През ЮЛИ радост най- голяма, ще бъда горда мама! - Тема № 6

• 37 873
  • 687
  •   1
Отговори
# 510
Скрит текст:
Мамите с диабет ,дайте идея за закуска .
Царевичните вафли отпадат ,филия хляб (черен или бял)с нещо ми вдига захарта .
Намам идея какво...

Кисело мляко с овесени ядки или прясно мляко с мюсли, кисело мляко с парченца плод вътре (банан) или само кофичка мляко....
ще пробвам утре ,Благодаря

# 511
Домат, маслинки, варено яйце, сиренце, кашкавал

# 512
  • София
Домат, маслинки, варено яйце, сиренце, кашкавал

Кисело мляко, авокадо, извара

Не бива плод, не бива и прясно мляко, както и овесени ядки, те са много въглехидратни. Банан въобще повече от 1/2 наведнъж не е ок.

# 513
  • София
Намам идея какво...

Кисело мляко с овесени ядки или прясно мляко с мюсли, кисело мляко с парченца плод вътре (банан) или само кофичка мляко....

Сещам се и за чиа пудинг (вътре с плодчета), яйца, крекери със сирене, протеинови барчета (ама домашни)

# 514
Искате ли всеки да си снима списъка, който е направил за себе си и за бебето? Все си мисля да не изпусна нещо!

# 515
Това е много добра идея - за списъците. Аз днес ходих до Комсед, нали има 30 % намаление и взех 2 шишета, стъклени на Нук и 1 биберон. Антиколик са и с голямото дете използвах Нук, бях много доволна, затова пак взех от тях, гледах и тези на авент, но биберона хич не ми хареса.

# 516
  • au bout du monde
Намам идея какво...

Ще споделя това, което на мен ми се отразява добре и не ми вдига захарта.
- Овесени ядки 30гр с бадемово мляко, от обикновеното малко се вдига захарта, слагам ягоди или боровинки, понякога половин банан, малко канела.
- Овесени ядки със сирене, извара и авокадо
- филия ръжен хляб. На нея слагам различни комбинации - извара, крема сирене, сьомга, авокадо, яйце. Повече протеин, за да компенсира въглехидрата. Домати, краставичка.
- само протеин. Яйца, извара, сирене, заленчуци.
-протеинова напитка. Купих си протеин и слагам плод , лъжица фъстъчено масло, бадемово мляко или вода. Понякога и само протеина пия.
- оризови кръгчета. Солен вариант или сладък - фъстъчено масло с малко банан или сладко без добавена захар. Обикновено едно солено и едно сладко си правя.
- Скир с плодове и овесени ядки.
- овесени ядки с протеин. Разбиваш протеина и добавяш ядките. Плод по избор. Може и бадеми или орехи да се добавят.

От плодовете ям само ягоди, боровинки и понякога малко банан. Ако ядеш плод хапвай с него нещо мазно като фъстъчено масло, тахан, авокадо, кашкавал малко. Така въглехидратите се наутрализират.

Открих нисковъглехидратен сладолед в Лидъл. Simple Smile само 8гр въглехидрати на 100гр.

Последна редакция: сб, 16 май 2020, 15:00 от La Libellule

# 517
Супер ,много благодаря за изчерпателния отговор ще пробвам.

# 518
  • София
Аз си хапвам по една филия, на мен не ми вдига захарта, даже вчера хапнах малко домашна баница за закуска, но понеже такива количества не могат да ме заситят, наблягам на сирене, сварени яйца, кашкавал, кисело мляко. Плод ако ям е на междинните хранения.
Защо не пробваш и с малка порция макарони, например? Има и пълнозърнести

# 519
Мамите от Пловдив, може ли да споделите при кой ЛЛ педиатър ще запишете бебето? Simple Smile Много ще съм ви благодарна.

# 520
Аз влизам да ви споделя вчера в един магазин каква нощница открих, не беше моя размер и не я взех, но ще си открадна идеята. Обикновена нощница с къс ръкав, на рамото е срязана от врата към ръкава по цялата дължина и е с копчета тик-так. Реално вече няма да търся специална нощнижа хем да е за бременни, хем за кърмене. Ще си купя една обикновена и само ще си я направя с копчета на рамото.

# 521
  • au bout du monde
Мамите от Пловдив, може ли да споделите при кой ЛЛ педиатър ще запишете бебето? Simple Smile Много ще съм ви благодарна.

Не съм мислила за такова нещо , за сега ми е далечно, но при моята лична лекарка ще бъдем предполагам.

# 522
Включвам се с още един въпрос, кога и как става записването при педиатър?

# 523
Здравейте, дами Blush Как сте? Жегите започнаха и аз както си мислех че ще ми е ок, защото съм зиморничева, снощи се преобличах 10 пъти и накрая съм заспала без завивка Joy
А пък съм на антибиотик. Вчера вече не издържах и отидох на друг УНГ, който видя възпалена сливица. Дано всичко е наред с беба.

Наскоро мисля обсъждахме бебефони, аз да се включа е сме се спрели на wi fi камера, която има двупосочно аудио и може да се наблюдава от всички устройства с интернет вкъщи.

За педиатър - хубаво е в 9 месец вече да сте обсъдили с лекаря, когото искате. 

Коремът ми сякаш отведнъж порасна. Дано да сме здрави да устискаме, че си има още 2 месеца, разбира се най-важното е да влезем в 9 месец, после вече е малко по-друго, надявам се!

Желая ви хубава вечер Flowers Hibiscus

# 524
Някой може ли да ми каже на каква височина трябва да е матрачето на бебето? Правят ни леглото по поръчка, но нямам идея на каква височина от земята е дъската на която се слага матрака. Може ли тези от вас, които имат вече бебешко легло да се включат? Също ще помоля и за цялата височина на леглото?

Общи условия

Активация на акаунт