The Handmaid's Tale - Тема IV - "Nolite te bastardes carborundorum"

• 37 136
  • 752
  •   1
Отговори
# 660
На Гилеад не му пука за никого. На командирите, които представляват Гилеад това им е постигната мечта, както писа някой по-горе. Пука им само за тях. И Джоузеф го каза на леля Лидия. За тях наистина това е Рай.

ssiillvvyy, добре де, не е точно покорна, но е приела с желание да играе тази роля и когато Фред се самозабрави и й отряза пръста, тя май наистина разбра, че нещо не е измислила както трябва. Серена е един амбициозен егоист, а такива са доста опасни.

# 661
  • Вестерос
Изгледах накуп сериите. Не съм впечатлена, малко даже разочарована. Джун почва да се побърква. Психопат малки го играе.
Никаква логика за връщането на Серина в Торонто с всичките й привилегии и същевременно няма сто права 🙄 като каква е там, не се знае, дипломат ли, друго ли..
А връщането на Емили в Гилеад е най-голямата глупост.

# 662
Много интересна дискусия и абсолютно оправдава съществуването на сериала
Не ни харесва Джун, но това е съвсем нормално развитие. Насилието ражда насилие и изкривява света. Тя иска отмъщение. Това е положението. И тя, и Емили. Някои са като Джанин, да. Някои като Лидия. Някои като Люк.

# 663

Специално за Церемонията обясних как виждам аз нещата по отношение на мъжете и законите,които са създали. Също така си давам сметка,че във времена на безплодие, жените(дали имат и 1% от женското население) ,които все още са с работещи яйчници би следвало да приемат мисията да раждат деца,защото са единственият начин човечеството да просъществува. Друг е въпроса,че не подкрепям начина на забременяване.

Някои от тях, може и да гледат на церемонията като задължение и да я изпълняват съвестно, други може дори да се отвращават от нея, но пак да я чувстват за дълг и да я изпълняват, обаче Фред не беше от тях и точно за това го съди международен съд. Ако беше се простирал само да това, което неговите закони му позволяват и задължават е едно, но той и жена му минаха границите. Те я унижаваха, наказваха, малтретираха, използваха, тормозиха и изнасилваха извън церемонията - така, че дори и спрямо Гилеадските закони са престъпници.

Отделно Джун не е родена и израснала в това общество и за нея е също толкова странно и страшно да попадне в него както за всяка от нас би било. Изобщо не смятам, че ако утре това стане реалност, някоя от тук пишещите ще си каже - ми какво път - такива са  правилата! Да не говорим, че Джун беше наясно, че Серина и Фред спазват правилата само проформа и съвсем не са толкова идеални и безгрешни!

# 664
  • Под кленовите дървета
Досега героинята на Джим полазва само посттравматичен стрес, а Серена си е просто социопат, та не ме изненадва изобщо.
Харесва ми обръщането в характера на Леля Лидия , но не вярвам, че ще е задълго. Досега уж имаше няколко опита да действа различно, но не се получи.
Джанин обаче ако утре я пуснат свободна не мисля, че ще може да се адаптира към свободния свят.
Дано малко се раздвижи вече сериалът, че много бавно се движи.

# 665
Мен ме изненадва линията с леля Лидия. Защо е този курс. Надявах се на завой към втората книга, но не по този начин

# 666
  • Вестерос
Според мен за Лидия е именно прелюдия към втората книга

# 667
Досега героинята на Джим полазва само посттравматичен стрес, а Серена си е просто социопат, та не ме изненадва изобщо.
Харесва ми обръщането в характера на Леля Лидия , но не вярвам, че ще е задълго. Досега уж имаше няколко опита да действа различно, но не се получи.
Джанин обаче ако утре я пуснат свободна не мисля, че ще може да се адаптира към свободния свят.
Дано малко се раздвижи вече сериалът, че много бавно се движи.

Съгласна съм с всичко, само за това, че Джанин няма да може да се адаптира не съм съгласна. Напротив - точно тя най-лесно се адаптира, показаха ни го до сега. Тя гледа по принцип на живота малко по лековато и не се задълбочава много, отделно успява във всичко да открива и нещо хубаво - все още си е дете по някакъв начин. Извадиха й окото - адаптира се, взеха й детето - адаптира се, беше свободна за малко - адаптира се, беше част от банда  - адаптира се, върна се отново при Лидия - отново се адаптира. За нея точно не се притеснявам изобщо. Само не съм сигурна как би реагирала като разбере, че първото й дете го няма вече, но мисля че също би го понесла, защото когато Джун я излъга как той живее на брега на морето и колкое щатслив - тя сякаш си се успокои и даже се зарадва - това си е Джанин - намира начин да приеме всичко!

# 668
  • София
Изгледах епизод 5

Силен епизод. Хареса ми.

Скрит текст:
Серина се усети, че я държат в плен (не само физически) и че никога няма да се зачита нейната дума, просто защото е жена. Тя наистина си бе повярвала твърде много. Но падна отвисоко и брутално. Е, нека ти е! Аз не виждам изход за нея от това положение.
Всъщност има два варианта:
1) Да мине на 'светлата страна' и да започне да работи с Джун, което ако стане директно им давам 2-ка по десетобалната система и директно хвърлям сериала в кофата, защото ще направят ужасно и толкова експлоатирано и мега досадно клише.
2) Някак си Джоузеф надделява и най-консервативните командири биват изместени от по-практични (така да го кажем) или самите те разбират, че трябва да са по-гъвкави, за да оцелее държавата им и това в което вярват. И така Серина да бъде оставена да се вихри на воля. Реално в момента именно командирите като Пътнам работят в полза на бунтовниците, но не го осъзнават. Такива като Серина и Джоузеф са много по-опасни. Парадоксално, но факт. Докато Пътнам и сие обричат Гилеад на бавна, но сигурна гибел. Хаха.

Джун и Люк (браво на Люк, голяма метаморфоза претърпя героя му) какво ги сполетя в края на епизода, ужас. Какво ще стане идея си нямам, ама едва ли ще е хубаво. Много ме е яд. Хем знаех, че ще се случи нещо такова. То бе ясно... Даже си мислех, че ще се случи още докато бяха в боулинга. Уви, жалко за момчето.

# 669
  • София
Не съм го гледала още, ама попаднах на линк за спойлери до края на сезона, ама не съм го чела, знаете и други години е изтичало така информация. Нарочно не го запазих за да не се изкушавам и на вас да го пусна хаха.

Довечера ще гледам!

Последна редакция: чт, 06 окт 2022, 17:28 от Мацето

# 670
Иииих бих погледнала,. обожавам спойлери
При качествено шоу не е важно какво, а как, и сполерите само помагат Simple Smile

# 671
И аз обичам спойлери. Точно както е писала Хепи, не е важен краят, а как се стига до него.

Изгледах епизода. Много ми хареса. Съгласна съм с Дяволо изцяло.
Скрит текст:
Но искам За Серена още по-големи гадости, както писах наскоро. Да й вземат детето, да я върнат в Гилеад като прислужница, нали вече се доказа, че е плодовита.
Лошо, че хванаха Джун и Люк. И аз очаквах да се случи още докато бяха в бара.

# 672
  • София
Епизод 6 трейлър

https://youtu.be/95M_ktH0f4M

# 673
  • с трима мъже :)
Три сезона треперех за тая Джун да се махне най-накрая от Гилеад. Така съм треперела от страх, и така се радвах, че избяга в Канада. И после всичко стана скучно и тъпо ...
Глей сега как се раздвижи последния епизод Simple Smile Друго си е в Гилеад Simple Smile
Аре, чакам шести с по-голямо желание вече Simple Smile

# 674
Значи такава боза беше този последен епизод, че съм на път да спра да гледам изобщо! Само сцените със Серина са интересни, донякъде............

Общи условия

Активация на акаунт