След което понякога заплашват, че щели да си ‘харчат парите’, което аз обяснявам че подкрепям. Техни са си- да си ги харчат. Това ги настървява още повече, защото очакват мисля да се изплаша и да клекна. А самите разговори никога не са за нещо важно, главно за общи приказки, тъй като както споменах вече- не сме си много близки и ми е некомфортно с тях да споделям, защото имат навика да разправят наляво надясно какво съм споделила. Дори на моменти да използват споделеното срещу мен в трудни моменти. Имат проблеми е с партньора ми, не го харесват, имаше момент, в който бяхме скарани и разделени и двамата едва ли не си отдъхнаха и майка ми ми заяви, че най я било страх че щяло някакво бебе да се появи от тая връзка. Майка ми в прав текст ми е заявявала многократно, че трябва да я ‘гледам’, питала ме е цитирам: ‘ти кога най-сетне смяташ да поемеш отговорността към майка си’, подхвърля и някакви странни изказвания като ‘ти живот си живееш’, разбирайте защото изкарвам пари, които според нея са много. Според мен не са, имайки предвид, че тепърва ми предстои да имам семейство и ми трябват. Бизнесът ми също е нещо, в което трябва да инвестирам ако искам да върви все така нагоре, но уви не срещам разбиране. Заявявано ми е в прав текст че ако трябва и работа ще напусна, само и само да се грижа за нея. Аз пропускам да видя за какво точно трябва да се грижа, имайки предвид, че както споменах и двамата имат много повече от мен, работоспособни са, могат да си наемат помощница ако трябва. Пък и в крайна сметка съм останала с впечатлението, че искат да се изуча толкова много, за да мога да съм самостоятелна и да не завися от никого, а не за да ги обгрижвам като единствена моя функция в живота. Майка ми ми е искала пари за обувки, които разбира се съм дала, въпреки че не разбирам защо не похарчи от нейните. Когато си купя нова техника, веднага питат каква е и после коментират цената. Баща ми пък е изцепвал, че просто ги чакам да умрат, за да им взема едва ли не имотите. Питах го това дали е на майка ми някаква манипулация, видимо му стана криво, така че подразбирам, че е. Подмятания от рода на ‘всичко сме ти дали, ето дори и апартамент и ти пак не си благодарна’ също са редовно явление. А напротив, благодарила съм и за апартамента и за образованието, но това което искат в замяна чувствам за прескъпо и егоистично. Затова обясних предварително за апартамента, че по мои разбирания хич не ми е ‘даден’. Започвам да смятам, че са ми позволили да съжителствам там, само за да искат от мен внимание и в прав текст вече финансова издръжка. Нямам нищо против да се грижа за тях, даже бих се радвала ако наистина имат нужда или са изпаднали в лоша ситуация, но това просто не е така в момента. Болно ми е че искат по подобен начин неща от мен, споделяла съм с близки приятелки- никоя не минава през същото. Майка ми и баща ми от друга страна винаги са много загрижени дали споделям с трети лица за конфликтите между нас, може би защото донякъде осъзнават че има нещо нередно в случващото се. Прави ми напоследък впечатление че и по празници рядко ми се обаждат, но очакват веднага да съм ги обсипала с внимание, когато празникът е техен. Например и двамата не знаят на коя дата имам имен ден, но когато майка ми има такъв, баща ми ми е писал на предния ден да ми каже: обади се на майка си да й честититиш. За рождения ми ден е подобна ситуация, беше сравнително скоро, при което баща ми мина през нас, за да ми обясни майка ми какъв подарък си била избрала за нейния (искала пари) и аз колко съм можела да дам и да се разберем кога. Естествено от него подарък за мен нямаше, не казах нищо, но ми стана малко криво… Има още страшно много ситуации, темата ще стане дълга.
Та… на въпроса ми. Според вас неблагодарна ли съм, както те ме определят. Мога ли с нещо да подобря ситуацията, струва ли си, или на този етап просто да чакам да мине кризата, за да купя жилище на мое име?