През ЮЛИ радост най- голяма, ще бъда горда мама! - Тема № 6

• 38 056
  • 687
  •   1
Отговори
# 465
Момичета, кога започнахте да ходите по-често на прегледи и кога започнаха да следят тоновете на бебчето? Аз съм в 29гс+5 и си мислех, че вече трябва да ходя през две седмици поне

# 466
От 32ва седмица започнах на две седмици, а сега от 34та започвам тонове Simple Smile

# 467
Идвам и аз на отчет от днес,младежа е 1,500,расте и дивее. От другия месец почвам тонове. Плацентата се е вдигнала и си оставам за нормално раждане и съм много щастлива. Само не съм съгласна с моето АГ че иска да спирам клексана 37гс,а Паскалева ми каза че при нормално раждане не е нужно да се спира,даже 2 седмици след раждане трябва да го бия. Ама аз ще си го слагам и няма да и казвам че го бия 🤣

# 468
Благодаря за инфото за промоцията в Хиполенд, за такива закъснели като мен.
Аз съм в 32 седмица сега, ще ходя да си взема болничния и да се уточним за тонове кога.
Някоя от вас да има инсулинова резистентност? И как се изследва?
Еха голямо бебче Cruella De Vil 25 честито за хубавите новини.

# 469
Благодаря за инфото за промоцията в Хиполенд, за такива закъснели като мен.
Аз съм в 32 седмица сега, ще ходя да си взема болничния и да се уточним за тонове кога.
Някоя от вас да има инсулинова резистентност? И как се изследва?
Еха голямо бебче Cruella De Vil 25 честито за хубавите новини.

Как голямо 😁 повечето вървят доста напред с кг спрямо нас 😂

# 470
Момичета, кога започнахте да ходите по-често на прегледи и кога започнаха да следят тоновете на бебчето? Аз съм в 29гс+5 и си мислех, че вече трябва да ходя през две седмици поне
До третия месец ходех веднъж седмично, след това запопнах веднъж на две седмици. Така практикуваме с моя АГ. За тонове ще започвам след 10 юни (след 33 седмица) Simple Smile

# 471
Queen bee и моята е 2.5см ама що трябва постоянно лежане?
И аз почти през целия ден лещуня ама излизаме вечер с малката,че не се издържа.
Док ми каза още 40 дена да устискам щях да падна. Нищо не ми е готово.  Купила съм една ваничка и чувалче за сън само на бебето 😄 
Някой използвал ли е тендивал за болки в кръста?

# 472
  • София
Queen bee и моята е 2.5см ама що трябва постоянно лежане?
Знам ли? И двете АГ, при които ходя, казват, че не е добре, дали защото са близнаци и натежават на шийката повече, а и нямам серклаж, не знам. А и имам чести стягания в корема, не са болезнени, но и те я скъсявали допълнително.За седмица и два дена от 3 см стана 2.5 см и ако продължава с тази скорост явно може и да не стигна 8 месец, сега съм 28 гс и 5 дена. Искаха и в болница да ме вкарат.
За това с ММ си напазарувахме основните неща като за начало, само с памперсите не бързам, на знам 0 или 1 размер ще ми трябва за родилното.
Аз си поработвам с лаптопа в леглото и се разсейвам, не е страшно, но цялата домакинска работа отиде по дяволите, чувствам се като най-големия паразит Grinning
ПП много се извинявам намалението ще е в Комсед, 30%

Последна редакция: чт, 14 май 2020, 18:17 от queen_bee

# 473
Janetm какво чувалче си взела ? Аз все още се чудя дали да взимам и какво. Някой друг взел ли е чувалче и от къде ?
С пазаруването на дрешки понапреднах и мисля да са достатъчно, но едрите покупки като легло, количка и ваничка ще ги взимаме другия месец.
Смятате ли да предлагате залъгалки на бебето и от кога ? Четох, че в началото е хубаво да се изчака някоя седмица,  но аз вече поръчах силиконова и каучукова на Нук.Smile Вие на коя марка ще заложите или сте останали доволни (тези, които вече сте с дечица) ?

# 474
Аааа ясно, близначета ❤ Наистина просто при всяка е индивидуално. Аз съм със серклаж заради конизация. Малко остана, ще стигнеш 8м ще видиш ,че и повече ❤

Чувалче взех от Reia лятно за топли стаи. На Gro.
Аз съм много доволна от този тип. Но дъщеря ми е зимно бебе и не мога да ги използвам сега та трябваше пак да взема. 

# 475
  • au bout du monde
На преглед ходя веднъж в месеца, а преди беше на 6 седмици. Следващия е в 34с и тогава ще обсъждаме родилния план.  С доплер слушаме сърцето, теглят ме по мое желание, защото у нас кантар нямам Laughing , урина пускам всеки път и кръвни, нямам представа дали след това ще правят нещо по-различно.
Приятно се изненадах, че всеки път ме питат как съм емоционално, дали се чувствам добре, дали се разбираме с партньора ми.Relaxed

Харесах си този проектор, дали си заслужава - https://www.hippoland.net/chicco-prozhektor-lampa-s-pljusheno-me … -sin-abc-7647-200
Искам нещо за кошарката с звуци, светлини.

Janetm И аз подобно чувалче ще взема, само че лятно.

# 476
  • София
Мен са си ми на един месец прегледите, то не остана и много де. Тоновете май ще са ми 36та седмица, не съм сигурна. А болницата ми е на другият край..
Аз взех една залагалка, ама не съм им фен честно казано.
La Libellule, това чудо много скъпо Grinning ама е много сладичко. И аз обмислям закупуване на нещо светещо, за да не будя ММ като сменям памперси.

# 477
  • au bout du monde

La Libellule, това чудо много скъпо Grinning ама е много сладичко. И аз обмислям закупуване на нещо светещо, за да не будя ММ като сменям памперси.

В амазон е 20 паунда Laughing  Ние си имаме лампички в спалнята, така или иначе смятам тях да включвам.

# 478
Здравейте, момичета, да се отчета и тук за третата ФМ, която минах днес. Бебчо си е много добре, вече не е гигант, откакто спазвам режима за Гестационния диабет. 1.800 кг е детето, отговаря си на седмиците 31 г.с. Околоплодни води и кръвотоци в норма, плацента 1ва степен на зрялост. Голям бузуран е 😍 Шийката се държи на конеца, буквално. Вече е 11 мм (беше 11.3 мм преди 3 седмици), така че вярвам, че ще устискаме до началото на 9тия. Утре и други ден втори курс терапия с дексаметазон. Дадоха ми направления за изследвания, както и направление за предтерминно раждане за всеки случай. Забравих да добавя, че почваме следене на тонове от следващата седмица всяка седмица 😍 Вече съм спокойна, стискайте палци 😍💙

# 479
Аз също ходя на преглед по един път на месец, за тонове не сме говорили, нито за раждането. Може би е рано, в 29 г.с.
Иначе имам две залагалки с кутийки на Нук от лекциите, на които ходих преди епидемията. Мисля че ще ги използвам. Ще опитам без, но едва ли ще се получи.

Общи условия

Активация на акаунт