Тест за овулация - въпроси / тема 11 /

• 54 148
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте!

Реших за първи път да си проследя овулацията чрез тестове този месец. Не мога да разбера какво се случва, тъй като по обяснението в листовката излиза, че всичките ми тестове са положителни и съм в някаква вечна овулация.

Прикачвам снимка от днес, което всъщност е 31ви ден от цикъла. Тестване правих и от 9ти до към 14ти, а тестовете изглеждаха идентично с този или с две еднакви линии.

Разбира се, ще отида и на лекар. Просто може нещо фундаментално да бъркам и да се окаже, че всъщност аз не разбирам, а проблем няма.

За Вас, това е положителен или отрицателен тест?

# 601
  • Бургас
Здравейте!

Реших за първи път да си проследя овулацията чрез тестове този месец. Не мога да разбера какво се случва, тъй като по обяснението в листовката излиза, че всичките ми тестове са положителни и съм в някаква вечна овулация.

Прикачвам снимка от днес, което всъщност е 31ви ден от цикъла. Тестване правих и от 9ти до към 14ти, а тестовете изглеждаха идентично с този или с две еднакви линии.

Разбира се, ще отида и на лекар. Просто може нещо фундаментално да бъркам и да се окаже, че всъщност аз не разбирам, а проблем няма.

За Вас, това е положителен или отрицателен тест?

Очевидно е положителен.
Наи-добре да те видят на УЗИ.

# 602
  • USA
Опитай друга марка тест, може този нещо да не е ОК.

# 603
  • Бургас
Здравейте!
Някой знае ли каква може да е причината за изместване на овулацията доста по-рано от обикновено?
Предните месеци я засичах с положителни тестове на 16,15 ден а сега 13,14 ден са категорично отрицателни,даже няма и съвсем бледа втора чертичка!
Предполагам че е подранила,защото от 9 до 12 ден имах ЦС. и доста се усъмних...никога не съм имала толкова рано.
Цикълът ми е с дължина 29/30 дни.
От почти 2 месеца пия МВИ,NAC,аргинин,инозитол.и някой други добавки.
Трябва да разбера дали е минала,защото януари съм на хистероскопия и е важна датата на следващия цикъл...ще е проблем ако подрани.
Може ли добавките да са изиграли роля в случая според вас?

# 604
Здравейте, момичета. Ще се опитам да си формулирам въпроса кратко и ясно. Правя аз тези ми ти тестове. За първи път! Пиле в калчища. Изчетох всичко до тук написано от вас. От понеделник правя тестове и вчера теста си ми беше с 2 еднакви чертички. Зарадвах си се аз и днес пак правя и... едната е бледа та бледа?!? Като тази овулация ще настъпи от 24 до 48ч. Не е ли нормално 2 дни поне теста за О да са положителни? Или бъркам някъде? Ще прикача снимка, която току-що направих на теста от вчера. Сега като го гледам пък може и да не е... НЕ ЗНАМ, но дори да не е, днешният тест е с много по светла линия дори и от вчерашният... какво става идея си нямам!!!

# 605
  • USA
Когато мине ПИКа, и започне да изсветлява/пада хормона/ настъпва овулация, погледни картинките на 1 страница и обясненията.

# 606
Здравейте, днес за първи път правих тест за О, на мен ми изглеждаха доста наситени чертите обаче програмата показа категорично НЕ!

# 607
Да ти кажа, хич не е толкова зле! Аз бих действала сега или поне утре. Успех.

# 608
  • София
Здравейте!
Някой знае ли каква може да е причината за изместване на овулацията доста по-рано от обикновено?
Предните месеци я засичах с положителни тестове на 16,15 ден а сега 13,14 ден са категорично отрицателни,даже няма и съвсем бледа втора чертичка!
Предполагам че е подранила,защото от 9 до 12 ден имах ЦС. и доста се усъмних...никога не съм имала толкова рано.
Трябва да разбера дали е минала,защото януари съм на хистероскопия и е важна датата на следващия цикъл...ще е проблем ако подрани.
Здравей!
Тестовете за О. не ти гарантират, че ще има О.
Самото изместване на О. не е проблем, стига наистина, 100% да има О.
Добавките или помагат или не - ако са само тези, които изброяваш и не са някакви билки и чайове.
Ако проблемът при теб е по-сериозен, добавките може и да не помогнат и респ. проблема с О. да си остане.
Билките/чайове, почти винаги съдържат фитоестроген и ако не си в края на пременопаузата, повече могат да ти навредят.
Направи 2-3 поредни МЦ ФМ за да си сигурна, че всичко с О. е наред... и тогава си ползвай само тестове за О.
Тестовете за О. се ползват само при нормален МЦ с редовна О.

# 609
  • USA
Ако теста не е изихоум, или премом понякога не засича реалния пик, ако е друга марка трябва да цъкнеш на "други". Тестовете са с различна големина, ширина и ако не не макрата, на програмата не винаги засича реално.
Може да си събираш тестовете и да си ги лепиш по дати в една тетрадка, така може да наблюдаваш нюанса.
За мен този е положителен.Късмет!

# 610
  • София
Теста си е отрицателен и без да се гледа през програма, вероятно следващия ще е +.

# 611
  Това положителен тест ли е ? Само един направих на 13 ден? Благодаря предварително Simple Smile

# 612
  • USA
Положителен е когато тестовата е по-наситена от конторлната. Тези са еднакви, възможно е да се насити след 1-2 часа, може и на следващия ден. Хубаво е когато са почти еднакви, да се правят поне 2 пъти на ден за да не се изтърве пика....овулация настъпва след ПИКа, когато започне да избледнява. У дебелите книги пише "3 дена преди положителен тест т.е наситени или еднакви, и 2 дена след това.../ Късмет!

# 613
Мами според Вас положителен ли е

# 614
  • Бургас
Здравейте!
Здравей!
Тестовете за О. не ти гарантират, че ще има О.
Самото изместване на О. не е проблем, стига наистина, 100% да има О.
Добавките или помагат или не - ако са само тези, които изброяваш и не са някакви билки и чайове.
Ако проблемът при теб е по-сериозен, добавките може и да не помогнат и респ. проблема с О. да си остане.
Билките/чайове, почти винаги съдържат фитоестроген и ако не си в края на пременопаузата, повече могат да ти навредят.
Направи 2-3 поредни МЦ ФМ за да си сигурна, че всичко с О. е наред... и тогава си ползвай само тестове за О.
Тестовете за О. се ползват само при нормален МЦ с редовна О.

Благодаря Дениз!
Честита коледа на всички!!

Фалшива тревога Simple Smile още на следващия ден,тестовете започнаха да се насищат вече и засякох пик на 16 ден с доста дебела тестова черта и обилллна слуз.евентуална овулация на 17 ден.
На фуликуметрия бях миналия месец,ден след отминала овулация,видя се жълто тяло,вс.както си му е реда,тогава е била на 16 ден от ц....за това се притесних,но явно този месец ц.с е започнала доста по-рано още от 10,11 ден..хм. странно.
Билки и чайове не пия или поне не разчитам на тях,а тестове правя от 3,4 месеца понеже за 1/2год. доста ми се промени дължинта на м.ц 40/35/33/31/30/28 сега е на 29 дни. За това не знаех на кой ден съм в О.
Добавките които ми помогнаха да се нормализира м.ц също и за хубава О.са МВИ, Омега 3 ,Инозитол, Е, С, а отскоро и Б12 ,Б6, NAC, Аргинин, D, Калмазин-по схема. Всичко това от форума. Wink
Дано да съм в правилна посока.Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт