Астрология - 17 тема

• 32 867
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
Цитат
Между планети в Скорпион и Овен няма опозиция, те са в невиждащи се знаци.
Но зависи от градусите, съвсем в началото или в края на знака, по сидерал може и да се заформи опозиция.
Ами Венера я дава в 5ти градус на Скорпион, а Сатурн в 29 градус на Овен - за Астро ком говоря.
Вие ме шашнахте - излиза, че не трябва да имам вяра на наталната карта от този сайт ли?

# 541
Цитат
Но зависи от градусите, съвсем в началото или в края на знака, по сидерал може и да се заформи опозиция.
Ами Венера я дава в 5ти градус на Скорпион, а Сатурн в 29 градус на Овен - за Астро ком говоря.
Вие ме шашнахте - излиза, че не трябва да имам вяра на наталната карта от този сайт ли?
Да ,това е опозиция ПО ОРБИС .
Есме, тази програма дава по-големи орбиси и напр. аспект от около 80 гр. или 100 гр  дава с червен цвят като квадратура , а те са си кармични по своята същност. За съжаление все още опцията им за регулиране на орбисите не работи ,въпреки,че я има. Всъщност скоро не съм я пробвала. Така,че програмата си е наред,просто сигурно ги "мързи" да я доизпипат. В някои от руските общодостъпни астропрограми тази опция я има и можеш да си регулираш орбисите.

П.П  Работи квадратчето за % в "Аспекти". Като се напише  "50%" изчезват големите орбиси. ЗНАЧИ РАБОТИ !!!
Най-добре на 80%.

Последна редакция: ср, 17 юни 2020, 09:40 от Титания

# 542
  • в 1001-та нощ
Аз съм си задала 1 градус орбис в ZET за визуализация.

# 543
Цитат

Задължително условие в астрологията е да може да се мисли, а не само да се разчита на това какво показва програмата. Много наши колеги просто гледат какво показва програмката.

Тази опозиция е валидна във ведическата сидерална карта. В тропическата ще е по-слабо изявена, тъй като опозицията, макар и в орбис, обединява планети в невиждащи се знаци. Но имат общ диспозитор – Марс. Учението за т.нар. съзерцаване /виждане/ е едно от базовите неща в астрологията, чудя се как с лека ръка го прескачат колегите.

# 544
Цитат
Но имат общ диспозитор – Марс.
А какво дава като тълкуване общия диспозитор Марс? Чета, но не мога да се ориентирам, ще съм благодарна на разяснения и спирам с тази тема.

# 545
Няма карта – няма тълкуване. Марс е само част от цялото.

# 546
  • София
Здравейте всички,

Интересува ме кои са сигнификаторите в астрологията, които определят родени деца( дали лицето ще има деца), колко и какъв пол, осиновени/доведени?

# 547
Сигнификаторите се определят индивидуално във всяка една натална карта.
Планети, които дават деца, са Луната, Венера и Юпитер – по естествена сигнификация.
Допълнително се гледат тематични жребии и тематични производни карти, но това вече е друго ниво в астрологията – за опитни практикуващи астролози, не за любители.

# 548
Здравейте, бих искала да попитам за луната в Скорпион в детството. Чета много фаталистични неща- трудно детство, винаги има изоставяне, осиновени деца в голям процент са с тази луна, както и  оцелели в Холокоста... Благодаря

# 549
Здравейте, бих искала да попитам за луната в Скорпион в детството. Чета много фаталистични неща- трудно детство, винаги има изоставяне, осиновени деца в голям процент са с тази луна, както и  оцелели в Холокоста... Благодаря

Не е вярно. Къде го четете? Вероятно са фантазии на някой астропсихолог.

За да даде подобно нещо, Луната трябва да бъде силно поразена и в неблагоприятен дом. Или поразена в ъглов дом. Но пак не е достатъчно условие, сигнификаторите на родителите също трябва да бъдат поразени.

# 550
  • SF
Луната определя каква е връзката с майката, с рода, как оцеляваме... Има отношение към детството, но такава генерализация не може да се прави (тя важи за 1/12 от населението на човечеството). Луна в Козирог по-детство френли ви се струва?

# 551
Solly, провери дали по ведическата система Луната е в Скорпион.
Това, което си прочела съм го срещала и за Луна в 12 дом.

# 552
  • SF
Какво значи поразена Луна?

# 553
Астро стая, страница във фейсбук

Преписали са го отнякъде. Във ФБ ще прочетете какво ли не, включително в групи на професионални и преподаващи астролози. Там хващам фрапиращи грешки. Жалко, че хората не са наясно.

Какво значи поразена Луна?

С много неблагоприятни аспекти, с малефици.

# 554
  • в 1001-та нощ
Нещо интерено наблюдавам напоследък - в изминалите дни - леко размазано зрение. Не ми пречи за обичайните дейности. Имам лек диоптър от много време, който не налага носене на очила, но сега е някак по-различно .... Замислих се - съвпадът Марс/Нептун в Риби беше върху Асцендента ми и в квадрат с нат.Марс на IC. А сега предстоящото сл. затъмнение ще е в опозиция на Слънцето ми. Не е като да няма индикатори - и Марс (зрение), Нептун - замъгляване, квадратурата от осите, а и затъмнението.

Не зная дали може да е някакво временно неразположение, но ще изчакам малко и вероятно ще направя някакви очила.

Общи условия

Активация на акаунт