Кюретаж и забременяване след това - тема 84

• 37 027
  • 784
  •   1
Отговори
# 600
Мисля, че е съвсем ок

# 601
Ако нямаш някакви съмнения и ако тази година си правила цито, са излишни.

# 602
Ако нямаш някакви съмнения и ако тази година си правила цито, са излишни.

Не съм правила , затова.  Пуснах ги. Благодаря

# 603
Здравейте момичета, не съм от най-честите посетители тук, но сега имам нужда от вас. Като цяло щяхме да си имаме близначета, забременях нормално, но в 8ма седмица се установи, че ембрионите са спряли развитието си преди около 3 седмици и нямат пулс. Наложи се кюретаж на 30 април т. г.
Имам лека форма на хашимото и правихме и изследвания за тромбофилия и уж всичко е наред.
Пазихме се каквото се пазихме 2 цикъла, продължавам си с дуфастона, така като съм с поликистоза и не ми идва без хапчета и така до днес.
Не следя овулация, но като цяло по усещания беше около 22-23ти. съответно от 2-3 дена имам болки в гърдите и днес ме проряза изключително силна болка в корема, до там, че да не мога да стана, до цикъл имам още около 7 дни, та дали в възможно това да е инплантация, защото не знам на какво друго може да се дължи.

# 604
Криска, съжалявам за това, през което си преминала. Мисля, че остра прорязваща болка не може да е от имплантация.

# 605
Здравейте момичета, не съм от най-честите посетители тук, но сега имам нужда от вас. Като цяло щяхме да си имаме близначета, забременях нормално, но в 8ма седмица се установи, че ембрионите са спряли развитието си преди около 3 седмици и нямат пулс. Наложи се кюретаж на 30 април т. г.
Имам лека форма на хашимото и правихме и изследвания за тромбофилия и уж всичко е наред.
Пазихме се каквото се пазихме 2 цикъла, продължавам си с дуфастона, така като съм с поликистоза и не ми идва без хапчета и така до днес.
Не следя овулация, но като цяло по усещания беше около 22-23ти. съответно от 2-3 дена имам болки в гърдите и днес ме проряза изключително силна болка в корема, до там, че да не мога да стана, до цикъл имам още около 7 дни, та дали в възможно това да е инплантация, защото не знам на какво друго може да се дължи.

При мен също миналия месец имаше такава силна болка..2 часа не успях да мръдна, цикъла ми закъсня с 7 дни, след което посетих Аг ..неговото мнение е че най-вероятно е спукал се фоликул ..

# 606
Криска, съжалявам за това, през което си преминала. Мисля, че остра прорязваща болка не може да е от имплантация.
Ми и аз мисля, че не би трябвало, ако има болка да е толкова сулна, ама ще видим след 10на дни ще се чуе. Надявам се скоро пак да гушнем бебче, имаме син, който ще направи скоро 5г. и почти всеки ден казва на някой, че мама има бебе в коремчето и мен това малко си ме тормози.
Скрит текст:

При мен също миналия месец имаше такава силна болка..2 часа не успях да мръдна, цикъла ми закъсня с 7 дни, след което посетих Аг ..неговото мнение е че най-вероятно е спукал се фоликул ..
определено не беше фоликул, всеки месец ми се пукат големи и малки фоликули, кистите които правя са именно задържани фоликули, болката беше подобна, но не беше точно същата. То ще се чуе

Последна редакция: ср, 30 сеп 2020, 13:07 от AnMary

# 607

определено не беше фоликул, всеки месец ми се пукат големи и малки фоликули, кистите които правя са именно задържани фоликули, болката беше подобна, но не беше точно същата. То ще се чуе

Успех и дано е това което искаш🙏
Стилскам палци и късмет

# 608
Момичета, много ми е намаляло количеството на МЦ през последните 3 месеца.  Като дни си се влачи цяла седмица, но е оскъдно. Дали трябва да ида на лекар? Напомням ви, че съм след 2 кюртажа от ноември и януари след недобро изчистване от първия. Подновяваме опитите от месец, но се чудя това количество на МЦ трябва ли да ме тревожи и да ида на лекар?

# 609
Момичета, много ми е намаляло количеството на МЦ през последните 3 месеца.  Като дни си се влачи цяла седмица, но е оскъдно. Дали трябва да ида на лекар? Напомням ви, че съм след 2 кюртажа от ноември и януари след недобро изчистване от първия. Подновяваме опитите от месец, но се чудя това количество на МЦ трябва ли да ме тревожи и да ида на лекар?

Хм, и моята история е като твоята, честно казано и моят Мц се промени изцяло, като преди 2ра кюретажа не усещах по нищо че ще ми идва, а след тях-придърпвания в яйчниците, повишен апетит, болезнени гърди + кратък и оскъден Мц-4-5дни като на втория е по-засилен..
Пазихме се 3-4 месеца, правим опити от близо 5месеца и засега няма резултат..

Ако мислиш че ще се успокоиш, отиди на Аг за всеки случай
Успех с опитите и късмет🙏

# 610
ddnn96, благодаря за отговора. Разсъждавам си, че ако е мн тънка лигавицата е нормално при излющването й (МЦ) да е оскъдно количеството. Тънката лигавица обаче е проблемна за забременяване... Затова май ще ходя да ме прегледат. Това е последните 3 месеца, предо това беше по-нормално, макар че пт 2рия кюртаж имам вече 9 месеца

# 611
ddnn96, благодаря за отговора. Разсъждавам си, че ако е мн тънка лигавицата е нормално при излющването й (МЦ) да е оскъдно количеството. Тънката лигавица обаче е проблемна за забременяване... Затова май ще ходя да ме прегледат. Това е последните 3 месеца, предо това беше по-нормално, макар че пт 2рия кюртаж имам вече 9 месеца

Най-добре се консултирай с Аг, сподели си тревогите , за да ти е леко и да не се притесняваш

# 612
Може да има сраствания от кюртажите- там, където има срастване, лигавицата не се развива, не се кръвоснабдява и после няма какво да се изчиства по време на цикъла. Аз имах след предишния кюртаж и правих хистероскопия. На обикновен ехограф не се вижда добре, трябва мисля с доплер или нещо друго такова. Преди фетален ми ги видя, сега пак ще ходя като се възстановя от новия аборт.

# 613
Здравейте и от мен, за съжаление още един член на тази група. Никога не съм имала профил тук, но често съм намирала отговори (за всякакви неща) както може би много други. Та сега, изчетох всички предишни теми и тази и реших да споделя и аз. След сравнително бързо забременяване (на втория месец откакто решихме да пробваме) в края на седма седмица се оказа, че няма сърдечна дейност и е спряло развитието на ембриона - беше задържан аборт. Шокът беше сериозен, това беше първа бременност и нямахме обяснение...имам много лека (почти неизразена според лекаря) форма на Хашимото с ниски МАТ и ТАТ в норма, веднага след позитивния тест за всеки случай ми изписаха 25мкг Еутирокс, ТСХ беше 3, т.е. не прекалено високо (и преди забременяване беше 3.1) и поради това преди не съм взимала нищо по-рано. Непрекъснато ме гризе въпросът дали е възможно миседът да се е случил заради пустата щитовидна жлеза и питах гинеколожката ми: отговорът беше категорично не, ако е било заради ЩЖ симптоматиката е щяла да е друга и не помня вече още какво + ТСХ никак не е бил толкова висок, че да го предизвика, а и аз пиех хормон. В петък ще разпитам и ендокринолога какво мисли. Пуснаха ми тромбофилии засега и чакам резултатите, може би ще пусна и сама витамини, за друго ще видя след като имам предните - може пък там да излезе нещо. Та така, ако някой е бил/е в подобна ситуация и с подобни показатели или ако изобщо имате съвети, ще се радвам да ги прочета. Благодаря!

# 614
И при мен е така. След два кюретажа. Един миналата година октомври и един тази година март, като втория път ми правиха и лапароскопия, защото имаше съмнение за извънматочна бременност, за радост не беше. Първите два месеца ми идваше нормално и ми беше 5-6 дни, последните няколко месеца не само, че е по 3 максимум 4 дни, а е и много слабо и отделно идва през 24, 25, 26 дни. Почти всеки път различно. Аз също имам дърпане в яйчниците и болки, а преди нищо не усещах. Аз също не знам какво да мисля и правя. Моля, ако на някой му се е случвало и е открил проблема да сподели какво да правя.

Общи условия

Активация на акаунт