The Handmaid's Tale - Тема IV - "Nolite te bastardes carborundorum"

• 37 165
  • 752
  •   1
Отговори
# 630
На мен ми хареса, но като цяло сериалът много се разми след първия/втория сезон. Не знам какво се очаква да се случи - Джун иска да си отмъсти и да си прибере детето. Серина я пускат в нищото, без гражданство, без нищо, същевременно с охрана. Този от охраната какъв е, защо има право  да се движи свободно в Канада?

# 631
Може би естествено развитие. Джун запали искрата у други, но самата тя прегоря. Спасение няма.

# 632
# 633
  • София
Мнението ми съвпада с това на Welt Започнах да превъртам сцените с Джун, за мен зациклиха да показват едно и също, знам какви чувства трябва да предаде, но до там, буквално ми е скучно да гледам сцените, една и съща физиономия. . Серина обаче е уникална, така играе, че усещаш през екрана емоцията.

# 634
Вместо да симпатизираме на Джун,така се стекоха обстоятелствата,че симпатизираме на "лошата" Серена повече.
Не знам защо решиха да съсипят образа на Джун и да я превърнат в една откачалка,около която никой не може да бъде спокоен. Все една и съща физиономия, все едни и същи драми при нея.Не мога да я гледам,честно.

Ивон Страховски е феноменална.
Не знаех,че има две момченца.

# 635
Реално ни показват, че не винаги обвивката е най-доброто, което може да получим.
Зад прекрасно изглеждащата и обаятелна Серина се намира Адът.
А Джун се бори хората да разберат каква е Серина и какво в Ада, но кой да повярва на откачалка.
Ако планът на Джоузеф е да накаже Серина - като това семейство ѝ вземе детето, а нея я върнат като прислужница на Пътам (тези на Джилиан, май че така се казваха) ще чувствам, че си е получила заслуженото.
И гилиедската пропаганда да представи всичко, че е по Божията воля - Серина наруши правилата и детето ѝ е дадено на праведно семейство, а тя става Прислужница, защото така най-добре може да служи...

# 636
Реално ни показват, че не винаги обвивката е най-доброто, което може да получим.
Зад прекрасно изглеждащата и обаятелна Серина се намира Адът.
А Джун се бори хората да разберат каква е Серина и какво в Ада, но кой да повярва на откачалка.
Ако планът на Джоузеф е да накаже Серина - като това семейство ѝ вземе детето, а нея я върнат като прислужница на Пътам (тези на Джилиан, май че така се казваха) ще чувствам, че си е получила заслуженото.

Подписвам се под този пост. Изобщо не може да ми стане симпатична Серена, колкото и прекрасно да играе Страховски.
А поведението на Джун смятам, че е нормално като следствие на всичко, което се случи и продължава да се случва. Тя е човек все пак и много издържа според мен.
Дано наистина тези й вземат детето и да правят Цремонията всеки месец, за да им роди поне още две и чак тогава да я върнат в Гилеад при тези на Джанин като прислужница. Но едва ли ще стане.

Ако леля Лидия наистина иска да промени нещо, значи вървим към част от развитието във втората книга.

# 637
Aми не, не е нормално. Трябва да намери някакъв мир със себе си и да продължи напред. А тя само мисли кой да гръмне или убие.Откачалка. И като си изцапа ръцете с кръвта на Фред,по-добре ли се почувства?!

Той така или иначе беше пътник и Гилиад щяха да му видят сметката,обаче не - нашата Джун,около която се върти света и всички са длъжни да й помагат, трябваше да го убие по жесток начин.
Апропо, какво лошо пък тя видя от него - Освен церемонията(който е според системата,не е негов личен избор да я изнасилва),какво друго лошо видя? Нима не й даваше да чете, да играят монополи,да й разнообразявя живота, да я води по барове, дори да й прави услуги,свръзани с Хана..дори смея да твърдя,че той си беше влюбен в нея.
На фона на други момичета в семействата,които реално биваха изтезавани,Джун живот си живееше.

Серина ми харесва колко балансирана и праволинейна е. Tя наистина си вярва в Господ и системата.
Искам я с Труло в Хавай - щастливи заедно,отглеждащи нейния син.

# 638
Адоралова, какво значи не е негов личен избор да изнасилва? Не седеше ли той в колата с останалите мъже, докато измисляха как да кръстят церемонията, за да я възприемат и жените? Не беше ли той един от тези, които участваха в планирането на превратите, довели до създаването на Гилеад?
Да не говорим, че я  водеше в бардака, за да прави секс с нея там и тя да показва колко и "харесва".
А за изнасилването, за да предизвикат раждане, дума няма да отварям.
Определено не смятам, че живот си е живяла.
Но да, колкото и нормални да са емоциите на Джун, за зрителя е скучно да гледа една и съща физиономия четири епизода. Не е първият депресиран персонаж в историята на телевизията, има начини да вкарат малко динамика.
 Не симпатизирам на Серина, даже напротив. Ужасна жена, малко са думите за нея. По-виновна е и от жалкият си мъж. Но актрисата е брилянтна!

# 639
Е, айде сега, не било негов избор да насилва. Той не искал милият, ама...трябвало. И Фред я водеше насам натам за собствено развлечение и защото беше привлечен от нея.
За Джун - всеки се справя различно и не знам точно как може да го преодолее и да продължи. Едното й дете е още там, наглата физиономия на Серина я гледа от телевизора, Гилеад се опитва да пропагандира в Канада, разни жени й пипат детето и й обясняват каква късметлийка е...как да продължи без да иска да ги избие всичките? Да, има Никол, която според мен, колкото и да обичаш, е живо напомняне за целия ад. Няма как човекът, който се бори срещу системата отвътре и преживя каквото преживя тя, сега изведнъж само защото е навън, да се успокои и да приеме нещата спокойно. Това е война завинаги, докато системата съществува. Дори да изведе Хана, според мен, никога няма да спре да иска да се бори докато Гилеад съществува. За физиономиите съм съгласна, че са досадни вече.

Последна редакция: пт, 30 сеп 2022, 10:44 от fictrix

# 640
  • София
Мисля че топ дразнещата физиономийка от последния епизод беше като се срещнаха на ъгъла със Серина. Иначе противно на всички, мен епизода ми хареса, най-вече заради леля Лидия.

# 641
А леля Лидия пък най-много бих искала да я видя на стената. Тази ми е като прероден СС-овец. И тя сигурно не иска да ги малтрерира и обезобразява, ама...така се получава.

# 642
Фред си играеше с Джун, той беше завършен психопат. Не случайно предишната им прислужница се беше самоубила. Сигурно и тя си е мислела милата, че командира е влюбен в нея и ще я спаси. Той им пуска някакви аванси, държи се уж мило и като му прещракне нещо забравя, че са хора и почва да ги тъпче. Това е много гадно положение - ако си роб, поне да си знаеш мястото и да не очакваш нищо, а така тъкмо мислиш, че имаш някакви човешки права и хоп те приземяват със страшна сила. То е нещо като откачените дето отвличат сега жени и момичета, държат се грижовно с тях, дори го раздават влюбени, но само докато им изпълняват капризите и докато им е удобно, за един единствен миг  обаче стават жестоки и могат дори да ги убият и унищожат. Не случайно дори и жертвите в един момент се привързват към тях и спират да различават кое е добро и кое лошо. В известен смисъл за израстването на Джун имат своята функция и Серина и Фред - тя попадна в нетрадиционно семейство, гадно се държаха, но и имаше някакви свободи и възможности да види различни неща - това й поддържаше духа и я амбицира да се бори.

Аз също съм разочаравана от Джун и от начина, по който я играе актрисата. Първите епизоди, в които тя играеше така с лице беше интересно, но с времето стана толкова грозно и преекспонирано, че едвам я издържам. Чакам да излезе от кадър просто и да гледам други неща. И не - не ме дразни, че е откачена - то е нормално. Аз даже харесвам откачалки. Те са ми по-интересните персонажи- Лидия е откачалка, Лоурънс е откачалка, Емили беше, Фред беше , Серина е - ми всички са интересни, обаче Джун е скучна откачалка.

Ивон за сметка на това е блестяща. Уникална просто. Така умело я играе тази Серина - всички я мразим, но на моменти чак й се възхищаваме какво самообладание има. Определено искам да я стигне съдбата на прислужница - така й се пада. Няма да й е лесно в това семйство, въпреки че в началото ще й се стори рай.

Аз се върнах да изгледам пак някои моменти от бившия епизод и ми направи впечатление нещо, което преди бях пропуснала - Роуз и "Новият" й съпруг - да разбирам ли, че преди това е имала друг? Сигурно има нещо интересно там. Явно на Ник ще му спретнат и на него алтернативно семейство, в което има любов и разбирателство за да се изравни с Джун.

Продължавам да се дразня на непоследователността на всичко - в един епизод познатите ни командири и лели са само някакво брънка от голямата верига и над тях има много други, от които треперят, а в следващия вече те колят и бесят и решават съдбата на Гилеад и после пак обратното. Сега Лидия има ли толкова власт, че да предлага чак  такава кардинална промяна на Лоурънс?

# 643
Според книгата Лидия и още две леки са ръководителките на Червения център, т.е. в тях е съсредоточена много власт. И в книгата тя работи с един командир и успяваше да прокарва разни неща.
Обаче, в този свят всичко е задкулисно и всеки дърпа някакви конци без да афишира нищо, за да оцелее. Важно е кой познаваш и как ще успееш да го обработиш.

Образът на Джун и на мен ми е безинтересен, защото реално не се развива, не знам дали е от режисьора или актрисата достигна върха на възможностите си. В началото излъчване, поглед така ми въздействаха, но сега е просто поредната еднотипна емоция.

# 644
Психопат или не, към Джун е бил снисходителен и се опита да им направи съжителството по-търпимо и приятно. Не може да го отричете.Аз го виждах като един влюбен и по-агресивен в желанията си мъж.
А за Церемонията..когато са писали "законите" може би мъжете са мислили,че на фона на глобалната нераждаемост,момичетата с отворени обятия(и крака) ще приемат мисията да забременяват като нещо уникално и свято (както иска да им втълпи Лидия също) и няма да правят такива драми от това.

Серина я оправдавам до някъде,както казах.Тя наистина си вярва в Гилиад и като всеки един човек,който вярва в дадена кауза, си я защитава до последно. Ето, опита се да спечели на жените правото да четат Библията и си плати, за което. Предпочитам такива като Серина пред Путман или какви бяха там другите женички на командирите,които само се събират на клюки и бездействие.

Точно така - при Джун няма никакъв прогрес. Дори у Лидия се прокрадва една идея израстване и желание да промени нещата.

Общи условия

Активация на акаунт