с шофьор, сериозно ли бе хора??? WTF? 😮
А Джун откъде знаеше по кой маршрут ще се движи и пр. глупости. Те я изкараха вездесъщата мафиотка.
Иначе подскочих като лупна по прозореца, стреснах се и аз, не само Серина. Сцената направо все едно бе взета от някой класически хорър трилър. В случая Джун бе като някое зомби, бррр. Абе въздействащо си беше, но глупаво и ненужно според мен.

Иначе Серина засега е звездата на сезона. Изнася епизодите, дяволски добра е актрисата!
Аз таман си мислех, че ще се съберат с Джоузеф (поне тя му отправи намек) и те я отпратиха отново от Гилеад. Поне има мисия. Да промие колкото се може повече канадски мозъци. И не само... Абе не мога да ги разбера тези жени дето я следваха все едно е някакъв пророк. Не е истина просто. И хич не е измислица това. Има ги такива хора и в реалния живот.И са хиляди, да не кажа милиони. Заблудени, изгубени хора, готови да последват някой фалшив месия...

Зарадвах се, че Джанин се оправи, не съм изненадан естествено. А леля Лидия както винаги е класа. Наистина и повярвах, когато и се искаше да убие Естер.
Да видим сега дали ще се промени, даде обещание на Бог!

А, Ник, дали не го загази? Нямаше право да го хващат с Туело насаме... Мхм.

# 603
На мен не ми беше скучен епизода. Хареса ми.
Серена наистина ли искаше да се омъжи за Джоузеф? Тя почти му предложи брак. Но аз искам да я направят Прислужница. Ето вече се видя, че може да ражда, съпругът й е предател, значи става за Прислужница. Да й вземат детето и да я пратят в колониите. Ето това е нещото, което тя заслужава.
И аз се чудя на тези фенки на Серена. Наистина е ужасно, че всички тези жени смятат, че този начин на живот е чудесен. Но Дяволо е прав, че и в реалният живот има такива хора и за съжаление все повече неща, които гледаме в антиутопии или фантастики, стават реалност.
Сетих се едно момченце от предния сезон, което искаше да се върне в Гилеад. Мойра каза, че има доста хора, които се връщат.
На Ник не му е лесно, надявам се да оцелее и да продължи да помага.

Съгласна съм, че моментът с Джун и Серена в колата беше може би излишен, но се надявам Джун да продължи да я тормози.

Това с леля Лидия дали не беше намек за развитие като във втората книга?

# 604
Аз се чудя дали леля Лидия не е познавала Джанини преди Гилиед, наистина има топло отношение към нея доколкото може в тези условия.
В книгата беше много добре представено миналото на леля Лидия и как е станала леля. Чудя се дали ще ни дадат отново епизоди от предишния епизод.

Появата на Джун и мен ме стресна.
Аз се надявах да омъжат Серина насила за някой командир изверг, но нищо бъдещето е пред нас. Актрисата наистина е страхотна. Даже в предходни епизоди имаше моменти, в които ѝ симпатизирах. Според мен фенките избират на кого да вярват те вярват на Серина, а не на жената, която я съди Джун. Джун изглежда налудничаво и неподдържано, а фенките си дата Серина, която сияе.

# 605
  • София
Много топло отношение на леля Лидия... Извади и окото ама топло 😂

# 606
Това с окото беше гадно, но алтернативата е да увисне на стената. Леля Лидия е жестока, но често избира по-малкото зло. Иначе бързо може да загуби влияние.

# 607
Според мен пък точно този епизод беше най-интересен от трите до сега. Имаше развитие,  загатнаха много неща.

Серина е много харизматична, защо да няма фенове? Колко от тях са я видели как тормозеше Джун? Колко от тях изобщо знаят на какво е способна заради нейната амбиция? Всички виждат само една красива, интелигентна жена, която е се е обърнала към духовното и дори е благословена вече да има дете! Че тя си е направо идол в очите на наивниците!

Съдбата на прислужница й е неизбежна, но ще поизчакаме явно още малко.

Лидия е откачалка - фанатик! Тя си вярва, че служи на Господ и от нейна страна се изисква точно това да дресира момичетата! Те са грешници и тя трябвада им покаже правия път. Естествено послушните ги обича и толерира! Джанин е по детски наивна и наистина на моменти  изпълнява това, което се иска от нея с истинско желание и усърдие - за това и Лидия я обикна!

Последна редакция: сб, 24 сеп 2022, 22:41 от ssiillvvyy

# 608
Затова трябва да ни дадат живота на Лидия преди. В книгите много добре се вижда,жче тя е действала прагматично, не от вяра. След това е въпрос на оцеляване...
Всеки намира своя начин на оцеляване.

# 609
  • sofia
Затова трябва да ни дадат живота на Лидия преди. В книгите много добре се вижда,жче тя е действала прагматично, не от вяра. След това е въпрос на оцеляване...
Нали имаше Simple Smile  цял епизод за лелята откачалка

# 610

Чела съм само първата книга, но винаги ги разграничавам книга от филм -някои герои ги променят много във филмите, други изобщо ги съкращават или обединяват два образа. Няма значение в книгата каква е Лидия -тук ми изглежда силно вярваща! Само, че от онези фанатици, които не могат да правят разлика между добро и зло, а сляпо следват проповядването. Ако пък са и озлобени към света, както видяхме, че е при Лидия..................

# 611
Не си спомням, че са давали нещо за лелята. Вероятно съм го пропуснала

Иначе естествено е да има разлики между книги и филм. Даже самата Серина в книгата е много по-различна. Обаче, имам чувството, че този сезон ни води към втората книга и запълва празнините.

# 612
  • София
Според мен до момента най-слабото актьорско присъствие в сериала е на Елизабет Мос. Вече взе да ми омръзва показването в едър план на лицето на Джун. Не съм чела книгите и се надявам, че ще има някакво по-смислено действие. И край също, че започва много да се проточва без нищо да се случи съществено.

# 613
Прави ми и впечатление информационното затъмнение относно Гилеад в Канада ,Джун трябваше да е най-канената в топ рейтингови предавания за интервюта и всички да знаят кой, кой е  ...а не сега да гледат Серина като телета със свещи в ръце ...все пак Джун е майка на две деца ,едно от които остана в Гилеад ,спаси много жени и деца ....това не стана достояние на обществеността....

На много хора им е писнало от близките кадри и неадекватността на Джун ,но истината е ,че това да реалните реакции на един травмиран и стресиран човек...когато си преживял толкова много,заради теб са умрели хора,спасил си други,трети си разкъсал с голи ръце  и детето ти е в Гилеад и е на стъпка от това на стане съпруга на 14 не можеш просто да се успокоиш и да си гледаш живота ,винаги си в Flight or Fight моуд ....

# 614
  • София
Сигурно ги е страх да не би да ги нападне Гилеад.

Общи условия

Активация на акаунт