Подхода е много важен сега, има огромно значение за едно и също нещо, по какъв начин ще се каже, за да има ефект и да не стане по-зле. Примерно за тяхното постоянно вмешателство, гостуванията когато те си решат и т.н. Не е едно и също примерно да им вдигнеш скандал и да кажеш оставете ме намира, стига толкова или да го направиш с правилният подход и думи.
Един от начините е да използваш техните страхове срещу тях. Тоест да разберат, че колкото повече продължават да правят това, толкова повече ти ще се отдалечаваш от тях, а те се страхуват точно от това. Може да опиташ нещо подобно от мнението на Елора, но може би не да правиш нещо на пук и на обратното, а просто пълен игнор, все едно са го казали на стената.
Като ти кажа, че тази прическа не им харесва или този тоалет, просто възклицателно им отговориш: "е на мен пък много ми харесва" и точка, нищо друго не казваш. Мисля си, че няколко пъти като видят, че не се трогваш от мнението им, би трябвало да спрат. Колкото повече ги отразяваш и влизаш в дискусия по техните забележки, толкова повече им даваш храна да продължават да го правят.
Може би правилното е така - първо почваш с по деликатен подход, виждаш реакциите им, дали има ефект и ако няма, усилваш и започваш да ставаш по директна и рязка.
Това си само мои размисли и предположение и ако е някой психолог, той може да ти каже много по-верни неща.