Астрология - 17 тема

• 32 895
  • 741
  •   1
Отговори
# 525
По-скоро въпросът беше, дали можем да променим съдбата си. Както му викат астропсихолозите - чрез правилната преработка. Ако ставаше по този начин, ректификацията би била невъзможна.

# 526
Има ли систематизиран труд и общопризнат канон където се обсъжда свободната воля, или всяка школа си има собствена трактовка?

# 527
Има съществени разлики в разбирането за т.нар. свободна воля според астрологичната школа – модерна астропсихология, антична/традиционна, ведическа астрология. Не съм попадала на систематизирани разработки.

# 528
Във ведическите съвети има някои типични за тяхната култура, които не може да ги приложим тук, освен ако човек не стане индуист като поднасяне на жълти цветя на една от техните богини. При тях ми допада, че едва ли не всичко може да бъде решено с носене на камъчета, даряване на дрехи и такива неща, поне дават някаква надежда. Не знам дали тези неща действат, ако има изпитали ги да казват! Simple Smile

И на мен ми е интересно дали тези корективни мерки наистина работят или всичко е въпрос на вяра.
Не съм пробвала да нося разни камъни или да чета мантри. Но по въпроса с даренията имам какво да кажа, според мен не работи като корективна мярка, макар че никога не съм го правила като своеобразен ритуал, просто дарявам от сърце, като вътрешна необходимост. Има и съвети от типа да нахраниш гарвани в събота или черно куче във вторник. Аз си ги храня редовно, но не го правя ритуално и не гледам в кой ден от седмицата. Дотук мога да кажа, че ефектът е нулев, ако говорим за "проработка на кармата". Животът ми не е станал по-добър, не се е променил по никакъв начин, но и по-лош не е станал.

Целта на корективните мерки във ведическата астрология, не е да коригираме кармата или съдбата, нито да избягаме от нея. Целта е да се справим с преобладаващите у нас енергии, които носим като карма,  и които са показани в наталната карта, чрез разположението на планетите.
Може да си носим пръстенче с жълт сапфир, колкото искаме, но ако Юпитер е малефик, бадхакеш в картата ни, едва ли с това пръстенче, ще се справим в ситуациите, които ни се предлагат, от съдбата Simple Smile
Необходимо е, съзнателно да работим, за повишаване на положителната енергия, свързана със сигнификациите на Юпитер.

# 529
И аз съм се интересувала по темата за свободната воля.....намирала съм разнообразни мнения.

Последна редакция: вт, 16 юни 2020, 00:39 от Катерица

# 530
Катерица, привърженик съм на Калвин относно свободната воля (TULIP).

# 531
  • в 1001-та нощ
По-скоро въпросът беше, дали можем да променим съдбата си. Както му викат астропсихолозите - чрез правилната преработка. Ако ставаше по този начин, ректификацията би била невъзможна.

Съдбата не можем да променим. Променяме начина, по който гледаме на нещата. И как оценяваме събитията.

# 532
Цитат
Първо, между Венера и Сатурн няма няма аспект, те са в невиждащи се знаци, но имат общ диспозитор Марс!
Второ, за отношения се разглеждат връзките мужди управителите на  знака  на  АСЦ и управителите на знака на ДСЦ.
Трето,  без натална карта  може много неправилни съвети да получите!  И освен това между тези планети няма никакъв "кръст". В в живота няма "отработване" , има периоди които имат някакви характеристики.
Елеида, струва ми се важно това, което ми пишеш, но не мога да го разбера, понеже съм новак в астрологията. Може ли да ми обясниш:
1.Как между Венера и Сатурн няма аспект - аз правя наталната карта в астро.ком и там ми дава опозиция. И какво значи като Марс им е диспозитар?
2.Как няма "кръст" между планетите - Титания каза, че има, аз не го виждам, понеже не разбирам, затова питам.
Наясно съм, че за подробна информация трябва натална карта, но понеже не се отнася до мен, не смея да я пусна.

# 533

2.Как няма "кръст" между планетите - Титания каза, че има, аз не го виждам, понеже не разбирам, затова питам.
Наясно съм, че за подробна информация трябва натална карта, но понеже не се отнася до мен, не смея да я пусна.
Титания нещо не е разбрала Grinning !

# 534
Различни астрологични школи – различен поглед върху една и съща карта.

# 535
В картата на сина ми Венера е в опозиция на ретрограден Сатурн и освен това в квадрат с Уран и Нептун. Също е в квадратура с Луна и съвпад със Слънцето. Въобще не ми харесва това, още повече, че виждам, че той има проблеми в сферата на връзките.
Някой знае ли какво може да се прави, за да се отработят тези аспекти и да се ограничи влиянието им?

Опозицията Венера Сатурн поначало дава трудни любови...вероятно тва е Тема в живота на детето ви и изисква хармонизиране на женския принцип в него, съдейки и по квадрата Слънце- Луна...знаците, в които са планетите и това , какво управляват  ще ви помогнат да усетите какво се случва

# 536
Значи Венера е 11ти дом в Скорпион, Сатурн е в 5ти дом в Овен(ретрограден), Уран е във 2ри дом във Водолей, а Нептун е във 2ри дом в Козирог.
Много бих искала, но се притеснявам да му постна картата, тъй като не е моя, а не съм го питатала.
Дали може някакви насоки с горните уточнения?
И дали тези аспекти отслабват с годините или не?

От това, което сте посочили, като позиции по знаци на планетите тук, Венера и Сатурн не са в опозиция, и това е ясно за всеки практикуващ астролог. Колкото до Марс -той управлява и знака Овен и знака Скорпион. С Уран и Нептун не работя, за информация Скорпион и Водолей са знаци, които са в квадрат, респективно Овен и Козирог са също в квадрат, но това не прави "кръст". За всяка карта е важно да се разгледа цялостно. В случая не мога да направя никакво тълкуване, защото няма карта, но също така само по натална карта не се правят изводи, когато има проблеми в дадена област.
Потърсете литература по класическа астрология, или елинистична, или арабска, ще научите повече.

# 537
мило майче на момчето с опозиторните Венера и Сатурн  , разбирам ви от всякъде , защото аз още приемам този избор на моето дете /той има квадратура на тези двете  и виждам как са му трудни тези взаимоотношения с момичетата...
и ми е много тъжно/точно както и вие сте описала вашата емоция / и това , което ми помага  е само  факта, че този ИЗБОР на тези аспекти е необходимост на душичката му , това са "кармични" трудности , с които сега , в тази инкарнация той трябва  се справи....
да , трудно му е на детето , но тази трудност му е изключително полезна , ако се справи успешно с нея:)...вероятно има и малко манипулативност / + затруднения принцип на Приемането / ........./ не знам как са взаимоотношенията му с баща му  Simple Smile /, и когато се справи с тези затруднения , нещата му ще се хармонизират - ще  придобие самоувереността , която има да намери в този живот  и това ще отприщи марсовата му активност Flowers Blossom
Според мен детето ще е по- спокойно , ако не го мислите и не се тревожите , защото  то усеща вашата тревога и това го дърпа енергийно  назад ...това , което аз правя за моето дете  са молитвички  - моля се да му е лесен пътя / има да отработва отворен космичен кръст / и му изпращам майчината си любов от разстояние ...гушкам ви и ви пожелавам Благост и още Хармония

# 538
Между планети в Скорпион и Овен няма опозиция, те са в невиждащи се знаци.
Но зависи от градусите, съвсем в началото или в края на знака, по сидерал може и да се заформи опозиция.

# 539
  • SF
Може да има извънзнакова опозиция. Зависи с какъв орбис се работи.
С какви орбиси работите в натала за планетите? А за светилата?
В солара и лунара с какви орбиси работите за светилата и за планетите?

Общи условия

Активация на акаунт