През ЮЛИ радост най- голяма, ще бъда горда мама! - Тема № 6

• 37 868
  • 687
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Включвам се с още един въпрос, кога и как става записването при педиатър?
Осми месец е идеалното време да й/му се обадиш, за да се разберете.
Някой може ли да ми каже на каква височина трябва да е матрачето на бебето? Правят ни леглото по поръчка, но нямам идея на каква височина от земята е дъската на която се слага матрака. Може ли тези от вас, които имат вече бебешко легло да се включат? Също ще помоля и за цялата височина на леглото?
Аз мерих от земята до дъската за матрачето на леглото, което сме харесали - 50см. Цялата височина е 105см. Това е легълцето https://aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=51&pid=125423&sgid=51

# 526
Много благодаря! А един матрак е не повече от 10см нали?

# 527
  • София
Мисля че да. Даже този, който върви с легълцето е 3см, което си е подложка за мен Grinning

# 528
Около 10 см са матраците, поне тези, които аз съм разглеждала Simple Smile при нас отстоянието от пода до най - ниската част, в която може да се сложи матракът е около 40 см Simple Smile

# 529
Ние сега поръчахме матрак на голямото ни дете, ще е 17 см. Сегашния му е 10 см

# 530
Здравейте прекрасни мами🌸 ние имаме малък “проблем” 😁 не можем да разберем какъв е пола на бебето а юли месец чакаме  прекрасната рожба 🥰 на тази снимка съм оградила нещо в което се колебаят дали е момче но не са сигурни🤔 и сега мама и тати са в пълно невидение

# 531
GrinningАз не разбирам много, но на мен това ми прилича на ръчичка. Пък и като не знаеш, вълнението е по-голямо,нали. И аз в четвъртък бях на преглед, 31 гс, бебето е 2 кг.
Аз  още се колебая, да взимам ли залъгалка и шишета за родилното. За помпа разбрах, че почти със сигурност ще ми трябва.

# 532
На мен също ми прилича на ръчичка 😁 нооо.... за специалистите май не е 🤔 вълнувам се страшно много и го чакаме с нетърпение 🥳 аз си приготвих две шишенца и една залъгалка🍼 предпочитам да имам в себе си отколкото да се разправям със сестрите.А за помпата разбрах че е за предпочитане на 101% 👍

# 533
А мислите ли да купувате букети и почерпки за изписването? Не знам как се процедира, особено ако си платил сума ти пари за избор на екип и т.н., има ли смисъл от почерпка според вас? Simple Smile

# 534
Букети - не. Не са разрешени в родилното, в което ще раждам.
Иначе, предния път оставихме стек безслкохолно и една баница. Може и друго да е имало ама не помня

# 535
Аз предполагам, че да, почерпка, за здраве поне.

# 536
Аз мисля да взема едно малко шише (125 мл.) с биберон и залъглака за болницата, както и помпа - по-добре да не ми потрябва, отколкото да нямам. Четох в темата за болницата, в която искам да раждам, че имало една електрическа, но ако друга майка я ползва по това време..... Освен това, някои майки са вдигнали висока температура заради мастит или невъзможност да се изцедят и личната помпа ги е спасила. Ако ми се случи и то по нощтите...предпочитам да си имам. 
Легълцето ни е ето това:
https://www.arbor-bg.com/mebeli/%d1%82%d1%80%d0%b0%d0%bd%d1%81%d … 1%81%d0%be%d0%bd/   
Не знам на колко отстояние е от земята, но ми се вижда нисичко - може би 40 см., не повече.

# 537
Да ще купя бонбони,уиски някакво безалкохолно 🛍 мислих си дали да избирам екип но се отказах защото моя доктор така или иначе ще присъства а като цяло аз държа той да е там другите не ме интересуват😁 все пак жеста е важен а избора за екип е Ваш🙂 а в крайна сметка акушерките вършат цялата работа а докторите са като публика

# 538
Аз ще съм с избор на екип - първо, защото искам да е конкретен лекар, и второ, да, предпочитам и акушерката, която ще се занимава с мен да получи нещо за грижите за мен. Нищо, че не я познавам жената, знам, че всичко ще е в нейните ръце и си заслужава. Повечето от нас нямаме претенции, освен за лекаря и акушерката остава някак си встрани - а тя на раждането е основното действащо лице. С всичките ми приятелки и познати, с които съм говорила, всяка казва - "акушерката, която ми се падна, беше уникална". Ще се отнеса с уважение и към двамата.
Отделно, на изписването ММ ще носи красиво цвете за акушерката, която ще му връчи беба, както и обмислям малка почерпка за отделението обаче (на лекаря и екипа му ще сме платили вече с "избора").

# 539
Аз ще съм с избор на екип - първо, защото искам да е конкретен лекар, и второ, да, предпочитам и акушерката, която ще се занимава с мен да получи нещо за грижите за мен. Нищо, че не я познавам жената, знам, че всичко ще е в нейните ръце и си заслужава. Повечето от нас нямаме претенции, освен за лекаря и акушерката остава някак си встрани - а тя на раждането е основното действащо лице. С всичките ми приятелки и познати, с които съм говорила, всяка казва - "акушерката, която ми се падна, беше уникална". Ще се отнеса с уважение и към двамата.
Отделно, на изписването ММ ще носи красиво цвете за акушерката, която ще му връчи беба, както и обмислям малка почерпка за отделението обаче (на лекаря и екипа му ще сме платили вече с "избора").
По повод “акушерката която ще му връчи беба”, така ли се изписва отродилното ? Не майката носи бебето, а акушерката го дава на бащата? Предполагам колко тъп въпрос задавам, но никога не съм присъствала на изписване и съм бременна за първи път, а ми стана много любопитно 😁

Общи условия

Активация на акаунт