СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 17

• 21 282
  • 770
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Здравейте, и за мен отскоро са актуални проблемите по изпитите на седмокласници. Както и кандидатстването после. Доколкото разбирам, изчитайки дискусиите от последните страници, още нищо не се знае и сега се решава.
На първата страница има обявени две дати - 9.-6 и 11.06. Актуални ли са?

# 226
Публикувах си писмото на фб страницата. Покрай миналите интервюта имам приятели във фб журналисти. Та с мен се свърза пак госпожата, която направи хубавия репортаж за Дарик. Има ли някой желаещ, освен мен, да се включи? Ще ѝ се освен моето да чуе и други мнения. Аз се съгласих и ще участвам. Утре, по телефона. Който иска, нека ми пише на лични.

# 227
На първата страница има обявени две дати - 9.-6 и 11.06. Актуални ли са?
Няма кой да ни каже. Нищо не е известно.

# 228
  • Някъде в Европа...
Момичета, пратих на няколко майки текста на писмото (копирах го) - и знаете ли реакцията на няколко?! 😞 - "БгМамма 🤣🤣🤣🤣, ясно" - в този стил..
Думи нямам!

# 229
  • София
Отсвирвай ги и хич да не ти пука. Всеки си намира различни извинения, за да не си мръдне пръста.

# 230
  • София
Подкрепям писмото и аз. Последно каква е организацията за пращането му? Събират ли се имена и град? Или само бройка? Покрай мен поне на 6 деца родителите може да напишете, за които съм убедена, че ще участват.

# 231
Аз съм твърдо против онлайн изпити! Ток и интернет да спрат ще е най-малкия проблем. Няма никакъв опит с деца подобно нещо, а и в каква платформа ще е?
За втора дата за карантинирани или болни при добро желание могат да се избегнат всякакви злоупотреби.

# 232
И аз се учудвам колко много родители на седмокласници има, които не са наясно с изпити и кандидатстване. Имахме родителска среща февруари точно за това и какви ли не въпроси чух и то от интелигентни, образовани хора. Странно ми беше, че някои не знаят дори най-основните положения, не говорим за детайли.
След месец и повече ДО ми е странно и как някой може да иска онлайн изпит. Толкова много деца има, които в момента учат през телефони. Несериозно е да правят изпит взирайки се в малко екранче.
Тук в БГ мама обаче не сме изобщо представителна извадка. На повечето хора около мен отношението им е "има достатъчно училища, все някъде ще влезе" или любимото ми "то който ще си учи, където и да е, пак ще учи"

# 233
Последното заключение не е много далеч от истината. Факт е, че и от неособено престижни гимназии излизат начетени и стойностни хора.
Аз изобщо не искам да следя толкова отблизо случващото се в училище, бих се радвала, ако децата някак могат да се мотивират сами или пък имат учители, които да ги мотивират. Защото иначе ще е едно безкрайно следене на всичко. Дребното е втори клас, а ние с баща му сме на по 40 и кусур години. До пенсия трябва да разглеждаме сборници, учебни програми, училища и пр.

# 234
  • София
Ако трябва да избирам дали детето ми да учи в супердупер училище и университет или да има щастливо семейство и приятели един ден с две ръце избирам второто. Прекалено много хора познавам, които са от първата категория, но никога не са успели във втората и колкото и добри професионалисти да са, са нещастни в чисто личностен план. Случайно или не всички от втората категория, които познавам са успешни и в първата.

# 235
  • Варна
Ако трябва да избирам дали детето ми да учи в супердупер училище и университет или да има щастливо семейство и приятели един ден с две ръце избирам второто. Прекалено много хора познавам, които са от първата категория, но никога не са успели във втората и колкото и добри професионалисти да са, са нещастни в чисто личностен план. Случайно или не всички от втората категория, които познавам са успешни и в първата.

Което означава, че първото е необходимо, но не достатъчно условие, което отново връща на първа линия смисъла на отличното образование Simple Smile.

# 236
  • София
Ако имаше такова нещо като "отлично" образование...

# 237
Не е толкова лесно да се намери проста  формула за щастието на децата. Сигурна съм, че всички родители искат щастливи деца.  Аз се надявам на отлично образование спрямо интересите на децата, а не отлично според общоприетите критерии.
Много е лошо , когато самите те не знаят какво искат. Тогава просто налучкваш ,  а дали ще е правилна посоката само времето ще покаже...

# 238
  • София
Ако искате, аз мога да събера на лични съобщения по две имена и град, ако се спрем на този вариант и да ги пратя обобщени на някого, който иска да разпрати писмото до МОН и други институции.
Другият вариант е пак всяка от нас да прати от своя мейл писмото.

# 239
  • Отвъд алеята зад шкафа
Получих мейл с достъп до 3 ПИ по МАТ от Междучасие, срок до 3 май да се направи в изпитай.ме.

Общи условия

Активация на акаунт