The Handmaid's Tale - Тема IV - "Nolite te bastardes carborundorum"

• 37 149
  • 752
  •   1
Отговори
# 150
Скрит текст:
Относно детето-съпруга - тя каза, че Командира имал проблем и затова е водел други мъже. В неговия случай прислужницата не е решение. Ужасно беше това, което разказа.

Да започнаха доста да се повтарят, дано следващият сезон е последен.

Еми и на мен нинджа Джун вече ми е прекалено, но...не знам. Дано има някакво развитие. Наистина.
За съпругите- стига да могат да родят, и те, и тези на работниците, не е проблем.  Не е задължително да раждат само прислужниците. Просто прислужниците доказано могат да раждат- вече са раждали, но поради някаква причина не са пригодни за съпруги, Марти и т.н.

Причината да не са съпруги вероятно е това, че не са съпруги на някой от превратаджиите - терористи, които са взели властта. Освен това Емили е гей.  Сега се сещам, че нейното дете не го взеха. Пуснаха приятелката й да замине за Канада с него.

# 151
  • София
По-скоро шокиращото бе, че е
Скрит текст:
насилвана от други мъже, а е съпруга на командира. Не е прислужница. Да, тя може да роди, но да и водят чужди мъже, които буквално са се гаврили с нея, защото за мен това е поругаване на тялото и душата е нещо, което за първи път чувам за Гилеад.

# 152
Да, странно е. Досега такова нещо в Гилеад не са показвали.

Толкова се радвах, че Атууд е част от екипа и дава насоки. Но явно и тя се изчерпа.

# 153
  • Вестерос
Скрит текст:
Относно детето-съпруга - тя каза, че Командира имал проблем и затова е водел други мъже. В неговия случай прислужницата не е решение. Ужасно беше това, което разказа.

Еми и на мен нинджа Джун вече ми е прекалено, но...не знам. Дано има някакво развитие. Наистина.
За съпругите- стига да могат да родят, и те, и тези на работниците, не е проблем.  Не е задължително да раждат само прислужниците. Просто прислужниците доказано могат да раждат- вече са раждали, но поради някаква причина не са пригодни за съпруги, Марти и т.н.

Причината да не са съпруги вероятно е това, че не са съпруги на някой от превратаджиите - терористи, които са взели властта. Освен това Емили е гей.  Сега се сещам, че нейното дете не го взеха. Пуснаха приятелката й да замине за Канада с него.
Жената на Емили беше канадка, затова я пуснаха с детето, защото се водеше и нейно дете, а Емили я задържаха, защото не е канадка и тя му е биологичната майка.

# 154
Това не си го спомням. И не помня какво стана след като Емили се озова в Канада? Тя май не живее с приятелката си и детето?

# 155
Не живее. Тя е много променена от преживяното, включително осакатяване, а пък спасилите се имат вече друг живот, детето не я помнеше май...беше неловко и явно не са останали заедно.

# 156
  • Варна
Скрит текст:

Причината да не са съпруги е че са извършили престъпление според техния закон. Във втори сезон имаше едно семейство, което помагаше на Джун, където жената можеше да ражда. Като разбраха, че й помагат, убиха мъжа и жената я направиха прислужница.

# 157
Не живее. Тя е много променена от преживяното, включително осакатяване, а пък спасилите се имат вече друг живот, детето не я помнеше май...беше неловко и явно не са останали заедно.
Детето и, Оливър, я помни. Даже имаше рисунка на Емили облчена като супергерой, който испява да се спаси от Гилеад. За мен бяха много трогателни тези моменти на срещата им. Мойра го казаха много добре "говорим просто за край, а не за щастлив край". Според мен е ужасно трудно човек, който е преживял травми като Емили да се върне просто така към предишния си живот - при нея смятам, че много си личеше шока и психическите промени след режима и обрязването - тази жена буквално полудя, всяко едно нейно действие си беше равносилно на смъртна присъда - връзка с жена, кара кола, прегази пазач, уби съпруга в Колониите, направи опит да убие леля Лидия. Всеки човек, който разсъждава трезво знае как би трябвало да свърши това в Гилеад.

И сега малко масивни спойлери, част от тях по точките на Дяволо.
Скрит текст:
1. Мисис Кийс може и да е съпруга, но според мен вече многократно видяхме, че и за съпругите понякога няма пощада. Те са собствености на командирите. Ако Командирът поне душевно го вдига и малко от това да гледа как каква ли не паплач изнасилва 14-годишната му "съпруга", може да и води въпросната паплач докрая на света, че и след това. Колкото до поругането - за нормалните хора е поругаване на ожениш тийнейджърка за сигурно 60-годишен, но в тази страна ги виждат по друг начин нещата.
Има един малък детайл: командирите, които сами забременяват жените си са една идея по-ценени от другите - в трети сезон, ако не се лъжа, един тъмнокож командир беше повишен, защото съпругата му е родила дете. 
Не зная... Мен въобще не ме учуди тази линия, напълно очаквана е за мен на подобно място.

2. Обобщавам за Джун в една точка - за мен тя вече е толкова травматизирана, изтощена и не на себе си от всичко, което стана, че не е съвсем на център. Кой ли би бил?
Иначе и на мен не ми се струва реалистично, че от всичките прислужници, много такива с по-малки провинения, само на нашата любимка Джун още един траен белег не са и оставили. На Джанин и извадиха окото за едно "фък ю".
Другата пълна фантасмагория е това, че леля Лидия и едно шофьорче ескортират шест прислужници, които са част от Мейдей и то в страна, в която бунтовете нарастват. Досега зад две прислужници ходеше един въоръжен до зъби пазач, та това беше супер странно.

3. Серина и Фреди хич не са ми интересни на фона на другите в момента. Никой от тях не е доказано стерилен, така че всичко е възможно на теория.

Както и писах, на мен трети епизод ми беше ужасно товарещ. Беше толков наситен с действие, че за мен му липсваха някои елегантни моменти от първите два.

Какво ви е мнението за това, че Джун даде на Мисис Кийс да убие пазача, който я е изнасилвал? Аз някак си бях "Не, не, не, не, недей да травмираш детето по ОЩЕ един начин, има си достатъчно травми и без това." Но пък Мисис Кийс явно и беше благодарна. Не знам, на мен ми беше странно. Един от моментите, в които Джун показва, че Гилеад е променил и нея, и че стресът от собсвтвената и травма има огромна роля върху нея.

# 158
  • Вестерос
Ау да, Емили е гей, Мойра и тя, а тя беше правила аборт май. А Джун не е женена за Люк май, Люк имаше първа жена, ама без дете. Или бяха женени, ама след като Люк се е развел, а Гилиад не зачита втори брак.
Мисля, че и Джанин беше родила сина си без брак. Всъщност Джанин не беше ли изнасилена и родила детето? Или се бъркам?

# 159
Ау да, Емили е гей, Мойра и тя, а тя беше правила аборт май. А Джун не е женена за Люк май, Люк имаше първа жена, ама без дете. Или бяха женени, ама след като Люк се е развел, а Гилиад не зачита втори брак.
Мисля, че и Джанин беше родила сина си без брак. Всъщност Джанин не беше ли изнасилена и родила детето? Или се бъркам?
Емили е гей, детето е от нейна яйцеклетка.
Мойра е гей, тя беше сурогатна майка за англичани, т.е. има успешна бременност и раждане.
Джун е омъжена за Люк, но той е разведен, т.е. те са прелюбодейци.
Джанин е била жертва на изнасилване от група мъже.

Всичките са грешници, които обаче могат да раждат. Така се оказват в Гилеад като прислужници.

# 160
  • Варна
На Джанин май и казаха, че ги била насърчила за да я изнасилят Frowning

# 161
  • Вестерос
Да, беше покъртително...

# 162
  • Под кленовите дървета
Да и в книгата обясняваха, че е жертва на групово изнасилване, но според законите на Гилеад тя ги е насърчила, понеже е пила алкохол и е била на парти (щото нали жените не трябва да купонясват).
Мисля, че ще има нова стори лайн с Джанини, много акцентираха върху нея няколко пъти.

# 163
  • София
Welt,
мдам, трети епизо бе толкова наситен с действие и значини събития, че изгубиха малко мярката и предозираха така да се каже. Можеха да се измъкнат елегантно в много важни момента, за да ги няма сега въпросите, които поставям и на които няма верен отговор и ще си останат висящи и плот дупки, но карай, махам с ръка. Ако бе някое друго шоу нямаше им простя, но тук просто историята е толкова силна, а и най-вече актьорската игра и съспенса си остават голяма сила.
На въпроса ти,
Ужасно беше. Не можех да повярвам. Джун е станала доста мрачна този сезон. Все едно е на път да прегърне тъмнат страна (по Стар Уорс давление). Според мен най-ужасното бе следното. Според мен онзи мъж бе
Скрит текст:
кастриран и изкормен?! Някой да ме опровераге, но както бе вързан и с този нож и най-вечетези продълцителни писъци... Това за мен е ненужно. Спокойно могат да му обесят или най-добре да му пуснат един куршум в главата. Всъщност последното не е опция, че изстрелът може да се чуе надалеч.

Вижте на какви видеа се натъкнах и то случайно, търсей филмови трейлъри:
Това е Ютюб канала на Хулу и явно след всеки един епизод има 'инсайдър' или зад кулисите, който е около 7 минути.
Изгледах и трите клипчета. След всеки епизод по едно. Елиззабет Мос бе гост след епизод 3.
Между другото не коментирахме, че тя е режисьор на този епизод. Simple Smile
Това е нейния дебют като режисьор, а до края на сезона ще режисира и епизоди 8 и 9.
Ето канала:
https://www.youtube.com/c/hulu/videos

А ето и трите видеа за всеки един епизод с гости и въпроси:

Епизод 1
https://www.youtube.com/watch?v=Ev9JDHvTWgg

Епизод 2
https://www.youtube.com/watch?v=V25x4i7y-wg

Епизод 3
https://www.youtube.com/watch?v=2seek5DtaIA

# 164
Имах сили само за 1 епизод.
Силно начало, дано не го разводнят.
Актрисата, която играе г-жа Кийс, съм я гледала в Gifted като малко момиче и се изненадах колко е пораснала изведнъж.

Общи условия

Активация на акаунт