Тест за овулация - въпроси / тема 11 /

• 54 160
  • 736
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте,  за първи месец правих тестове за ову. Засякох на 15ти ден в 15ч пик,което означава ,че евентуално 16ти ден съм била в овулация. Но странното е ,че днес 10 или 11-ти ден след ову цикълът ми дойде. Търсих много по темата и навсякъде пише ,че фазата след ову трябва да е 12-14 дни и не по-къса.
Някой ще сподели ли след + тест за ову колко дни след това настъпва МЦ. Дали не трябва да се посъветвам с моя АГ или да проследя още 1 месец с тестове и след това АГ  ?
Благодаря ви предварително!

И моята също е 11 дена,  доколкото знам не е хубаво. Засичай я още два три месеца и ако продължава така консултирай се с лекар. Съветвам те да си мериш и БТ ако не го правиш.

# 586
Здравейте,  за първи месец правих тестове за ову. Засякох на 15ти ден в 15ч пик,което означава ,че евентуално 16ти ден съм била в овулация. Но странното е ,че днес 10 или 11-ти ден след ову цикълът ми дойде. Търсих много по темата и навсякъде пише ,че фазата след ову трябва да е 12-14 дни и не по-къса.
Някой ще сподели ли след + тест за ову колко дни след това настъпва МЦ. Дали не трябва да се посъветвам с моя АГ или да проследя още 1 месец с тестове и след това АГ  ?

И моята също е 11 дена,  доколкото знам не е хубаво. Засичай я още два три месеца и ако продължава така консултирай се с лекар. Съветвам те да си мериш и БТ ако не го правиш.

Ох,много благодаря за съвета ,но ми се вижда ужасно натоварващо това с БТ. За сега ще си продължа с тестове за ову. Първата ми бременност стана от 3ти месец  (на 5 години е дъщеря ни.) Сега пробваме 3ти месец ,като всъщност в този 3ти месец взех за първи път тестове.
А вие  консултирали ли сте се с лекар за тази къса фаза и ако да ,какво казват?  Отново благодаря !

# 587

Ох,много благодаря за съвета ,но ми се вижда ужасно натоварващо това с БТ. За сега ще си продължа с тестове за ову. Първата ми бременност стана от 3ти месец  (на 5 години е дъщеря ни.) Сега пробваме 3ти месец ,като всъщност в този 3ти месец взех за първи път тестове.
А вие  консултирали ли сте се с лекар за тази къса фаза и ако да ,какво казват?  Отново благодаря !
За жалост не живея в България и ми е трудно да се добера до лекар,  но ще търся следващата година. И ние пробваме от три месеца, и нищо. Успех ти желая!

# 588
  • USA
Къса ЛФ под 12 дена не е добре, не може да се осъществи имплантацията. Предписват се прогестеронови препарати за регулирането и.

# 589
Здравейте, получих кървене на 16ти ден от цикъла ми. Ден преди това бях на гинеколог, защото се опитвам за забременея и исках да видим дали овулацията ми се случва,имайки предвид нередовни ми цикъл и дуфастон, който приемам по схема. Гинекологът ми каза, че до ден, два ще имам овулация, но яйчниците ми работели слабо. Обадих се днес на гинеколга за кървенето и ми каза, че било нормално, било заради овулацията и да не се притеснявам. Кървенето ми започна бледо розово, тъмно кафяво, сега е ярко червено. Гърдите ми ще се пръснат и са ми напрегнати. Нормално ли е да е от овулацията наистина. И как да правя опит за бебче  като имам кървене?

# 590
  • USA
Смени доктора. Виж в гугъл за "розова овулация", тя не е обилна , а зацапване без нужда от "дамска превръзка".

# 591
Кървенето определено има нужда от ежедневна превръзка,но със сигурност не е като това при нормален МЦ. Четох в Интернет, че овулационното било рядко срещано, но понякога е в рамките на 2,3 дни от овулацията. Трябва ли да се притеснявам?

# 592
  • На изток от Ада
На 30 11 имах положителен тест за О. Кога да направя тестт за Б?

# 593
  • USA
На 30 11 имах положителен тест за О. Кога да направя тестт за Б?

30 .11 положителен  т.е овулация до 48 часа е настъпила ...+12 дена минимум, /обикновено 14 дена са достатъчни/= кога да направиш тест.

# 594
Здравейте момичета, смятате ли, че средния тест на снимката е положителен, и ако да, възможно ли е да имам на разположение по-малко от 24 часа, при положение,че теста вляво е от днес и е категорично отрицателен. Тестовете са правени към 1 часа на обяд, като вчера в късния следобед имах болки в корема, възможно ли е тогава да е самата овулация?

# 595
  • На изток от Ада
Имам положителен тест за Б, обаче вчера и днес правих тест за О, от любопитство. И двата са с ярки черти. Как така?

# 596
Здравейте,
Някой ползвал ли е тестовете на ClearBlue, които засичат едновременно Естроген и Лутеин: https://www.amazon.co.uk/gp/product/B00BSNL77I/ref=ppx_yo_dt_b_a … ie=UTF8&psc=1
Ако може мнение и за тези тестове също.. няма ги в БГ, но се водят най-добри в САЩ и UK май: https://www.amazon.co.uk/gp/product/B00C8CGK2A/ref=ppx_yo_dt_b_a … ie=UTF8&psc=1

Благодаря предварително!

# 597
Здравейте,
Някой ползвал ли е тестовете на ClearBlue, които засичат едновременно Естроген и Лутеин: https://www.amazon.co.uk/gp/product/B00BSNL77I/ref=ppx_yo_dt_b_a … ie=UTF8&psc=1
Ако може мнение и за тези тестове също.. няма ги в БГ, но се водят най-добри в САЩ и UK май: https://www.amazon.co.uk/gp/product/B00C8CGK2A/ref=ppx_yo_dt_b_a … ie=UTF8&psc=1

Благодаря предварително!
Аз ползвам Clearblue,  доволна съм .

# 598
  • София
Имам положителен тест за Б, обаче вчера и днес правих тест за О, от любопитство. И двата са с ярки черти. Как така?
Честито!
Лека и спокойна бременност Peace

При бременност, Теста за О. /ТО/  може да е (+).
ТО отчита ЛХ (лутеинизиращ хормон),  а  ТБ /Тест за Бременност/ - ЧХГ
Тези два хормона са почти идентични, с тази разлика, че ЧХГ има малка допълнителна субединица, по която се различават.
Тестовете за О. не са толкова чувствителни - те реагират както на ЛХ, така и ЧХГ, докато ТБ са много чувствителни и засичат само ЧХГ
Не трябва да се използват ТО за установяване на бременност, защото:
ако няма бременност:
ТО - ще са (-)
ТБ - ще са (-)
ако има бременност:
ТО - може да са (-) или (+)
ТБ - ще са (+)

# 599
  • На изток от Ада
Което стане, denis... Aз имам няколко аборта, така че не мога да се зарадвам. Много съм нервна.

Аз да кажа хванах О рано сутринта с тест в 00:18 ,същият ден правих и след обяд положителен беше, но не и с толкова наситени черти.

Общи условия

Активация на акаунт