Астрология - 17 тема

• 32 862
  • 741
  •   1
Отговори
# 555
Може да е временно, но си провери очите за всеки случай. Моят натален Нептун е на ДЦ съответно опозиция АЦ. От тинейджър имам проблеми с очите, което си стана хронично, в началото беше зле, защото беше остър възпалителен процес, овладяха го, но зрението ми се наруши и не е така остро. Дори ме оперираха от катаракта на 30 години, но остана едно такова замъглено зрение. Та, Нептун си има подобни проявления. Да не говорим, че и реалността трудно виждах 😁

# 556
Сигнификатори на зрението /очите/ са слънцето и луната. Не е Марс.

# 557
  • в 1001-та нощ
Благодаря Ви Wink Предполагам, че може да е някакво временно неразположение, защото ми се наложи да приемам лекарства (кортикостероиди),  и като върна лентата назад ... и преди години е имало подобен временен страничен ефект. Едно леко размазано - което не се променя/фокусира - като се приближавам-отдалечавам от даден обект. Гледам, че хората с очила - като променят фокусното разстояние - фокусират.

Най-вероятно затъмнението си действа. В изминалите дни съм, като зашеметена - и таков анещо отдавна не ми се е случвало. Всичко ми е, като на забавен каданс и ми се спи постоянно. Допусках, че по-силно усещам стационарните позиции на Венера и Марс, но май май - по-скоро е предстоящото затъмнение. Добавям карта, ако за някого е интересно.

Напоследък попадам на материали за "бавната Луна" в момента. Изобщо не вдявам как Луната може да е бавна. Попадали ли сте на такива писания, метафора ли е?

# 558
Моля да ме упътите в кой сайт мога да направя натална карта по ведическата система.

# 559
Здравейте, много съм объркана. Преди години ми е правена ректификация за час
12.45ч на обяд.  Днес успях да взема часа си от родилния дом 11.51ч на обяд. Асцендента от Скорпион става Везни.

# 560
Напоследък попадам на материали за "бавната Луна" в момента. Изобщо не вдявам как Луната може да е бавна. Попадали ли сте на такива писания, метафора ли е?

Всяка планета си има скорост. Луната е бавна, когато нейната дневна скорост се забавя.
Доколкото знам, колкото е по-близо до Лилит, толкова е по-бавна, така че Лилит може да се ползва като такъв индикатор.

# 561
Моля да ме упътите в кой сайт мога да направя натална карта по ведическата система.

Тук, анализ автоматично от софтуер - https://www.astrosage.com/kundli/
В този калкулатор -https://vedic-horo.ru/
има общи тълкувания, взети от древни индийски текстове.
Не приемайте всичко буквално Simple Smile

# 562
  • SF

Вероятно знаеш, че Луната, както и останалите небесни тела, не се движи с постоянна скорост.
В коя програма е правена тази карта? В ЗЕТ пише скоростта на Луната, но аз нямам ЗЕТ.

Кой е точният час на Новолунието в неделя и точният час на слънчевото затъмнение в същия ден?

# 563
  • в 1001-та нощ
9:41 съм си отбелязала

# 564
Чудя се дали Луната не отразява детските ни фантазии. Можете ли да кажете, че знакът, а може би и домът, в който се намира вашата Луна, съвпадат с вашите детски фантазии? Луната управлява най-ранните детски години.

# 565
9:41 съм си отбелязала
Не е ли в 08.41? 🤔

Коригирам се, гледам по UTC - 6:41, а то беше три часа назад, не два, както аз смятам.

Последна редакция: пт, 19 юни 2020, 08:27 от waterviolet

# 566
Чудя се дали Луната не отразява детските ни фантазии. Можете ли да кажете, че знакът, а може би и домът, в който се намира вашата Луна, съвпадат с вашите детски фантазии? Луната управлява най-ранните детски години.

Моята Луна е в Д6, но в знака на Д7, и наистина идея фикс от невръстна възраст ми беше да уча чужди езици, да пътувам, избрах си и бъдещата професия на 4-5 години точно с такава цел.
Юпитер ми е на МС.
Не мога да се ориентирам от останалите аспекти.
Майка ми уж помни точно часа на раждане, но ми трябва ректификация, според мен.

# 567
  • SF
Стрелец ли е знакът на Луната? Луна в шести дом, но в знака на седми дом не е индикация за интерес към чуждите езици и култури. Юпитер на МС, да. Но това работи вече в професионален план и реализация, които не е изключено да са провокирани от детството и единия родител, но не и със самото детство.
Четвърти дом е за детство и семеен дом.

# 568
Стрелец ли е знакът на Луната? Луна в шести дом, но в знака на седми дом не е индикация за интерес към чуждите езици и култури. Юпитер на МС, да. Но това работи вече в професионален план и реализация, които не е изключено да са провокирани от детството и единия родител, но не и със самото детство.
Четвърти дом е за детство и семеен дом.
Стрелец е домът на Луната, но знакът е Козирог, който ми обхваща Д7 и Д8.
Четвърти дом ми е в Дева, наталната ми Венера е в него.
Професията ми е като на майка ми, и донякъде като на баща ми, но не точно.

# 569
  • При децата ми
С какво най-много се характеризира Уран-Урановата опозиция и колко е като времетраене? Натален Уран ми е в девети дом, а Уран ми управлява 2-ри дом. Усещам я като силно желание за независимост и свобода. Свобода в мислите, решенията, взаимоотношенията...

Общи условия

Активация на акаунт