Кюретаж и забременяване след това - тема 84

• 36 988
  • 784
  •   1
Отговори
# 150
За съжаление няма нищо сигурно, но  поне каквото можем - правим.
Дано се намери къде е разковничето и следващият път всичко да е наред. Flowers Four Leaf Clover

# 151
  • София
Момичета, мога ли да ви попитам дали всички чакахте 3+ месеца преди да подновите опитите? Това е стандартният период, който казват в Германия. Моят гинеколог каза че препоръчва 3 месеца, най-вече за да се възстановя психологичекси, а не защото има особен физически рисков фактор при ново забременяване след първи цикъл.
Да! При мен минаха 6 месеца, но сега се оказа, че имам и инсулинова резистентност и ще изчакам още 1/2 месеца на хапчета преди да подновим опитите Sad
Миналата седмица бях на преглед при доктор Диков в Майчин дом, за да ми даде мнение готова ли съм вече физически и каква терапия ще трябва да предприеме по време на новата бременност, а той ми каза първо да забременея и след това да ме приемат и ще ме консултират с всички нужни лекари...но пък каза, че за него е безумие, че сме чакали 6 месеца и 2 били достатъчни...Та така, ще се учим на търпение Sad И без това ме е страх, че и желязото и феритина не са ми в норма и имам чувството, че никога няма да дойде момента за ново бебче.

# 152
  • София
Здравейте! Взех си епикризата след кюретажа в Майчин дом. За хистологичен резултат са записали следното: Номер 1441 Плодни фрагменти. Това е ВСИЧКО!... Когато попитах за разяснения, ми казаха, че бебчето (вече в 12 седмица все пак!!) си било явно нормално и нямало какво друго да напишат и аз какво съм очаквала да пише.... То причината нямала да се изясни така или иначе.... Явно нищо не са изследвали, просто нямам думи. Моля ви за съвет, защото при почти всички "сблъсъци" с лекари много се разстройвам след като преживях аборта на дълго чакано и искано бебе - кажете ми, моля ви, на Ваши резултати от хистология какво пише? Имам чувството, че са максимално нагли и арогантни... Това, което са ми предоставили като информация, достатъчно ли е? Мога ли да сезирам НЗОК или който и да е друг, при положение, че изрично подчертах, че ще очаквам хистологични резултати след операцията и да получа това нищо...Благодаря много за информацията!

Малко идиотски въпрос, но съм сравнително нова тук и се надявам на Вашето разбиране...Имам файл в PDF формат, който бих искала да споделя с Вас, защото мисля, че е полезен. Не знам как да го кача?! Никъде не виждам възможност да ъплоудна файл...Ще съм благодарна, ако ме ориентирате как да действам! Хубав следобед!

Последна редакция: пн, 22 юни 2020, 05:24 от AnMary

# 153
  • София
За да направят изследване на хромозомни аномалии се плаща допълнително, и трябва да се уговориш с генетиците още преди кюртажа. Иначе нормално в хистологията не пише почти нищо.

PDF най-лесно ще качиш, като направиш скрийншот - става на картинка и качваш.

Избягвай да пускаш последователни постове, защото админите се сърдят. Можеш да редактираш последния пост и да допълниш.

Flowers Hibiscus

# 154
  • София
Благодаря, Дели! Надявам се тази информация да е полезна ❤️

# 155
Ninfa, съжалявам че си минала през това. Ако говориш за МД София е така. Трябва сама да се бориш и да обясняваш какво искаш и много трудно се разбира кое ти се полага и кое не. Точно в този болезнен момент това е последното което трябва да мислиш, но за съжаление там е така. Аз преживях нещо много сходно.
Ако следящите ти лекари са намерили нещо и са дали причина, това е всичко което може да получиш в момента.

Иначе, направи тези изследвания и тук има групи за всяко от тях, където може да си обсъдиш резултатите ако имаш въпроси. Разбира се, най-добре с лекар. 
Надявам се следващият път да има щастлив финал!

# 156
При мен направиха пълни изследвания на плода, + амниоцентеза, искаха и аутопсия да правят, но не беше възможно.
Бебето беше 18-та седмица. И накрая излезе едно голямо нищо. Всички доктори с които съм се виждала ми казват, че в много голям % от случаите не се разбира каква е била причината.
Поради тези причини, за втората загуба изобщо не поисках да правят никакви изследвания. Само да ме мъкнат по кабинетите и да гледам тъжни физиономии срещу мен, които нищо не могат да ми кажат.
Да спомена само че съм в Испания и следя всичко в държавна и частна болница едновременно.

# 157
  • София
Благодаря Ви, Jessito и PrimaVera за подкрепата и споделената информация!!! Съжалявам за загубата.... Дано никога повече не преживяваме такава болка! Да, за София става въпрос при мен. Ще се постарая да се изследвам преди следващ опит, още повече тъй като сме с репродуктивни проблеми и бебенцето ми беше ин-витро... А тъпото е, че всички лекари ми казват едва ли не "Споко, след 3-4 аборта, тогава може да се мисли за такива изследвания". Честно, безсърдечни ли са, малоумни ли са, не знам... Както и да е, ще потърся тези теми за изследванията, защото все още малко трудно се ориентирам в сайта, тъй като съм отскоро потребител. Ако пък можете да пратите някакъв линк, ще съм безкрайно благодарна! Бъдете здрави и дано успеем да сбъднем мечтите си! Heart

# 158
  • София
На първа страница на тази тема има подробна информация и списък с изследвания. Голямо значение има каква е била съпътстващата симптоматика.

Лекарите обикновено чакат 2-3 аборта, за да назначат изследвания. Безумно е. За щастие живеем на място, където можем да пускаме изследвания без задължително да са назначени от доктор.

# 159
  • София
И при мен резултата от хистологията беше такъв-МД София. В последствие го коментирах с репродуктивния, който ми каза, че в толкова ранна бременност (аз бях 6+ 6дни) единствено могат да ми говорят за пол. А ако пола е женски нямало гаранция, защото можели да видят мойте Х хромозоми.

# 160
  • Sofia
Здравейте! Взех си епикризата след кюретажа в Майчин дом. За хистологичен резултат са записали следното: Номер 1441 Плодни фрагменти. Това е ВСИЧКО!... Когато попитах за разяснения, ми казаха, че бебчето (вече в 12 седмица все пак!!) си било явно нормално и нямало какво друго да напишат и аз какво съм очаквала да пише.... То причината нямала да се изясни така или иначе.... Явно нищо не са изследвали, просто нямам думи. Моля ви за съвет, защото при почти всички "сблъсъци" с лекари много се разстройвам след като преживях аборта на дълго чакано и искано бебе - кажете ми, моля ви, на Ваши резултати от хистология какво пише? Имам чувството, че са максимално нагли и арогантни... Това, което са ми предоставили като информация, достатъчно ли е? Мога ли да сезирам НЗОК или който и да е друг, при положение, че изрично подчертах, че ще очаквам хистологични резултати след операцията и да получа това нищо...Благодаря много за информацията!

Съжалявам за случилото се!
Наистина в хистологията не пише кой знае какво. Моя кюртаж го правих в частна болница и пак хистологията не е много информативна.
В моята има точно едно изречение : въси с лек оток и фиброза, и части от не знам  си какво... В общи линии нищо конкретно, което да даде отговор.
Преди кюртажа питах АГ за изследване на абортивен материал, но каза, че е скъпо изследване и най-вероятно пак няма да получа отговор. Но аз бях в 9г.с (отговаряща на 6 г.с.). Вече в 12 г.с. може и да е по-лесно да открият причината, но пак няма гаранция.
Аз за себе си просто приех (за да не се тормозя), че явно е имало грешка в деленето или някакъв генетичен дефект, който не е позволил развитието на ембриона. Не е изключено и в 12 г.с. бременността да спре заради дефект.
Разбира се това не е причина да не се търсят други евентуални пречки на доброто протичане на една следваща бременност. Направи си изследвания, просто за да си спокойна, че каквото е зависело от теб, си го направила.

И най-важното - опитай се да мислиш за бъдещата бременност (а тя ще дойде), а не за изгубената.

# 161
И най-важното - опитай се да мислиш за бъдещата бременност (а тя ще дойде), а не за изгубената.

Много добър съвет. Мен след загубата в 18-та седмица това ме спаси. Тази в 10-та реших да я приема само като съвкупност от клетки, защото така и не тръгна сърдечна дейност. Та по този начин ми беше най-лесно.

Навсякъде чакат 3-4 аборта, за да правят изследвания. Аз им казах, че изобщо няма да се занимавам с тях и отидох и си платих.
Интересното е, че след втората загуба ми казаха, че ще ме насочат към специализирана клиника, което ме изненада много. Явно и защото първата ми бременност е ин витро, а и съм на 39 с ниско АМХ. Друго обяснение нямам.

Единственото, което успяха да свършат от държавната болница е да направят първото изследване за анти-фосфолипиден синдром. След което потвърждаващото при тях излезе отрицателно. Аз пуснах и на частно и там излезе положително. За щастие хематолога при който ходя взе впредвид изследването от часната клиника. Но заради забавяне заради всички тия разправии, не успяхме да задържим последната бременност.
Сега вече сме подготвени.

# 162
Здравейте, след две неуспешни бременности първата завършила в 8 седмица, а втората в 23 седмица реших сама да си пусна изследвания за тромбофилия. Според докторите нямаше нужда, бебето било живо и добре, просто съм имала скъсяване на шийката и при следваща бременност ми казаха серклаж. Аз обаче все пак реших да си направя изследването и за съжаление се оказа, че съм с тромбофилия. Още не съм ходила на конституция с доктор, но предполагам че задължително трябва терапия за съжаление. Звучи ми много страшно и болезнено с тези инжекции в корема, но. . поне вече знам причините за загубите. . въпреки че не знам как така стигнах до 23 седмица. Моят съвет е да не пренебрегвайте това изследване.

# 163
Здравейте, след две неуспешни бременности първата завършила в 8 седмица, а втората в 23 седмица реших сама да си пусна изследвания за тромбофилия. Според докторите нямаше нужда, бебето било живо и добре, просто съм имала скъсяване на шийката и при следваща бременност ми казаха серклаж. Аз обаче все пак реших да си направя изследването и за съжаление се оказа, че съм с тромбофилия. Още не съм ходила на конституция с доктор, но предполагам че задължително трябва терапия за съжаление. Звучи ми много страшно и болезнено с тези инжекции в корема, но. . поне вече знам причините за загубите. . въпреки че не знам как така стигнах до 23 седмица. Моят съвет е да не пренебрегвайте това изследване.

Много съжерявам за загубата ти,аз съм с абсолютно същата мутация и загуба на бебето в 18 г.с.точно преди 1 година.Все още не съм бременна,но от сега съм на терапия,която ще продължи и след забременяване с включване на още медикаменти.Изследвай си и витамините В12 и Д,фолиева и желязо те вървят ръка за ръка,аз бях с голям дефицит.Сега и тях оправям.

# 164

Много съжерявам за загубата ти,аз съм с абсолютно същата мутация и загуба на бебето в 18 г.с.точно преди 1 година.Все още не съм бременна,но от сега съм на терапия,която ще продължи и след забременяване с включване на още медикаменти.Изследвай си и витамините В12 и Д,фолиева и желязо те вървят ръка за ръка,аз бях с голям дефицит.Сега и тях оправям.
А каква терапия ти предписаха? При какви доктори ходи да се консултираш? Защо е нужно още преди забременяване да има терапия?

Общи условия

Активация на акаунт