Грижа за лицето за дами в прекрасната възраст 40+ № 10

• 81 719
  • 740
  •   1
Отговори
# 645
  • BG
Аз пък на 01/01 започвам диета, от 55, сега съм 70, не мога да се понасям. Ако се отрази драстично на лицето, ще отида на процедури за мезо конци или подобно, омръзна ми да съм дебела.
Момичета, ще приключвам с NIOD и ТО, Paola's choice и подобни. Близо година, а няма кой знае какъв ефект, ще заложа на корейски серуми, да видим. Ретинол и третиноин също ми е време да включа в рутината.

Успех и не си единствена! Wink Аз също качих напоследък и стигнах същите като твоите килограми, от 62кг. И аз ще се подложа на диета, защото не се издържа така.

Отдавна не съм ходила на козметик и много ми липсва. Сега използвам REVITALIZING SUPREME PLUS ANTI-AGING CREME и серумът, който е показала Dari_77 Advanced Night Repair за лице. Но не ми помагат особено за торбичките под очите. Имам и увисване на контура и съм се замислила да ходя при дерматолог, за да проверя какви варианти ще предложи.

# 646
Аз пък на 01/01 започвам диета, от 55, сега съм 70, не мога да се понасям. Ако се отрази драстично на лицето, ще отида на процедури за мезо конци или подобно, омръзна ми да съм дебела.
Момичета, ще приключвам с NIOD и ТО, Paola's choice и подобни. Близо година, а няма кой знае какъв ефект, ще заложа на корейски серуми, да видим. Ретинол и третиноин също ми е време да включа в рутината.
Без да искам да прозвуча грубо, диета/ограничаване на храненето се започва на 2-3 кг. плюс. Много по-бързо и лесно е. За да не ме разберете погрешно, казвам от опит, че не е като да не съм се мъчила. На 22 след няколко години на много високи дози хормони и спрян активен спорт, бях +15 кг на сегашното си тегло на 44 г. Всъщност, при мен се стопиха, когато реших, че вече съм твърде изтощена от диети и е по-добре да си ходя по-заоблена, отколкото да се мъча постоянно. Може и спирането на хормоните за щитовидната да изигра важна роля, .... Но, тогава бях млада и след отслабването кожата ми се стегна бързо без никакви видими поражения. ..... Тези разговори не са за тук май, а за другата тема ... Blush
Elizabeth, Paola's choice се радва на голяма популярност сред мои по-млади и определено добре изглеждащи колежки. Не съм пробвала, но са ми в списъка за по-нататък. Защо не ги харесваш? Те и ретинол 1% имат, прилични като състав слънцезащити, пептиди, вит. С, ниациамид, .....
От ТО харесвам червения ексфолиант с АНА и ВНА киселини, но Дъглас го нямат вече. При спазване на инструкциите прави кожата гладка и свежа. Харесвам и кофеина за очи, от който има доста недоволни. При мен помага за подпухването около очите.

Последна редакция: вт, 15 дек 2020, 19:13 от Light Beam

# 647
Не  харесвам Paula's choice. От предния локдаун използвам ексфолианта, бустер с витамин с и skin restoring moisturizer. Чудесни са на усещане, кожата изглежда леко влажна и розовее. Само че си правя снимки в банята, в профил и анфас поне веднъж седмично, без грим, на силна светлина. Мога да мина за 50 годишна на тези необработени снимки, на последните изглеждам ужасно! Видимо състарена! Затова спирам всичко и минавам на друг бранд!

# 648
Е, уж са без никакви вредни за кожата съставки, никакъв алкохол, ефективни и право насочени "към целта" ..... В Бютипедия, която е на Паола, намират недостатък и супер вредна съставка на почти всеки продукт, особено ако е европейски .....
Аз отдавна се водя от ефекта, който виждам върху собственото си лице, не от мнения на "професионални експерти", разбирам  маркетинг специалисти, във всевъзможни сайтове. Все пак чета такива, да си "сверявам часовника" от време на време.
С риск да бъда оплюта, никога не разбрах масовия ужас от алкохола в състава на продуктите, без оглед какъв и в какво количество. Не съм забелязала  да ми "умъртвява тъканите". За сметка на това съм изпробвала повече от веднъж и съм се убедила, че някои напълно натурални съставки, като маслиново/други натурални масла, розова вода и дрруги подобни продукти ми разказват играта на кожата на лицето за нула време, някои след еднократна употреба. С индивидуална непоносимост си го обяснявам.
Като цяло, отдавна я карам основно на интуиция. Избягвам продукти и съставки, които на принципа проба-грешка съм установила, че не ми понасят и не приемам безрезервно суперлативи за био, еко и не знам какво "free" продукти.

Последна редакция: вт, 15 дек 2020, 22:34 от Light Beam

# 649
Здравейте,

Майка ми си е харесала тези два продукта за лице:

Тя е на 50г., с доста суха кожа, има и бръчки. Дали биха били подходящи за нея?

# 650
  • София
aksnerD, на първо четене думата бръчки виждам 3х в поста ти, та не виждам щом жената иска да опита, какво пречи да го направи? Ще пробва и ако не и хареса, няма да повтори. Това а!

Light Beam, мисля точно като теб и подкрепям написаното! Всякакви крайни коментари и възгледи, винаги са ме подтиквали  да погледна и от другата страна и вярвам, че отровата е в дозата!

Чета блога на Паула още от 2004година и вярвам, че точно нейният крем-fluid, който любезно ми беше подарен и изпратен от съфорумка, живееща по онова време в Холандия, ми помогна  да се справя с петната след брeменността. Беше с BHA киселина и трябваше да се нанася стриктно вечер. Текстурата му беше кафеникава на цвят, лепкава и леко течна в бяла тубичка тогава. Сега може и опаковките да са сменили, не ми се търси.

# 651
Може ли снимка на този крем за петна?

# 652
  • София
О, трябва наистина много да се разровя за да го намеря!
Но ако ви е интересно  за Паула Бегън да четете, може да видите труда на divinora от 2004 година, когато тогава откривахме топлата вода още и тя се постара, както и другите момичета да превеждат написаното в блога и тогава: http://clubs.dir.bg/showflat.php?Cat=167&Board=cosmetics& … sb=5&part=all
ето ви малка ценна част тук:
Скрит текст:
Няма нищо свръхестествено когато трябва да се помогне на кожата да изглежда по-гладка и бръчките - по-незабележими. Класическото третиране на повредената от слънцето кожа включва следните проучени и доказани продукти:

1. Retin A или Renova
(предписва се от лекар) за да се промени нарушената продукция на клетките (причинена от повтарящото се излагане на слънце) до някакво нормално ниво.

2. Ефективен AHA (alpha hydroxy acid) или BHA (beta hydroxy acid) продукт
за да се ексфолиира най-горния слой на кожата. За АНА се препоръчва glycolic или lactic acid с концентрация от 8% до 10%. По-високи концентрации могат да причинят раздразнения и зачервявания (такива би трябвало да се прилагат само от професионалист в областта на козметиката) За BHA, който ексфолиира повърхността на кожата и вътре в порите препоръчвам салицилова киселина- единствената ВНА която има ефект, в концентрация от 0.5% до 2%. И AHA, и BHA се нуждаят от pH от 3 до 4 за да ексфолиират ефикасно най-горния слой на кожата.

3. Продукт срещу пигментацията (избелващ)
Трябва да включва поне 1% до 2% Hydroquinone или 4% или повече (от аптеката). Hydroquinone помага на пигментните петна да избледнеят, намалявайки продукцията на меланин. AHA или BHA във формулата е също от полза за подпомагане обновяването на клетките, но не е необходимо ако ползвате отделен продукт който ги съдържа. Много растителни съставки са набедени че спират производството на меланин; така или иначе изследване на тези екстракти не е правено върху човешка кожа, а по-скоро in vitro, което не значи че ефективността е същата при прилагане върху хора.

4. Много добър слънчев филтър
Единствения начин да определите качеството на слънчевия филтър в продукта е да проверите SPF номера на етикета (трябва да е 15 или повече), а също така и активните съставки за да сте сигурни че продукта съдържа и съставки блокоращи UVA лъчите: titanium dioxide, zinc oxide, и/или avobenzone (също наричан Parsol 1789 или butyl methoxydibenzone), или Mexoryl SX. Такъв продукт трябва да бъде ползван всеки ден, 365 дни в годината.

5. Нежен, щадящ кожата почистващ продукт
използването му два пъти дневно няма да промени бръчките, но поддържането на кожата чиста и нераздразнена би помогнало на процесите за възстановяване.

6. Омекотяващ, лек крем
използва се само на сухите части. Кремовете помагат на кожата да изглежда по-гладка, особено ако е суха. Но ползвайте само най-леките текстури и консистенции които омекотяват кожата. Прекаляването със слоеве лосиони или серуми, или ползването на кремове/овлажнители които са прекалено подхранващи и тежки за кожата могат да и навредят.

Всички останали така наречени чудотворни продукти или съставки против бръчки са лъжливи, заблуждаващи и без каквато и да била основа или доказателство че вършат това за което претендират. Не че няма чудесни продукти за грижа за кожата, тях ги има със сигурност. Но те няма да променят завинаги бръчките.

Paula Begoun

# 653
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Дам, това си е моята терапия с лимонов сок и шипково масло Stuck Out Tongue

# 654
С риск да бъда оплюта, никога не разбрах масовия ужас от алкохола в състава на продуктите, без оглед какъв и в какво количество. Не съм забелязала  да ми "умъртвява тъканите". За сметка на това съм изпробвала повече от веднъж и съм се убедила, че някои напълно натурални съставки, като маслиново/други натурални масла, розова вода и дрруги подобни продукти ми разказват играта на кожата на лицето за нула време, някои след еднократна употреба. С индивидуална непоносимост си го обяснявам.
Като цяло, отдавна я карам основно на интуиция. Избягвам продукти и съставки, които на принципа проба-грешка съм установила, че не ми понасят и не приемам безрезервно суперлативи за био, еко и не знам какво "free" продукти.
Absoлютно подкрепям!

# 655
https://www.notino.bg/lancome/hydra-zen-antistresova-maska-za-li … b82a801220a180512
Ще си задам въпросът и тук. Какво мислите за тази маска?

# 656
Здравейте, дами, бих искала да си взема серум със стягащ ефект. Последно ползвах на Elemis, но го привърших и искам да разнообразя с друг. Моля за препоръки/на 43 години съм и забелязвам отпускане на кожата в областта на челюстта и горния клепач/.

# 657
Една позната, която е на 44, има много хубава кожа. Според нея кожата й се е подобрила (стегнала), след като е почнала да ходи на масажи на лицето. Май всяка седмица. Това е минимум 80 лева на месец. Обаче кожата й наистина стои стегната и розовка, много е приятна. Само не знам за клепачите дали ще помогне.

# 658
За клепачите нищо освен инвазивна намеса не помага, уви.  Там кожата е много тънка, няма никаква мастна тъкан, и просто си се нагъва и набръчква необратимо .... Sl и други момичета споделят положителни отзиви за радиочестотния лифтинг. Аз не съм пробвала. Истината е, че никой крем няма да обърне процеса на остаряване, но пък за общия вид на кожата и свежия тен определено има значение.
Масажите вероятно също имат положителен ефект и могат да подобрят еластичността. Но, както и с целулита, смятам че ежедневното нанасяне на продукти, особено ако са повечко и нанасяме с правилни движения - които хем дренират лимфата, хем подобряват кръвотока без да дърпат и разтягат кожата, ефектът ще е почти същия.

Скрит текст:
Има и друго - от това, което виждам в огледалото и заради приятелки и познати на същата възраст подозирам, че в периода 40-50 кожата на повечето жени изглежда добре. От една страна са наченките на хормонални промени - пъпки почти не излизат вече, дори онези досадни 1-2 около цикъл. От друга, кожата все още не се изсушила и отпуснала като след 60 и сравнително лесно реагира на малко по-интензивна грижа. И не на последно място - на тази възраст сме се ориентирали и наложили професионално в сферата си, натрупали сме известна рутина и успяваме да овладяваме нещата по-бързо и умело. Грижите за децата в общия случай вече също не ни отнемат много  и намираме време да обърнем повече внимание на себе си. Освен това, вече сме забелязали първите бръчици и признаци на отпускане и все още си въобразяваме, че можем да се справим Joy В резултат, започваме да полагаме повечко грижа - кой в дерматологични клиники, кой масажи, кой сам с кремчета, киселини и ретиноли, кой с всевъзможни подръчни средства. И мисля, че на този етап, почти всяко усилие, ако е систематично, се отплаща и резултатът е съвсем прилично изглеждаща кожа.

Последна редакция: чт, 24 дек 2020, 09:10 от Light Beam

# 659
А какво мислите за Д'арсонвала? Изоолзвате ли го?

Общи условия

Активация на акаунт