Паническо разстройство - 43

• 28 497
  • 785
  •   1
Отговори
# 705
Благодаря Георги. Тя каза, че с частна линейка я закарали до София и от там я върнали
Незнам какво да кажа, да намира връзки освен.

# 706
  • Цюрих
Благодаря Георги. Тя каза, че с частна линейка я закарали до София и от там я върнали
Незнам какво да кажа, да намира връзки освен.
За съжаление самата аз имам нужда от помощ и не мога да бъда полезна на тази жена, за която пише Данжелита.
Хемоглобина ми е в норма, ама и той се върти около долна граница, като Б12. Много ме мъчи мен това треперене/вибрация в ляво между врата и гърдата. Ей сега, понеже си дойдох в къщи от болницата, защото сега имам само да събирам урини, та лягам си с детето, очите ми се затварят, спи ми се. Затварям очи и трептенето започва и край - до там. Много дискомфортно. Усещам го в гърлото и в сърцето едновременно. Трудно ми е да го опиша. Интересно е, че в началото никой освен мен не го усещаше, а сега и майка ми го е усетила, като и сложа ръката на мястото.
[/quote
Моят хемоглобин беше 129 от долна граница 120.И имах проблем с кръвното и сърцето, бодежи, притупваше ми. Провери си феритина, защото като нищо може да е латентна анемия. При процедури ин витро, от медикаменти, инфекции и раждане най-вече, се губи доста кръв. За месечният цикъл да не говорим. Желязото се изчерпва с течение на времето и когато не се набавя с храната, възможно е да се получат такива "екстри" . И аз съм имала подобни усещания в гърдите. Дишам, дишам, нещо ми пари. Сърцето ми пърхаше, преобръщаше се сякаш и от това ме удряше паника. Стискаше ме и гърлото и беше ужасно. Откак пия желязна добавка вече не се мъча така, оправям се. Но открих топлата вода скоро, преди месец.
Също така много ми помага магнезий. Пия Биолектра 243,разтворим. Магнезият има свойството да отпуска гръдните мускули, при криза съм го пила, защото сърцето е мускул и се повлиява благотворно. И има свойството да намалява кръвното налягане. На мен ми го сваля от 110
на 100,понякога на 90 и затова гледам да го пия през ден или когато имам 120/80.Аз при кръвно 130/90 се чувствам леко кофти. Освен това, когато го пия 30 минути преди сън съм забелязала, че след това заспивам бързо. Пробвай!

Последна редакция: сб, 06 юни 2020, 17:00 от carrotcake

# 707
И аз мисля, че анемия и ин витро са много свързани. Сестра ми след ин витро стигна до преливане на кръвна плазма за анемията и то дълго време- правеха й го в САЩ тя има и ревматоиден артрит и там лекарствата също й предизвикват анемия. Сега я овладяха, но дълго и трудно и тия преливания са си сериозна работа, тук даже не знам дали щяха да й ги правят или щеше да се влачи така с години.

# 708
  • Цюрих
Аз четох всичко, което сте писали от 1стр. досега, обаче не видях нищо, свързано с друго мое притеснение. Понякога ми заглъхват ушите и ми става едно такова странно. Сякаш всичко ми се завърта и някак си придобивам усещане за нереалност. Движенията сякаш ми са на забавен каданс. И като се опитам да прочета нещо, освен, че не мога да се концентрирам, ми се изкривяват изреченията. Даже последният път, когато се опитах да чета, беше преди месец, в най-голямата си криза, сякаш ми станаха изреченията на вълнички, започнаха да се "изсипват" думите нагоре надолу или към края на изречението. Много се ошашках, тресна ме паника само от това, което преживява в момента. На някой случвало ли му се е? Това ли е дереализация или що ли?
Иначе тревожни епизоди ги имам отпреди 3г.Тогава за пръв път сякаш ми избухна топка страх в стомаха и тръгна да се движи нагоре към главата ми, стана ми горещо и вдигнах кръвно. Досега са били много на рядко, мислех даже, че влизам в критическата, но съм на 42г. Обаче такова чудо като това през последния месец не ми се беше случвало-да имам всички симптоми на ПР накуп, да не мога да ходя и да не мога да ям и т. н. Отслабнах 4кг.Вече минаха почти 2 месеца и се оправям съвсем, но ме дразнят много прозявките. Освен жълт кантарион друго какво мога да пия на билкова основа? Имам и сироп "мента-глог-валериан", но е на свършване. И диазепам. Ще се връщаме в България чак юли, а тук лекарства не изписват току така.

# 709
Ако отида на Спешен кабинет освен да ми хакнат инжекция Диазепам има ли какво друго да ми направят ? Тя ми е проблем, защото ме е страх да заспя. Панически ужас изпитвам, че ще умра. И сега, и докато спя. Чудя се, какво да правя. Мнения ? Simple Smile

# 710
  • София
Като ме изпишат от ендото ще пусна и феритин. Сега не ми дават да пия нищо, заради изследванията, но ще си взема някакъв Б12 като начало, че много нисък ми се вижда. Георги, много добре го каза, точно като мускул, който е пренапрегнат и трепти.

# 711
Carrot cake  това с буквите много странно, аз точно дереализация май не съм имала или не помня де. Да не се хваля, щото утре и това ще ми се появи. Да не те плаша, виж какво ще каже психиатър за този симптом, но дали не би било удачно да си направиш скенер или друго на главата.

# 712
Когнитивна дереализация е това. Аз го имах по едно време, бъркаш думи, блокираш, забравяш или изсипваш неподходящи накуп. То и едно чувство като главата в менгеме е. Но това е сериозен симптом на паника, не е просто нещо лекичко.

# 713
  • Цюрих
Когнитивна дереализация е това. Аз го имах по едно време, бъркаш думи, блокираш, забравяш или изсипваш неподходящи накуп. То и едно чувство като главата в менгеме е. Но това е сериозен симптом на паника, не е просто нещо лекичко.
Да, точно така и при мен. Когато имам сериозен пристъп на паника. Случва се в момента на замайване. Когато ми се вие свят, всичко ми се мести за кратко. И едно такова странно чувство ме обхваща. Все едно аз не съм аз. Като в безтегловност.
Благодаря за пояснението!

Последна редакция: сб, 06 юни 2020, 19:20 от carrotcake

# 714
Да, точно така и при мен. Когато имам сериозен пристъп на паника. Случва се в момента на замайване. Когато ми се вие свят, всичко ми се мести за кратко. И едно такова странно чувство ме обхваща. Все едно аз не съм аз. Като в безтегловност.
Благодаря за пояснението!
При мен е същото. Обърканост, невъзможност да свърша елементарни неща, не мога да мисля, да отговарям като ме питат, адска дереализация. Не мога са се концентрирам, пред погледа ми е замъглено, нереално, страшно, чак зловещо. Много по-гадно е от паниката, в пъти повече. Все едно си умствено изостанал или тотално луд. Не мога да се съсредоточа в нищо. Нито тв, нито музика, нито четене. Чувството е...  Няма такова. Питала съм доктори какво е, свиват рамене, до сега не знам какво е това. При предишни кризи не ми се е случвало. Този път ми се случи, когато приемах золофт. Сега нещата са мн по-добре. Спя нормално и достатъчно. Понякога сутрин се будя с едно леко подтиснато чувство и свит стомах, обаче от това, което беше няма общо. За това ти казах, ако ти нацелят правилното хапче, всичко ще е спомен.

# 715
Като ви чета с ужас си спомням за моите панически атаки. Отдавна не съм получавала, но си ги спомням ясно. Дереализацията беше един от най-гадните симптоми, ако мога да го нарека така. Понякога ми се е струвало че не съм аз, че се гледам отстрани...не мога да го обясня...че сякаш съм излязла от тялото си. Точно това, ми се е случвало един или може би два пъти ( за втория не съм сигурна). Понякога се чудя дали наистина някакси не съм излизала от тялото си 😀, толкова реално усещане имах че се гледам някак отстрани. Боже мой дано никога не ми се случва пак. Просто като ви четях днес и се изпотих, толкова ясно ви разбирам.

# 716
Анонимен, какво направи!
Аз не можах вчера да се включа. Спешното не е решение и диазепамът, дето го фраскат, не е решение!

Сами си се борим!
Случвало се, толкова да ми е зле, че едвам се прибирам в 10 от работата. Два ксанакса и сън.

Някой в София за бира!

# 717
Анонимен, какво направи!
Аз не можах вчера да се включа. Спешното не е решение и диазепамът, дето го фраскат, не е решение!

Не стигнах. Толкова бях кашкавал. При мен проблемът е, че не мога да избягам в съня. Имам Клинофобия. Лексотана вече не ми действа, затова смятам, че имам някакви проблеми със захарта. С удоволствие бих пил антидепресанти, но докато има опция да е нещо друго, не виждам смисъл. Събуждам се и вече съм с мисълта за смърт. Толкова е вкоренена в мен. Психиката ми е леш. Имам и това, дето не можеш да се съсредоточиш, вчера ви четох. Нито филм/телевизия, нито книга. Вчера опитах да чета книга - върти ми се всичко, стяга ме главата. Изреченията ги гоня. Та прав пробвах, та по малко пробвах - не става. Оставя книгата, веднага се освествам. Започна я пак упорито и с воля, уж, и пак същите симптоми.

# 718
Джери, да и аз мисля, че е така - сами се борим! Когато разчитаме на лекарство да става но временно, после пак се връщаме в изходна позиция.
Анонимен повечето лекари са на мнение, че АД са в пъти по-безвредни от лексотан и всички подобни - ксанакс, ривотрил и т.н.
Аз пих почти година и половина АД но много спях някакъв ужасен спящ живот, дори и да го намалих пак спях - спях и следобед и нощем и дори нямах усещане че живея, та не знам дали бих почнала нов АД. Обмислям нуждата от преглед при добър психиатър, но не ми се пътува а и не мога до другия край на България. А и като ви чета то долу-горе едно и също дават, аз пиех есцитил та ще ми дадат нещо подобно но ако все така съм в нерви и па макар и да спя ще се наложи и друго лечение, защото не става с тия страхове, а да и не мога да ям. Чакам да мине тази по-натоварена седмица и ще взема крайно решение за психиатъра, ако имаше тук из Търново досега да съм отишла, но този който знам каза че не практикува и е болнични.
Освен това помня когато ходех при него че стана без лекарства, та си викам дали с търпение няма да отшуми малко по малко. Уф, и аз не знам.

# 719
Джери, да и аз мисля, че е така - сами се борим! Когато разчитаме на лекарство да става но временно, после пак се връщаме в изходна позиция.
Анонимен повечето лекари са на мнение, че АД са в пъти по-безвредни от лексотан и всички подобни - ксанакс, ривотрил и т.н.
Аз пих почти година и половина АД но много спях някакъв ужасен спящ живот, дори и да го намалих пак спях - спях и следобед и нощем и дори нямах усещане че живея, та не знам дали бих почнала нов АД. Обмислям нуждата от преглед при добър психиатър, но не ми се пътува а и не мога до другия край на България. А и като ви чета то долу-горе едно и също дават, аз пиех есцитил та ще ми дадат нещо подобно но ако все така съм в нерви и па макар и да спя ще се наложи и друго лечение, защото не става с тия страхове, а да и не мога да ям. Чакам да мине тази по-натоварена седмица и ще взема крайно решение за психиатъра, ако имаше тук из Търново досега да съм отишла, но този който знам каза че не практикува и е болнични.
Освен това помня когато ходех при него че стана без лекарства, та си викам дали с търпение няма да отшуми малко по малко. Уф, и аз не знам.
До Пловдив ако ти се ходи Д-р Радостина Драгинова-Лазова, 15 години активно се занимава основно с нашите състояния. Тя е добра. Препоръчвам от Пловдив лекари, макар и аз да не съм от там, защото са най лесни за достъп почти от всяка точка на България.

Общи условия

Активация на акаунт