Кюретаж и забременяване след това - тема 84

• 37 085
  • 784
  •   1
Отговори
# 435
Няма как да не ви бъркам ако и двете пишете глупости.

Извинявайте, говоря Ви все още на Вие. Защо да пишем глупости? След първия ми Мисед аборт, цикъла ми дойде точно на 25 ден, когато ми е идвало винаги. Всеки организъм е различен и се възстановява по различен начин. Не мисля, че пишем глупости. Наистина реагирате крайно и ще Ви бъда благодарна да не отговаряте на моите въпроси. Хубав ден Ви желая😊 

# 436
Emonka Нормално, аз например много следя тялото си и искам да знам по всяко едно време какво се случва. Както казах при мен тестът за овулация отчете правилно, така че може и да си в овулация. Огледай се и за други симптоми. Аз и физически си усещам, болят ме яйчниците.

G.Savova нищо не ме забавлява повече от човешкото его Wink

# 437
Emonka Нормално, аз например много следя тялото си и искам да знам по всяко едно време какво се случва. Както казах при мен тестът за овулация отчете правилно, така че може и да си в овулация. Огледай се и за други симптоми. Аз и физически си усещам, болят ме яйчниците.

G.Savova нищо не ме забавлява повече от човешкото его Wink

И аз си следя тялото и съм убедена, че съм в овулация. Времето ще покаже дали съм била права. ❤🍀⚘

# 438
  • София
Тестът за овулация може да отчете пик на ЛХ и без да има овулация. При ЗФ също има високо ЛХ, но няма овулация. Затова обикновено овулацията се проследява с ехограф.

Така или иначе първите няколко цикъла след аборт не са нормални, така че не си вадете заключения от тях. Докато хормоните се зациклят наново, циклите ще са странни.

Обилното кървене също е нормално, все пак тая лигавица която се е удебелявала по време на бременността, трябва да се излющи.

За присърбяванията - задължително на АГ, да пусне МБ, да се види какъв е проблема и да назначи лечение след това. За бактериите МБ трябва да е с антибиограма. Не се самолекувайте без да е ясна причината. Лечението е добре да е и при двамата партньори едновременно, без контакти по време на лечението.

Последна редакция: нд, 16 авг 2020, 19:52 от delisardeli

# 439
infinity7, нищо няма да повлияе. Аз също си направих татуировка малко повече от месец след загубата и тя ми помогна много. Всеки месец следя нивата на витамини, тсх и тн и нямаше никакви драстични промени а и четох доста преди това. Важното е само да не си на нмх за да зарастне по-бързо. Ще ми е интересно да я видя като е готова ако ти е комфортно. Two Hearts

# 440
jessito, благодаря ти! Аз имам една от предишен тежък момент преди години, която ми помогна ( пише faith  на китката) , а за сега имам няколко идеи , но единствено изследванията ме притесняват. Би ли споделила своята,  може и на лично , ако е удобно ! ❤

Нмх - нискомазнинно хранене ли значи?

# 441
  • София
Нмх - нискомазнинно хранене ли значи?

Нискомолекулен хепарин Flowers Hibiscus

Стискам палци тату-терапията да помогне Flowers Hibiscus

# 442
Успокой се малко, забелязала съм те, че на всички реагираш остро, затова ти казвам, че може и да подминеш, като имаш проблем с нервите. За теб може да са глупости, но за друг да е полезно. Ето момичето попита за теста, горе й казаха, че ЧХГ също отчита, но аз й казах, че при мен е отчел правилно, защото и доктор засече. Ти какво й каза? Заповяда й да не мисли. И ни бъркаш двете, върни се назад да видиш. За втората фаза е от значение дали ще се промени, не мислиш ли?
Защото моята преди беше 11 дена и с витамини и добавки я докарах до 13 дена. Два дена правят огромна разлика при втората фаза, или не си наясно?
Не си ти човекът, който ще казва кой какво да мисли. Това е.
Дали е удобно набързо да кажеш с какви витамини и добавки успя да удължиш лутеалната фаза? Мисля си, че е възможно моята да е доста къса..

# 443
Здравей,
Специалистите посочват няколко витамини и добавки - витамин Ц, Витекс, масло от вечерна иглика, омега 3 и най-вече витамин Б6, който участва в много процеси на репродуктивната система, например намалява естрогеновата доминантност и подпомага жълтото тяло. Витамин Ц пиех по 500 мг, Витекс се пие както е посочил производителя на опаковката, за маслото от вечерна Иглика и Омега 3 за съжаление вече не помня дозата (това беше преди три години, когато започнахме с опитите) но витамин Б6 беше в по-големи дози - 100 мг на ден. С него трябва да се внимава да не се предозира, първо се започва с 50 мг за няколко дни, после 75 и накрая 100 мг на ден. Още на вторият, третият месец имаше резултат при мен, фазата се удължи с два дни и аз първоначално си помислих, че съм бременна. По принцип толкова невероятно ми изглеждаше, че може да се удължи. Но в интернет има страшно много информация. Като четях по американските форуми момичетата също пишеха, че още на вторият месец е имало удължаване с поне един ден. По принцип казват, че под 10 дена е проблем, но аз мисля че поне 12-13 дена трябва да е ЛФ, за да си протекат всички процеси нормално, преди всичко имплантацията. При мен понякога прогестеронът в първа фаза е завишен и това води до по-ранно преобразуване на маточната лигавица и тя е презряла, когато дойде време за имплантация. Затова при инвитро при висок прогестерон в първа фаза не правят свеж трансфер. Според мен точно това води и до по-ранното излющване на лигавицата.
Има тема за витамини и добавки, която Денис поддържа и е супер отзивчива. Можеш да погледнеш там какви са дозите за МВИ и Омега 3 за подпомагане на репродуктивната система. Но най-важен е витамин Б6.

# 444
С успешната ми бременност ЛФ беше 10 дни.
Препоръчвам ви да се посъветвате с АГ за добавки, защото някои витамини е желателно да се пият преди О, а др след О.

# 445
Здравейте, момичета. Пиша тук, защото срещам разбиране и подкрепа. Днес бях при личната АГ, защото имам болки след Мисед (извършен в Германия), който беше преди 11 дена. Каза, че съм получила възпаление и ми изписа антибиотик за 6 дена. Попитах я за нещо противогъбично, както изписват в БГ. Каза, ако се получат тогава. Попитах я защо не са ми изписали антибиотици след Миседа, каза че само в 10% се получавало възпаление. Как пък точно аз съм в тези 10%😔 Минах през личната си лекарка,споделих и за полученото възпаление, тя ми каза, че трябва да пия антибиотика 12 дена. Сега съм в питанка колко дена да пия антибиотика и мога ли без рецепта в Германия да си купя нещо противогъбично. Дадоха ми и час при хематолог за 03.09 за изследване на тромбофилия.

# 446
Здравейте, момичета. Пиша тук, защото срещам разбиране и подкрепа. Днес бях при личната АГ, защото имам болки след Мисед (извършен в Германия), който беше преди 11 дена. Каза, че съм получила възпаление и ми изписа антибиотик за 6 дена. Попитах я за нещо противогъбично, както изписват в БГ. Каза, ако се получат тогава. Попитах я защо не са ми изписали антибиотици след Миседа, каза че само в 10% се получавало възпаление. Как пък точно аз съм в тези 10%😔 Минах през личната си лекарка,споделих и за полученото възпаление, тя ми каза, че трябва да пия антибиотика 12 дена. Сега съм в питанка колко дена да пия антибиотика и мога ли без рецепта в Германия да си купя нещо противогъбично. Дадоха ми и час при хематолог за 03.09 за изследване на тромбофилия.
ЛЛ не може ли да ви изпише нещо?! Другото което ми хрумва е пробиотик да приемате в краен случай.

# 447
Виж дали не продават Канестен без рецепта.

# 448
Emonka, във всяка аптека ще ти дадат противогъбично без рецепта, в дрогериите като ДМ или Росман също има при санитарните продукти и тестовете за бременност. Аз си купувам винаги и пробиотик заедно с антибиотика, и превантивно ползвам MultiGyn FloraPlus, 5 апликатора в опаковка - като превенция на всеки три дни вечер, или преди ходене на басейн - купувам ги от ДМ и съм доволна.

# 449
Продават, да. Търси препарат за вагинални гъбички, gyn once се казва и във всяка аптека го има. Клотримазолът също е без рецепта, но не знам какво точно ти трябва.

Общи условия

Активация на акаунт