Астрология - 17 тема

• 32 780
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
Кога Меркурий излиза от ретро сянка?
На 26.07.2020 около 20 ч.

# 646
Кога Меркурий излиза от ретро сянка?
26 юли

# 647
Мислите ли, че е добре или не, по време на ретро сянка на Меркурий, човек да отиде на Семейни констелации за получаване на отговор на въпрос за вземане на решение, което от няколко години е отлагано? Това решение касае натален дом, управляван от Меркурий.

# 648
Мислите ли, че е добре или не, по време на ретро сянка на Меркурий, човек да отиде на Семейни констелации за получаване на отговор на въпрос за вземане на решение, което от няколко години е отлагано? Това решение касае натален дом, управляван от Меркурий.
Ами....така в общ план, мисля, че след като е назрял моментът, а освен това, коридорът на затъмненията отмина, може да се действа. Добре е да се избягват датите около 20 юли, заради новолунието.

# 649
Може ли някой да каже какво може да се очаква, когато има Лунно затъмнение точно на рождения ти ден Grin?
Знам,че ще са общи приказки, но аз лееекично се притесних,че последното Лунно затъмнение за 2020 е точно на рожденият ми ден  по оста 2/8 дом и 14 дни след това е Слънчевото...
Някой да е преживявал подобен съвпад Smile рож. ден и затъмнение?

# 650
Ще се очаква това, което е сигнифицирано в конкретния хороскоп. Вероятно ти засяга Слънцето (възможно и други планети - гледай орбис до 1,5-2 градуса)  - така че темите, които то и домът му указват може да имат развитие през следващите месеци.

# 651
Ще се очаква това, което е сигнифицирано в конкретния хороскоп. Вероятно ти засяга Слънцето (възможно и други планети - гледай орбис до 1,5-2 градуса)  - така че темите, които то и домът му указват може да имат развитие през следващите месеци.

Благодаря, знам, че е индивидуално за всяка нат. карта, но все пак.

Ами да, Слънце в 8 дом. "То" имаш предвид Лунното затъмнение или Слънцето? И честно не знам как да гледам орбис, знам че на 30.11 Луната ще е във 2 ми дом в Телец и има Лунно затъмнение, това е.

# 652
  • София
Здравейте, и при мен предстои лунно затъмнение на рождения ми ден - 30 Ноември. И ми е интересно да разбера повече по-темата.

Знам, че лунните и най-вече слънчевите затъмнения отразяват събития, които ще засегнат голяма част от човечеството като цяло. Като лунното има по-малко продължителен период на влияние, в сравнение със слънчевото. Но все пак ми е интересно и да разбера нещо повече за в личен план.

*Serendipity*, доколкото виждам на 30/11 Лунното затъмнение ще е в Близнаци, не Телец. Попада в мой 4ти дом.

# 653
Цитат
Това са много сложни и отговорни техники, за експертно ниво в астрологията. Повечето от практикуващите астролози у нас не ги владеят. Вие като любител ли се интересувате?
Да, като любител, но имам сериозна причина.

# 654

Благодаря, знам, че е индивидуално за всяка нат. карта, но все пак.

Ами да, Слънце в 8 дом. "То" имаш предвид Лунното затъмнение или Слънцето? И честно не знам как да гледам орбис, знам че на 30.11 Луната ще е във 2 ми дом в Телец и има Лунно затъмнение, това е.
Слънцето имам предвид - как то е поставено в хороскопа, кой дом управлява и аспектите, които сключва. Орбисът е допустимото отклонение, разлика до точния аспект т.е ако наталното Слънце ти е на 5 градуса в стрелец, а транзитен Марс е на 3 градуса в стрелец, то орбисът до точния аспект (съвпад) е 2 градуса.

# 655
  • в 1001-та нощ
Покрай очаквания съвпад Юпитер-Сатурн в края на годината - погледнах и аз каква ще е констелацията към този момент  - понеже и при мен е около рождения ден. Пада се точно на солара ми:

В този момент има и съвпад Слънце-Меркурий, реално така Меркурий прави най-точен мажорен аспект към Слънцето ми, и би следвало годината да има Меркуриев акцент. Той управлява и два ъгла при мен - IC  и DC, а на по оста MC/IC тогава е нодалната ос. Северния възел в близнаци и на IC може би ще засили това влияние.

Към този момент - Слънцето е под-управител на периода, това би следвало да придаде още по-голяма тежест, а с управителя на периода Сатурн са в полусекстл (натално в квинтил). В този полусекстил - освен управителя и подуправителя - Слънце-Сатурн - участват и Меркурий (в съвпад със Слънцето) и Юпитер (съвпад със Сатурн). Юпитер при мен държи другите два ъгъла, а управялва и Слънцето ми.

С други думи - голямата мутация или началото на новия цикъл Юпитер-Сатурн ще усетя персонално - доста осезаемо.

Говорейки за Юпитер - сега погледнах, че при мен по дирекци прави и ингрес в Близнаци. В нат. карта е и У9 - вероятнно от там ми дойде голямото учене - аз се чудех от къде ми се изсипа така внезапно, и толкова много, ама ето - когато съм започвала е бил на минути пред ингреса. В първия градус на Близнаци ще застане на К3, а на втория по дирекции ще направи секстил с нат.Сатурн и ми се иска да вярвам, че реално ще бера плодовете от всичко научено Simple Smile

Към момента - 21.12.2020 - по прогресии - Меркурий и Юпитер също са подчертани - пр.Венера в съвпад с нат.Меркурий - от там застава и на върха на тао-то. А пр. Луна от 1 дом е в съвпад с нат. Юптер. Очевидно ще е доста напрегнато, а и конфликтно, доста емоционално:

По дирекции - Сатурн слиза от DC и влиза в сесктил с Венера. Марс влиза в квадратура с Уран, а АС със Сатурн. Доста неспокоен и напрегнат перод ще е, но ще трябва да се преживее.  А като гледам след година - Уран ще се качи на МС и Меркурий ще направи секстил с нат. Слънце и ингрес в Риби. Ще има обрати и промени, като следствие на всичко това.

# 656

*Serendipity*, доколкото виждам на 30/11 Лунното затъмнение ще е в Близнаци, не Телец. Попада в мой 4ти дом.

Права си в Близнаци е. Аз съм се объркала, защото 2 дом ми започва в Телец Simple Smile.

Green, благодаря Simple Smile

# 657
Здравейте, знам, че много е обсъждан Уран, но понеже доста от вас са споделяли за важни събития в техния живот под негово влияние, бих искала да попитам какво значение би имал Уран на ДСЦ? Ще публикувам и конкретната карта, която ме провокира да задам въпроса.
Скрит текст:

# 658
При мен нищо не се случи.

# 659
В дадената карта транзитния Уран сега е на 6-ти ,а не на ДС. На ДС ще е след около 5 години.

Общи условия

Активация на акаунт