СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 17

• 21 285
  • 770
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Много вяла реакция в групата на класа ни. 🙄
Не знам какво да кажа.
Връщам се да ви чета, че цял следобед не бях на линия.

# 241
  • sofia
Red, ние си живеем в нашия свят, заобиколени сме от хора, подобни на нас и се учудваме, че на някои родители НВО им е мъгла. Истината е, че масовата част от обществото са много далече от дълбока заинтересованост  и истинска грижа към децата, както и реална преценка на ситуацията.

# 242
  • София
Мога да помогна с разпращане към медии.

# 243
  • София
Sssani, чудесно!
Към кои медии евентуално?

# 244
Red, ние си живеем в нашия свят, заобиколени сме от хора, подобни на нас и се учудваме, че на някои родители НВО им е мъгла. Истината е, че масовата част от обществото са много далече от дълбока заинтересованост  и истинска грижа към децата, както и реална преценка на ситуацията.

Много силно. Не мисля, че драпането за по-по-най училище се води истинска грижа за децата Stop

# 245
Аз пък подкрепям мнението на googlish, не мисля, че загрижеността ни се изчерпва само с "драпане" за добра гимназия.

# 246
Да, но тези които не са си го поставили за цел номер едно, не ги прави автоматично родители не загрижени за децата си.

# 247
  • София
Смятам, че много родители някак се носят по течението.
НВО? Добре, НВО. Няма вторачване в подробности, подводни камъни и лоши решения на управляващите.
Вероятно това е някаква специфика на - май все още - посткомунистическото общество, в което живеем.

Последна редакция: сб, 25 апр 2020, 23:05 от Red

# 248
Мисля, че и двете крайности не са ОК. Като всички крайности 🙂

# 249
За мен грижата на родителя детето му да е образовано (било то и само със средно образование, но качествено и подходящо за детето му) е от основните грижи на родителя. Както е грижата за здраве и за възпитание.

# 250
  • София
Мария, Дидева - порядък на неявилите се на НВО поради заболяване например м.г.? Въоръжавам се със статистически данни.

# 251
  • София
Тъкмо си взех наскоро две книжки за това как да бъда мързелива майка. Има някои истини там. Че като оставяш детето повече да се оправя само, става по-самостоятелно.
Аз изобщо не знам какво учат и до къде са по математика примерно, а и по повечето други предмети. Но някак не мога да го оставя сега точно сам да се ориентира за училища, балове и т.н. Blush Въпреки че си давам сметка, че аз се оправих сама на неговата възраст и дори си влязох в математическата, макар и да ме убеждаваше майка ми да отида в английската. И той е достатъчно осъзнат и разумен да може да се справи сам.
Децата могат, просто на нас понякога ни е трудно да отпуснем контрола.
Но и една е да го оставяш да пораства и да става самостоятелно детето като го насочваш и подкрепяш, друго да го отсвириш изцяло.

# 252
Труден въпрос. Евентуално може да се изчисли приблизително колко деца не са се явили на едно от двете НВО, но няма как да знаем причината.

# 253
  • София
Тогава помощ от приятел. 😊
Къде може да се намери тази информация (колко деца не са се явили на НВО)? Евентуално и по области.
Мисля, че съм разглеждала нещо по темата вследствие дискусия тук, но не мога да се сетя къде.

# 254
Ами...Не случайно използвах думичката евентуално. Вероятно в РУО разполагат с точни данни. Ако трябва да използваш наличното в нета, трябва ти брой завършили седми клас и статистиките на успеваемостта. Миналата година мислех да ги смятам, но се отказах.

Общи условия

Активация на акаунт