Паническо разстройство - 43

• 28 539
  • 785
  •   1
Отговори
# 90
Аз в предишната тема писах. Имам подут лимфен възел от 40 години, отзад на врата. Изследваха ме. Казаха, че не е проблемно и така си живеем.

Лив, сега пия по-малко, просто от лекарсвата бързо се отрязвам. А, преди, без лекарства, си махах по 500 мл. водка в заведение, ставах си като момиченце, че и за у нас взимах. Сутрин се събуждам, криво ми, ако можех да преспя още два часа и бях добре.

Аз се мотая пак по язовира, този път ще е почти по равно, но по брега. Красивичко е!

Подариха ми бутилка вино. Тази вечер съм на бяло.
Това е хубавото, че като го довършвам ще ми се допие още, но всичко ще е затворено Simple Smile

Последна редакция: вт, 05 май 2020, 12:58 от Jerry F

# 91
За момент се обърках дали съм в темата за паническо разстройство, или съм в темата на битовите алкохолици. Няма страница без да се говори за редовно пиене, махмурлуци и прочие, което леееко измества фокуса от паническото разстройство.
Явно някои от тук пишещите имат сериозни проблеми с алкохола, но не разбирам защо те се обсъждат в тази тема, а не в съответната за проблема.

# 92
  • София
Не е хубаво така с лошо. Повече позитивизъм трябва на всеки от нас.

# 93
Да ви кажа - и на мен ми идва в повече това говорене само за алкохол напоследък.
Чак ви се чудя как знаете, че не ви е ОК, а пак си пиете. Това с напълно позитивно чувство го казвам, не упреквам никой. Аз покрай това ПР бих се отказала от доста неща... само и само да се разкара и да си живея както преди. Simple Smile

# 94
Всеки си избира как да си троши главата.
Всеки си изказва мнението и не виждам да има мнение, извън рамките на темата.
Всичко се свързва с ПР по един или друг начин.

# 95
Аз за щастие не пия. Сега, откакто съм в това състояние от края на декември, не съм пила и капка. Шубе ме е. Пия сутрин едно мляко с какао или безкофеиново с мляко. Като се подобря съвсем и ако, дай боже,  ще си се върна пак на едно нормално кафе на ден, но за сега е рано. Преди да се влоша съм пила на празници, водка обичам с кола или сок. Бях само на 2 велаксин и съм си позволявала по 100 гр, мн рядко 150 макс. Нищо не ми е имало на др ден, абсолютно нищо. Обаче сега, нали пак върнахме велаксина, от тъпия золофт,  от който щях да пукна и не смея да пия алкохол. Вечер съм и на 150 тритико. Както каза Али, не забелязвам някакъв ефект от него,  но не ми прави мизерии и си го пия. Та за това не смея алкохол. Честно казано на моменти искам да си пийна малко, за да ми се отпусне душичката от тия страхове, но зарад тритикото не смея. Не знам дали няма да ми стане нещо. Като го спрем, ще почна да си позволявам пак 100те грама чат пат. Да ви кажа още съм на дневен ст. в Александровска, Маринова ми каза, че още е рано за изписване. Включиха ми и по 1 час психолог 2 пъти в седмицата. Не ми се струва мн ефективна терапията,  само ми задава някакви въпроси и каза, че сама трябвало да стигна до отговорите, но не виждам как това ще ми повлияе на страха. За сега си ходя де, безплатно е поне. Та откакто си върнах велаксина има голяма разлика. Съня се подобри, спя по 7,8 часа. Кризите са през 3-4 дни. Има още тревожност обаче през деня, която е на моменти, но не е същата по сила и е по-кратка. В повечето случаи я владея. Лошото е, че като ме хване малко по-силна паника е мн мъчителна и болезнена чак и се шашкам, че ето, пак,  край, няма минаване,  така ли ще си остана за винаги и като една бъзла почвам да рева. Обхваща ме отчаянието и чувството на безнадеждност. Днес ми е 16 ден на 2 велаксин, знае ли някой до колко време ще имам трайно подобрение. Най-се шашкам като ми стане така от замаяността, замъгляването пред очите, все едно земята ми се мести. И едно чувство на обърканост, все едно не мога да мисля, да слушам, да отговарям като ме питат. И това ме кара да си мисля, че си губя разсъдъка и откачам. Дайте съвет, моля ви,  има ли други с тези оплаквания.

# 96
Мене ме е страх да се докосна дори и до бира, та кво остава друго...имам усещането че все нещо ще се "върне" ако започна да си пиивам отново, дори и от една пълна глътка, и бегам с 200!

# 97
Аз пък да ви кажа изобщо нямам проблем с алкохола, а пия шепа лекарства( АД, бензо, хедонин, бетаблокер, за кръвно). Но пък нямам желание за пиене. Случва ми се 2-3 пъти в годината, на гости и ми няма нищо. Ама колко е коварен тоя живот...който обича да пие му става лошо и обратното. Аз пък имам проблем с теглото, имам ИР и не трябва да ям въглехидрати, а окото ми алчно за тях. Опитвам да почна диета вече за не знам кой път и ми става лошо. Чета в темата за ИР, обясняват момичетата ама йок, срам ме е да пиша там. Одеве ми стана лошо чак. Вие как сте с килограмите? Дали от тея хапове става така? 

Преди ПР пазих диети и не съм имала проблем.

# 98
  • София
Аз имам проблем с кафето с цигара. Хвърля ме в облаците. Няма такова сърцебиене. Ще го спирам, макар и толкова да го обичам.

# 99
Кафе не пия от години. Алкохолът ме успокоява, но от кафето откачам, вдигам кръвно, сърцебиене , нерви. Ми това е. Всеки ще пие това, което му влияе добре.

Да ви кажа днес правих голяма разходка,  с една приятелка. Всичко беше наред и ей така от нищото като започна една тахикардия. Сърцето не биеше, а направо трептеше. Сигурно над 150 пулс, може и повече. Кашлях, седях на един бордюр, идеше ми да си разкъсам дрехите, задух. Доста време ме държа и започнах да се плаша. Едва се прибрах и току пред блока се успокои. Пак изведнъж, сякаш спря. Хванах си китката да видя дали бие. Скоро не беше ми се случвало. Утре ще скиторя пак,  не искам да се уплаша и да се затворя в къщи. Вече съм го минавала това с агорафобията. Ще гледам да не се отпускам.

# 100
Elinor аз напълнях от АД-то даже и стомахът ми стана един като бременна. Има една съседка от години пие такива лекарства, та последните години даже се чудех дали не е забременяла. То и тук пишат че се пълнее, аз много не вярвах но явно е истина. Все още се чудя обаче дали от ад то или от многото сън абе спях по над 12 ч и денем то просто как да не напълнееш. Сега трудно се смъкват дано успея.
За увеличените лимфни възли аз пак съм си на мнение да не се подценява и да се търси причина. Не е безобидно и не вярвам на такова нещо че е от па или стрес.

# 101
За колограмите не знам - аз качих 2 веднага слес като започнах с деанксида, от тогава спазвам някакъв режим, но изобщо не е стриктен. Благодарение на ГТР и ПА и аз имам ИР... играе ми кеъвната захар здраво - на гладно вече е висока... а след вгх я качвам здраво, често над 10 ... но, не качвам килограми... седя си на между 58.800 и 59.400кг вече трайно година и половина ... Та не знам какво да кажа за АД и за килограмите, според мен много зависи какво хапчета пиеш, дали се движиш - аз не спортувам и не се движа, заради една болка в крака, която придобих пак от тая лайнария...
За алкохола... кръв ми капе от сърцето ... ама няма да пия повече от 1-2 ... Това от събота и неделя не искам да ми се повтаря, ужасно беше... наистина Sad Все се надявам, в един момент да мога да си пийвам, като се пооправя и без два дни да съм на легло...
Сали - това е пристъпно сърцебиене, случва се Sad Аз не съм имала до толкова висок пулс, като твоя, но те разбирам прекрасно. Недей да се затваряш, излизай и това е! Няма да се даваш!
Аз пък чета усилено за това сърцебиене след като пиеш алкохол... При голям процент от хората го има - близо 30%... може да е признак на проблем със сърцето, а може и да не е... Полумава се от отделянето на адреналин, при разгеаждането на етиловия алкохол... и има някаква връзка с ГАБА и нивата на допамин в мозъка, ама още не мога да схвана съвсем всичко Simple Smile Ако формирам някакво мнение - ще споделя ... И най - вече, ако намеря лек де Grinning

# 102
Livrena, ти четеше за връзката между ПР и ИР, нали? Какво излезе, кое е първото? Simple Smile

# 103
Много зависи. Според мен не може да се изведе константна практика. Но, ако нямаш наднормени килограми и четаболтни нарушения и имаш отключена ПА или ГТР - първо са те, а в следствие на тях се отключва и ИР... съответно от тази ИР започваш да пълнееш ... и кръга се затваря. Освен обичайната ИР, хората с про нашите проблеми всъщност имат по - различна ИР, тя се изразява в свръх реакция на организма към въглехидрати, от което реално качваме много висока постпрандиална кръвна захар... Реално има оправия обаче на това състояние, но според мен трябва да се комбинират методите - да се лекува тревожното разстройство и отделно човек да се подложи на режим за ИР ( евентуално да пие лекарства, зависи дали е слаб и има ИТ или е пълен и има ИР)...
В моя случай, категорично първо е тревожноо разстройство и в следствие на силния стрес се отключва ИР...

# 104
И аз имам ИР. Слаба съм. Като стабилизирах Базеда и ПР-то си върнах доста килограми и пак съм слаба. А миналата години през февруари-март направо бях страшна за гледане - кльощава. Не искам да си спомням. Четох за това пристъпно сърцебиене. То си има техники за справяне, ама като е човек навън е трудно. Обаче пишеше че обикновено се появява при топло време, когато не е свикнал организма още на новите температури. Най-често през пролетта. Ама днес бе беше толкова горещо. Уф, пак ше е от ПР-то сигурно.

Общи условия

Активация на акаунт