Паническо разстройство - 43

• 29 459
  • 785
  •   1
Отговори
# 120
Точно като обсъждахме агорафобията и аз се зачудих от къде се появява това чудо. Ще седна да почета, че ми стана интересно. Simple Smile
При мен ПР се появи след като се преместих в чужбина.
Нали терапевтите все препоръчват да се пише. Тия дни ще седна да си направя списък на нещата, които ми липсват тук и ще работя по това. В Бг съм имала ЕДНА единствена ПА след много силен стрес на работа. Тук направо се сринах...

# 121
Моята агорафобия се отключи заради първите ми две ПА - едната в заведение, другата в автобус. И адът започна. Всеки път като се приближавах до заведение, или трябваше да се кача в обществен транспорт, просто превъртах играта. От там се разви и към всякакъв вид обществени места, или такива с много хора.

# 122
Аз май цял живот, е от тинейджър съм с ПР и комплект с ОКР. Чак на 42 отидох на психиатър, не можех повече да се боря със себе си.

Аз съм с обратното, клаустрофобия. Голяма мъка е в лошите дни, задушавам се, всичко ме смазва, депресира и като избие тази тревожност. И се почва гадене, безсилие.

Студено, вятър, не ми пука, аз излизам да се мотая!

# 123
Аз продължавам сляпо да вярвам, че ще се измъкна и ще се оправя. Реално от както през 2011-та имах епизод на паник атаки, сега през 2018-та се отключи пак... Винаги ще бъдем по - лабилни и в периоди на проблеми, ще се отключва тая гадост... това е ясно, но трябва да се научим да живеем въпреки нея и тя да нв определя живота ни.
Ето аз тази нощ спах лошо ( вече две нощи спя лошо...) трудно заспах, късно за мен - към 12... малкия се разрева... станах... после се събудих към 4... трудно заспах после, пак се събудих към 7... въртях се до 9.30... и на финала станах със свит стомах... ( това чувство най - го мразя)....И вече съм в ужас, защото безсънието се завръща, а то за мен беше най - голямата гадост. Аз спя безпроблемно без да се будя от месеци. Но, сега се замислих, че това са глупости и реално всеки човек има периоди, в които спи лошо и се буди. Та аз толкова години съм имала лош сън...!? Но, сега от два дни съм в ужас ( и то съм спала, поне 6 часа събирателно, че и повече..). Т.е това, което се опитвам да кажа е, че ние сме с изкривени възприятия и хиперболизираме всичко, което ни се случва . Имам приятелка, която е под голям стрес в последно време и си говорих с нея как се чувства - също, като повечето от нас, не спи, слабее, не се храни, болка в слънчевия сплит, постоянно е притеснена и тревожна ... ама го счита за нормално и не се вкарва в никакви филми и не се самоизследва. Просто трябва да изместим фокуса от себе си върху нещо по - смислено и така нещата ще се оправят... това е истината Sad Но, това е супер трудно ... и аз единствения начин, по който успявам да го направя е, като пътувам, а сега това е почти невъзможно Sad

# 124
Ливрена , тези дни лунатиците , на които им влияе луната спят зле . В такъв цикъл е. Всички страхове са ми познати . Сега като не спя добре, знам, че 1-2-3 нощи ще се повъртя и ще започна пак да спя като се понатрупа безсъние. Важното е наистина да не се отключва епизод т. да се натрупват, отключват нови страхове, които генерират паник атаки. Да, най-тежко е да се бориш със себе си.
   Хора като нас имат автоагресия т. натрупаното напрежение не го изливат навън, а навътре. Мисля, че затова има някаква причина, вероятно още в детството. Може и да не е външна , а просто ние да сме по-емоционални, боязливи , срамежливи. Много от тези черти ги имах като дете. И после избиват към саморазрушение, когато не си канализираме енергията навън. Затова и движението, спорта за нас са важни, а многото мислене е противопоказно. GrinНо ги осъзнаваме тези неща, когато се сблъскаме челно с ПР ,ГТР.

# 125
Да ви кажа- по-силни сме от много хора, знам го, но някак мозъкът ми го отрича. Трябва да си вярваме и да знаем че друг човек в нашата ситуация може би би откачил, а ние се борим. На мен един голям проблем ми е че не мога да прехвърлям многото си задължения на друг докато не се срина и докато не се науча да го правя все ще е така. Имам една приятелка сега си стои затворена, много й е добре, мъжът й работи, а тя няма жалост и го юрка допълнително за всичко, което може да свърши сама - да пазарува плаща сметки и т.н. После вика мъжът ми схванат, много тежка работа има, а не осъзнава как го товари още и още. Аз просто не мога. Или ако го направя ме изяжда вътрешно каква съм смотла, как не се справям а то не е така. Уф, сложно е.

# 126
Трябва да сме ангажирани, да работим. Така няма да се обръщаме към себе си, по-малко ще се наблюдаваме и анализираме.
Дарче ако нещо полезно намериш за агорафобията, моля те да споделиш. Мисля че винаги ще се страхувам да не се завърне.
Аз да ви се оплача. Цикълът ми е вече от 15-тина дни постоянен. Намалява за ден-два и пак става обилен и имам силни болки в кръста и корема. Хич не ми се ходи по лекари в това време. А и много се страхувам от абразиото, за което ми говори гинеколога. Все се надявам че ще спре, накрая ше получа някоя анемия.

# 127
Сали, виж метергин, аз съм го пила преди години.

# 128
Сали, така е, да работим, но къде... Аз за това се мотая по 4 часа на ден до един язовир. Тренирам и това...
Неприятен е този момент с цикъла. След раждането, може би около година, всеки цикъл беше кръвоизлив. Що пампа и метергин съм си нафраскала у задника!

Като намалявам бензото съм си направила една схема с ривотрил, ксалол и атаракс. Днес ще намаля още ксалола, но атаракс нямаше. Имам една таблетка, дано утре да доставят!

# 129
А и много се страхувам от абразиото, за което ми говори гинеколога.
Не е по темата, но....
Скрит текст:
защо абразио? Не става ли с хистероскопия?
Аз правих и чак съжалявам, че не го направих по-рано, а се мъчих толкова време.

# 130
  • София
И абразио да е, няма нищо страшно.

# 131
То абразиото е доста по - приемливо от хистеректомията... Сали не се притеснявай, но отиди на лекар. Това не е шега и е хубаво да те проследят. 
Иначе Джери е права, трябва да се движим... защото иначе се получава, като моя случай... драми с пулса, който и по дифолт си е висок, заради обездвижването и цигарите ... Sad
Аз трябва да се опитам да се успокоя, защото адски ме тревожи това с ускорения пулс след като пия алкохол. Внушила съм си, че това показва увреждане на сърцето ... и това е. А и се дразня, че каквото и да правя... дори не мога и да се напия м.... му, защото на следващия ден трябва да ходя в токсиколгията от 3 големи Simple Smile
Днес се обезверих нещо, писна ми да се боря с всичко... каквото и да правя, няма оттърваване от всичките тия психосоматични прояви... Sad

# 132
  • София
Ох, с тези цигари развих ОКР или поне добавих ново нещо към него. През минути ги броя, по 3 фаса в пепелник и ги изхвърлям, и това броя, да не би да изтърва някоя цигара. ММ го карам да си пуши в отделен пепелник, от моите цигари не му давам, че нали си ги броя. И пак са над кутия откакто е това положение. Нямам думи. Сърцебиенето ми беше много рядко миналия месец, сега пак всеки ден Rage
А и май някакъв тик с устата ми се появи. Докато мия чинии все наляво - надясно я сбръчквам тази уста, все едно съм яла лимон. Такова пък нещо не ми се е случвало, не съм и очаквала. Абе, реве ми се. Пък и сега докато пиша пак се усещам. Не са добре нещата явно Rage

# 133
Dara77 не е по темата. И на мен ми предстои хистероскопия или нещо такова и съм се филмирала. Всъщност я дават по-удачна от абразиото. Кажи какво е? Как се възстановяваш? Уф да минава.
Аз пък си мисля, че трябва да се науча да ги преодолявам тия състояния и без ангажиране с друго. Така си го мисля, не че става. Да се уча да живея с това състояние и да продължавам дори и да съм зле. Мисля си че ако това успея другото е лесно. Да, има хора като Джери натоварват се с други ангажименти, за да забравят, но после пак изниква всичко в миговете когато останеш със себе си. Свекърва ми е така, тя върши 100 неща изпада в ужас да стои вкъщи щото там мислите я връхлитат, но не виждам да се справя и тя добре. Долу горе всички сме в същото положение с лекарства без с тренировки без с алкохол без. Аз няколко вечери така ме тресат нерви но инат не пия клонарекс и да ви кажа все тая и да го изпия какво сутрин пък ставам в луди нерви и хващам гората. Айде да се оправяме че моренце щяло да има хаха!

# 134
Малеее, да ви кажа мен това ме крепи. Мисълта за морето. То нащо  е и предплатено за края на юли. Айде дано.

Хистеректомията не е ли много крайно решение ? Не е ли изрязване на матката или греша ? То по филми съм гледала. Натъпках се със спазмалгон и се нагласих да спя. Както казва Скарлет Охара "утре ще мисля".🙂

Общи условия

Активация на акаунт