The Handmaid's Tale - Тема IV - "Nolite te bastardes carborundorum"

• 37 168
  • 752
  •   1
Отговори
# 615
Всъщност вероятно и при тях всяко чудо за три дни. Първоначално, когато е започнала да идва информация са съчувствали, но в един момент им е писнало и си продължават живота, тях не ги засяга, това е друга държава. Има разни организации, те си се занимават и това е.
Вече появата на Серина е друга работа, виждат това, което искат, прекрасна съпруга дарена с бременност. Говори хубаво, изглежда добре и веднага се намират луди да ѝ симпатизират. А Серина показа на Гилиед път за положителна пропаганда.

# 616
Ами тези хора си следват религиозното учение на Серина  и Фред и са си техни последователи. Те си виждат само хубавото на учението, изобщо не ги интересува какво се случва в страни, които спазват канона сляпо.  И сега убиват жени, само защото не са си сложили добре забрадката в Иран, пък в Европа редовно има протести, на които жените настояват да имат право да ги носят непрекъснато и шерват разни видеа на техни проповедници и смятат, че едва ли не Господ им говори чрез тях. То така е много удобно да си вярващ в демократична държава.

# 617
Трети епизод ми хареса само в края. А, и мисис Пътнам, детето и Джанин. Леля Лидия пак ми се стори интересна в този момент, интересно ми е какво ще се случва с нея. На Серина хубаво и дръпна Джоузеф килимчето изпод краката... ама той не и го беше постилал, а тя сама се натиска.

Като цяло смятам за изключително нелепо, че остатъкът от американското правителство се занимава с това Серина Джой, тази мила, кротка жена, да пътува с частни самолети и да получава защита в Гилеад, за да може да организира погребение с почести на онзи драг господин, нейния починал при необичайни обстоятелства съпруг. Наистина ли си нямат друга, по-важна и полезна за обществото работа?

# 618
Ами тя е нещо като защитен свидетел ,предаде им мъжът си ,имат си договорки ...

# 619
  • София
Ами тя е нещо като защитен свидетел ,предаде им мъжът си ,имат си договорки ...

Даже не се ли води под арест? Май и срещу нея имаше обвинения, след свидетелстването на Джун, нали я преместиха в по-охраняем затвор ( ако може да се нарече затвор).

# 620
Имаме трейлър.

Наясно съм със сделката, но смятам, че случаващото се в последните два епизода нахвърля очакваното. Едва ли в сделката има "ако мъжът ти бъде разкъсан от група жени, ще помогнем да го погребеш с почести".
Както и да е, живият живот е пълен с какви ли не политически извращения, та сериалът много добре го докарва от тази гледна точка.

# 621
  • Sofia
Може цялата работа да е била, за да може Туело да шпионира на терен...Laughing

# 622
Записвам се при вас, туку що изгледах и 3те епизода от 5ти, не съм чела книгите

Много странно как вече знаем, че Емили търси леля Лидия и леля Лидия веднага я представиха лееекинко симпатична.

# 623
  • София
В кой ден излиза новия епизод в НВО. Вчера изгледах трети епизод и да знам кога да чакам следващия.

# 624
  • София
Днес е по торентите утре в ХБО

Одри Емили напусна сериала таа никой не търси 😁

# 625
  • София
Вече е качен в HBO Max. Изгледах го веднага.

епизод 4

Скрит текст:
Този епизод ми хареса най-малко от четирите. Не че слаб, по-скоро филърче.
Ще бъда кратък.
Джанин и Лидия баха звездте в епизода. Страхотни актриси. Лека-полека леля Лидия започва да се променя.
Командир Лорънс се държда много гадно, злобно и долно с нея и това което искаше. И се видя, че не му пука за момичетата.
Джун можеше да застреля Серина, но не го направи заради бебето и.
Продължавам да се смея на нелепата охрана, която има Серина.
Накрая лудите се събраха. И да, ако не бъде спряна, Серина ще навреди много на Канада. Хората са лесно манипулируеми.

# 626
  • София
А какви бяха хората, в чиято къща отиде като подслон?
Скрит текст:
Видя ми се видимо притеснена, все едно осъзна, че е в капан, особено като домакинята се залепи за корема и. Усети се напрежение за бебето по мое мнение.
Ивон Страховски безапелационно изнася сезона досега - това достолепно излъчване, начинът, по който влиза в ролята, премерените реплики, самообладанието - като истинска кралица е... но в днешната серия блеснаха Джанин и леля Лидия...усещам, че ще има промяна отвътре на Гилеад и те ще са в центъра му.

Последна редакция: чт, 29 сеп 2022, 09:01 от Velina25

# 627
Вече е качен в HBO Max. Изгледах го веднага.

епизод 4

Скрит текст:
Този епизод ми хареса най-малко от четирите. Не че слаб, по-скоро филърче.
Ще бъда кратък.
Джанин и Лидия баха звездте в епизода. Страхотни актриси. Лека-полека леля Лидия започва да се променя.
Командир Лорънс се държда много гадно, злобно и долно с нея и това което искаше. И се видя, че не му пука за момичетата.
Джун можеше да застреля Серина, но не го направи заради бебето и.
Продължавам да се смея на нелепата охрана, която има Серина.
Накрая лудите се събраха. И да, ако не бъде спряна, Серина ще навреди много на Канада. Хората са лесно манипулируеми.

Закачам се за твоя пост, надявам се да нямаш против.
Леко съм разочарована. Почти преполвихме сезона, а не мога да изброя на ръката си пет важни неща, които са се случили.
Скрит текст:
Определено Джанин и Лидия са невероятни. Има много добра химия между актрисите, диалогът им се получава много естествено и се завързва интересна история.
Джанин за първи път и каза разни неприятни неща в очите. По принцип наистина се държи като дето, останало без воля. Лидия взе, че се постресна и даже се долови съжаление за сторенето. Даже си мислех, че ще предложи на Джанин да стане леля.
Всъщност за мен това беше първата наистина интересна сцена в епизода.
Сцената с Джоузеф: Не смятам, че не му пука за момичетата или поне не зарди определена вяра в системата им. Той от втори сезон си е такъв: играе го себичен, злорад, самомнителен, остроумен. Помним как махна Мартата, която го излъга, как накара Джун сама да погребе другата Марта. Той не би си хабил патроните за нещо, което няма как да стане. А то наистина няма как да стане - останалите командири няма да го позволят. Да апелира за подобно нещо означава да си ползва влиянието безцелно и още по-зле да насочи съмнението им към него. Той това не може да си го позволи, защото и без това веднъж му се размина на косъм.
Не мога да повярвам, че го казвам, обаче сцените с Джун са ми скучни. Не знам какво да им коментирам даже.
Според мен Серина осъзна при каква откачалка е попаднала и заради това и беше такава физиономията. Освен това е доста ниско падане до гостенка в чужда къща, понеже я прогониха отвсякъде. Тя си го заслужава.
Динамична и приятна последна сцена, харесаха ми синематографията и музиката.

# 628
Епизод-пълнеж. Песента накрая ми хареса.
https://youtu.be/YAZXP6JKNU4

# 629
Епизодът не ми хареса имах голяма надежда, но....

Общи условия

Активация на акаунт