Паническо разстройство - 43

• 28 525
  • 785
  •   1
Отговори
# 75
Явно проблема е повсеместен. Ама не знам права как събираш сили пак да пиеш, като знаеш на другия ден какво те чака ... Аз не мисля, че бих го издържала това скоро пак... Минавам на план, в който мисля да не пия повече от чаша - две бира и това е... защото не се виждам.. Наистина ми беше адски зле.. А Джери, ти от какви количества алкохол се докарваш до това да не можеш да мръднеш на другия ден. Аз бях така и преди да отключа тежкото ГТР, тогава даже повръщах, имах разстройство... ама повече имах сили да мърдам.. а сега не мога просто да помръдна, толкова ми е зле - и без да повръшам и без разстройство ( демек на корема ми е добре), но тази болка в слънчерия сплит ми разказва играта ..
Ася, според мен цигарите отежняват много положението, наистина много ...

А, Лив, нищо не съм преборила. Не знам от кое имам повече сърцебиене от храна или алкохол. От храна бързо минава. Но от алкохол си е дълго. Пълна съм с бетаблокери.
Миналия понеделник пих доста бири, следващия ден не можах да стана.
По миналата седмица два дни пих водка, два дни не можах да стана.
Преди, като не пиех нищо, пак при повече алкохол, си имах махмурлук, и по цял ден. Но криво-ляво ходих на работа, но на по-следващия нищо.
Объркахме се с тези АД, бензо, други успокоителни, антипсихотици...

# 76
Лив, на мен ми е гадене, гадене. То човек като изпие една чашка, две, отпуска се, разсъдъкът се замъглява и си казваш - давай още, айде утре нищо няма да ми има.
Мен като че ли няколкодневното пиене ме докарва до тежко положение в леглото.
Но неуротопа ми разказа играта, 3 бири и на следващия ден пред умиране.
Отделно, пиенеш 300-400 г. и никакъв спомен как съм се прибрала.

Алкохолик ли станах, гледам да не пия въобще, но току ми изникне някоя водка пред мен или бира и да ми гледаш сейра, докато не се оформя...
Онзи лаф - без едно мога, но с едно не мога.
Гледам вече да не започвам.

# 77
Здравейте, някой имал ли е успех с медитация за паническите разстройста? Благодаря

# 78
Да Джери, при мен е точно така ... само че, аз нямам шанс да пия повече от един ден. На другия ми е толкова зле, че няма шанс да изпия дори една бира ... Последно на рожденния си ден 2018-та пих така последователно няколко дни - около 3 ... и бях адски зле ... ама адски после една нощ и един ден ... ама това беше преди да отключа тежкото тревожно разстройство... Сега няма шанс за подобно изпълнение и нямам и нужда де Simple Smile
Иначе аз съм от този тип, като теб с питиетата... само че, аз нямам проблем да изпия 2 примерно... но пийна ли 3 ... след това вече трудно спирам. Хване ли ме малко алкохола и разпия ли се - пак не пия до откат, но изпивам към 300 мл... И преди на другия ден ми беше лошо, ама след като ям на обяд ( става ли много лошо за половин час), но след това ми минаваше, а и успявах да ходя на работа. Сега няма шанс за това, никакъв шанс.
Освен това сърцебиенето ме дразни ужасно. При теб до колко скача пулса? Вечерта до като пиеш имаш ли ускорен пулс, както и докато спиш през нощта ( будиш ли се от ускорения пулс) или е само на другия ден по време на махмурлука ...?

# 79
Здравейте, някой имал ли е успех с медитация за паническите разстройста? Благодаря
Чак голяма полза не виждам, но си ги правя. Психологката казва прави. Всяка вечер си пускам клипче от ютуб водена медитация. Ако успея да се отделя и да не мисля за моите неща по време на медитацията после ми е много приятно, но повечето пъти не успявам. Но пък нищо не правиш, слушаш и не е ангажиращо, така че правя.
Само да кажа че когато съм много зле, нещото което ми помага и пак частично е душ. Влизам в банята и някак водата отмива, рева и какво ли не. Не прави чудеса но си го ползвам от години.

# 80
Лив, не, при мен се е видяло, че и на 300 нямам воля да спра.
Иначе прословутото, събуждаш се зле, дай да пийна едно за оправяне, станат 5, другия ден така. Докато организмът отказва да приема алкохол.
Обаче аз рядко си меря пулса. Като почна да пия се ускорява много, омайвам се и почвам да не го усещам. Но почне ли изтрезняването, това сърце ще ми спука гърдите.
То зависи кога съм пила, ако съм се омаяла рано и преспя следва кофти нощ със сърцебиене. Иначе се будя към 5 пак със сърцебиене. И нагъване на бетаблокери.

Аз се пооправям с една тренировка. Тези дни се будя от ПА и ужасна тревожност. С някакви сетни сили се надигам и пускам тренировка. Повечето случаи помага.

# 81
  • София
Абе и на мен ми изписаха бетаблокери, май ще съжаля, че не ги взех. Основната ми кардиоложка ми забрани. Имам рецепта иначе, ако продължават тези състояния със сърцебиенето, ще взема да ги почна.

# 82
Абе значи е същата работа, като при мен... с тази разлика, че аз съм на 35 ... и уж не трябва да имам такива проблеми, ама според мен това не е свързано с годините, а по - скоро със скапаната тревожност....
Реално и аз имам същия проблем, като теб с това сърцебиене, но при мен скача до към 100 пулса, макс 110... а деня след пиенето живее около 90-95 някъде... Бе гадна работа, все се надявам, че никога ще мине, ама може и да не мине..
А как успяваш да се вдигнеш в това състояние и да отидеш на тренировка ? Аз буквално не мога да изкача стълбите, камо ли да отида да тренирам... честно Simple Smile

# 83
Браво Джери, за разходката! Аз днес излизах, но не далеч, много студено ми беше, втресе ме и реших че вдигам температура и че имам коронавирус.😊
Аз от както не пия АД, мога по-спокойно да пия алкохол, стига да не съм пила бензо разбира се. Но 300 мл концентрат трудно ще изпия за една вечер, трябва да е до сутринта. Напивам се направо не ми е добре. Лив, това е много 300 мл, поне за мен е много. Иначе съм същата. Като се понапия и усещам сърцето си в гърлото, а като си легна, чак сякаш цялата ме клати сърцето. Но нали съм омагьосана, не се страхувам. На другия ден, нормален махмурлук. Много по-поносим от този който имах докато пиех АД.

# 84
Ето това звучи съвсем прилично, а не като мен... да не можеш да станеш 2 дни ит леглото.. Направо се стресирах от този случай, честно... За това и ви разпитвам всички, да видя дали сами при мен ав получава така ..
Като гледам с Джери имаме някой сходни тежки махмурлици, ама подозирам, че при нея е замесено по - голямо количество Simple Smile
Явно само аз съм наистина повредена Sad

[/b]
Браво Джери, за разходката! Аз днес излизах, но не далеч, много студено ми беше, втресе ме и реших че вдигам температура и че имам коронавирус.😊
Аз от както не пия АД, мога по-спокойно да пия алкохол, стига да не съм пила бензо разбира се. Но 300 мл концентрат трудно ще изпия за една вечер, трябва да е до сутринта. Напивам се направо не ми е добре. Лив, това е много 300 мл, поне за мен е много. Иначе съм същата. Като се понапия и усещам сърцето си в гърлото, а като си легна, чак сякаш цялата ме клати сърцето. Но нали съм омагьосана, не се страхувам. На другия ден, нормален махмурлук. Много по-поносим от този който имах докато пиех АД.

# 85
Аз мисля че пиенето на АД оказва влияние, та дори и деанксит да е. Има два случая, които ще си ги помня. Тук ви се оплаквах. Миналата година беше. След сериозно пиене и ципралекс макар сутринта още, беше много зле работата. Единия път и ксанакс бях пила. Кошмар. Два дни бях зле, като първия от двата незнаех къде се намирам. Някаква замаяност, неадекватност, гадене, все едно не съм аз или аз в друга реалност. Тогава първия път се зарекох че няма да пия така, но го направих още веднъж. Сега е по-добре, без АД. Но и не съм пила чак толкова много. Тогава яко се наплаших. Толкова бях в несвяст на следващия ден, че много неща не си спомням. Замаяна яко, може би наркоманите се чувстват така.

# 86
Здравейте, за първи път се включвам в темата. Общо взето ме е обвзела една паника и депресия,мисля си че имам рак.Започна една болка в гърлото и в ушите, увеличени лимфни възли и не минават. Ходих на какви ли не лекари, всички ми казват нищо ти няма, нищо не се вижда в гърлото, притеснява ме факта че всички ме пррглеждат по най-обикновения начин без да предлагат да ми пуснат ендоскоп с камера да се види какво има в гърлото в частта която не се вижда само с 'отвори си устата'. Само ми правиха ехограф на щитовидна жлеза там нищо нередно не се видя.Единия от лекарите ми каза че това моето вече било втълпяване и на психическа основа, само че симптомите са толкова реални. Вече не знам какво да правя, мозъка ли си играе с мен? или наистина има нещо? Наистина се надявам да е на психическа основа, а не това което аз си мисля защото не искам да стане прекалено късно за мен, имам съпруг и дете които не искам да оставя сами. Имам чувството че съм изпаднала в някаква дупка и не мога да изляза от нея,всички ми казват да спра да си втълпявам и да си гледам живота, а аз постоянно плача.Надявам се от ваша страна да срещна разбиране и да си помогнем взаимно. Simple Smile

# 87
Ето в такова състояние бях аз 2 дни, направо си изкарах акъла Sad И най - вече ме притеснява това сърцебиене, което се получава, като започна да пия, после се будя от него през нощта, а на финал на следващия ден целият ден съм със същото сърцебиене... пулса си живее през цялото това време около 100 някъде 95-100.... И не мога да разбера на какво се дължи, чета сега едни статии за “ holiday heart” и се плаша доста... На това прилича, ама пък аз нямам никакви изменения в сърцето на този етап... знам ли...

[/b][/b]
Аз мисля че пиенето на АД оказва влияние, та дори и деанксит да е. Има два случая, които ще си ги помня. Тук ви се оплаквах. Миналата година беше. След сериозно пиене и ципралекс макар сутринта още, беше много зле работата. Единия път и ксанакс бях пила. Кошмар. Два дни бях зле, като първия от двата незнаех къде се намирам. Някаква замаяност, неадекватност, гадене, все едно не съм аз или аз в друга реалност. Тогава първия път се зарекох че няма да пия така, но го направих още веднъж. Сега е по-добре, без АД. Но и не съм пила чак толкова много. Тогава яко се наплаших. Толкова бях в несвяст на следващия ден, че много неща не си спомням. Замаяна яко, може би наркоманите се чувстват така.

# 88
Qncheto21 увеличени лимфни възли на психическа основа - ами не! Освен ако ти не ги преценяваш увеличени а лекар не казва друго. Търси и друг съвет. За мен увеличението на лимфен възел е индикация за заболяване дано все пак е някакъв дребен възпалителен процес. Не пречи да имаш две неща и депресия и възпаление така че посети два вида лекар ако е нужно да се лекуват и двете. Аз правех кръвоизливи и ми бяха казали от стрес- айде моля те но докато открият причината две години просто се побърквах при всеки цикъл и сега психиката ми е в ужасно състояние.

# 89
Интересното в случая е че някои лекари ги напипват, а други не. Тези които уж ги напипват като мен, казаха че това е съвсем леко увеличение и няма нужда от притеснение, защото много често се случва и сами си се оправят и даже ние хората не разбираме за това.Само че аз съм си паникьосана и постоянно ровя и търся причина.Иначе не съм отслабнала или да нямам апетит, хапвам си добре, спя нормално,но просто сутрин като стана и започвам да се затварям в себе си, нищо не ми се прави, искам само да лежа и никой да не ме занимава с нищо, а не бях такъв човек.

Общи условия

Активация на акаунт