The Handmaid's Tale - Тема IV - "Nolite te bastardes carborundorum"

• 37 212
  • 752
  •   1
Отговори
# 285
Все се каня да попитам, какви са тези луксозни килии, в които стоят Серина и Фред? Повдигнати са им толкова сериозно обвинения, смятам, че не заслужават такъв комфорт.

# 286
Мисля че е защото ги ухажват да дават още показания, а и да няма условия за политически оплаквания от Гилеад.

# 287
Все се каня да попитам, какви са тези луксозни килии, в които стоят Серина и Фред? Повдигнати са им толкова сериозно обвинения, смятам, че не заслужават такъв комфорт.

Те не са в килии на затвор- в самото начало се разбраха със Серина, че ако "доведе" Фред   - един вид ще ги третират като защитени свидетели - да изнесат инфо за Гилеад или нещо такова и ще са на специален режим. Защита им предоставяха с цел да свидетелстват и ги настаниха в този център, особено пък на Серина - тя щеше абсолютно чиста да се измъкне. После, не помня точно след какво събитие - им спряха свободното движение и им повдигнаха обвинения в изнасилване, държане на роби и т.н. Сега са в нещо като домашен арест и си чакат процеса.

# 288
Да,обаче не сме видяли да ги разпитват за Гилеад ,което е странно ,защото те имат какво да кажат.....

Серена наистина е точно такава каквато я описа Джун,психопат ,който ще направи всичко за да се чуствам ТЯ добре .Много добре отработен персонаж -не е черно,бяло -понякога дори и тук е получавала симпатии,точно като истинските психопати..
В първият трейлър преди началото на сериала имаше един кратък  момент в който се виждаха  протестиращи канадци с плакати -милост или свобода за Серена и Фред ,предполагам ,че делото няма да върви както ние искаме и Серена ще изманипулира някакъв катарзис и ще спечели съчувствие ,което ще съсипе Джун още повече....
ПС Страхотно развитие на сериала последните две серии ❤️
преместването на Джун в модерният свят даже закъсня ,Гилеад отдавна се изчерпа откъм сценарий за нея и това и батманско оцеляване ставаше все по нереалистично и фейк....Предвиждам още посттравматичен стрес ...
Не разбирам този Люк за секса ,какво НЕ,НЕ и чакай,чакай -голям лолъо 😂 нали не е очаквал легло с листа от рози и шампанско ,д***а Това е травмирана жена ,остави я да изпусне парата и зарежи романтиката за после....много ме дразни тоя ,не знам защо....
Ник ми е много неприятен на външен вид ,да не кажа нелеп ,но персонажът му филма надскочи външният му вид и сега ми е по секси и симпатичен от Фред.

Последна редакция: сб, 29 май 2021, 09:05 от No_frame bitch

# 289
Може би аз ще съм единственият човек с това непопулярно мнение, но ... за мен Джун колкото описваше Серина Джой, толкова описваше и това, в което се е превърнала. И беше много интересен паралела на това, че с Люк са си обещали, че каквато и промяна да настъпи във всеки един от тях, те ще се обичат. Само че Джун в действителност в момента е pure misery. Моето предположение е, че тая връзка/брак няма да просъществува много дълго, но вероятно и с Ник няма да бъде. Много правдобоподно ми изглежда обяснението/предположението на Дяволо, че Ник ще умре, опитвайки се да изкара Хана от Гилеад.

БТВ много ще съм благодарна, ако някой ми метне втората книга. Преведена на български е скандално гадна.

# 290
Е може пък Люк с неговия мек характер да й помогне да преодолее изживяното. То няма да стане за ден.

# 291
  • София
Misery прати ми мейла си на лични, ще ти я пратя.

Абе това за секса с Люк си беше чисто изнасилване, ако бяха обърнати ролите и той и беше запушил устата как щяхме да реагираме?

# 292
Е на него все пак му беше станало ,иначе е невъзможно изнасилването....той просто си ги представя по различно нещата хаха 😂 сега остава и да се цупи сутринта ,че е нямало нежности пфффф...

# 293
  • Вестерос
Не ми хареса как Джун точно става Серина.. но честно казано е очаквано за мен. Психика..

За секса, за мен не е баш изнасилване, но беше адски грубо. Направи го тя нарочно, от адреналина след срещата със Серина, за да се почувства по-силна, че всичко вече зависи от нея. Влезе малко в ролята на мъжа. С тази ръка на устата ми е точно "ей, ме на, и аз мога като мъжете, всичко зависи от мен, аз контролирам ситуацията, няма да съм жертва повече".

Честно казано си мисля, че това ще повлияе на отношенията им занапред.

Срещата с бебето беше много мила, очаквах повече от срещата ѝ с Емили, все пак Емили спаси и изнесе бебето. Разбрахме, че и Емили е с жена си, нали се чудехме какво е станало там.
Срещата в Рита беше много хубава.

Аз този епизод не го почувствах толкова емоционален, даже на срещата ѝ със Серина не почувствах някакво удовлетворение, защото ми беше малко в повече унижението, не че не го заслужава, но очаквах друго от Джун.

# 294
Точно...искаше просто да изпусне парата и адреналина от срещата,просто секс ,тя в момента няма емоционален капацитет за нещо друго....още е в шок,това са години изключителен стрес !

# 295
  • Sofia
И на мен описанието на Джун за Серина ми звучеше все едно почти описва себе си. В крайна сметка тя направи всичко единствено с цел да намери Хана. Сякаш нямаше значение дали ще спаси 1, 5 или 80 деца. Стига Хана да беше там. Помните ли последния епизод, как насочи пистолета към момиченцето. Защото ако тя и Мартата си бяха тръгнали, всичко щеше да се провали. А Джун движеше всичко само заради надеждата някой да доведе Хана.
Този сериал поставя толкова много тежки въпроси. Дали аз самата бих била способна на такива неща в името на дъщеря си.

А сексът с Люк определено не беше изпускане на парата. Когато с години е била употребявана чрез секс, със сигурност това не е начин да изпусне парата. Усещането за контрол, може би. Над ситуацията, над собственото си тяло.

# 296
  • Русе
Въпреки препратката към мотивацията на Серина - "омраза и ярост" , която може да се отнесе към Джун и агресията към Серина, не бих сравнявала Джун със Серина. И двете са силни и преследват целта си. И двете са склонни на крайни мерки. Но има и съществени разлики. Серина ,въпреки че е идеолог на цяло общество, поставя себе си и желанията си на първо място, първокласна актриса ,тя манипулира ако се наложи - но целта е най-вече собственото и удовлетворение. Джун никога не е поставяла себе си на първо място. Само опасност за детето и я накара да предаде. Тя се движи от ценност извън себе си и не играе театър. Не мисля изобщо че са съпоставими двете. Но битката няма да е лесна. Джун ще трябва да влезе в играта на Серина. Само "право куме в очи", няма да се получи лесно.Надали гражданите на Канада могат да си представят в действителност степентта на деформация и унижението, което е постигнато в Гилеад. Освен това децата тъгуват по предишните си домове и изглежда, че там е било рай. Обаче вярвам, че Джун ще се справи.

# 297
  • Вестерос
Снимката, която качих не беше за сравняване, а за доказване на Моето мнение, че Джун започва НА МЕН да ми мяза на Серина на моменти. Защото Джун я унижи точно, както нея унижаваха.

Също така Джун всичко го е правила за лични цели, за да спаси Хана. За своето дете. Ако я нямаше Хана тогава да кажем, че го прави за каузата, а тя прегърна каузата, заради Хана и съм сигурна, че ако я беше спасила и извела в Канада, щеше да избяга с нея и едва ли щеше да се бори срещу режима и за другите Прислужници, което естествено е напълно нормално.

Искам да разбера какво е станало с Джанин.

Относно Мейдей, за мен той не съществува, явно няма такова, а е някакъв слух, с който се надъхват.

# 298
  • Русе
Снимката, която качих не беше за сравняване, а за доказване на Моето мнение, че Джун започва НА МЕН да ми мяза на Серина на моменти. Защото Джун я унижи точно, както нея унижаваха.

Мисля че е търсен ефект. И да, обърна се към Серина по същия начин. Отвлече децата не за да ги спаси, а да нарани Гилеад и да изпитат това, което е изпитала самата тя. Отмъщение и ярост до крайност. Джун убива.Но  и нямаше друг избор, или да се бори с всички средства, или да си остане чучелото, на когото изтръгват всяко дете от ръцете.  Джун има коректори, Рита, Емили, Мойра, Люк. Няма да и лесно да предолее инерцията си, но докато те са до нея няма да и позволят.Серина е сама.

# 299
  • София
Всичко е чудесно, но защо Елизабет Мос изглежда така? Безформена, трътлеста, натежала? Да не е бременна? Мисля, че този стил на обличане с разни раздърпани суитчери, грейки и прочие не е случаен. Прикрива се.

Общи условия

Активация на акаунт