През ЮЛИ радост най- голяма, ще бъда горда мама! - Тема № 6

• 37 867
  • 687
  •   1
Отговори
# 540
  • София
То дали разпределят парите между екипа или израждащият лекар взима всичко?

По повод “акушерката която ще му връчи беба”, така ли се изписва отродилното ? Не майката носи бебето, а акушерката го дава на бащата? Предполагам колко тъп въпрос задавам, но никога не съм присъствала на изписване и съм бременна за първи път, а ми стана много любопитно 😁
И аз оставам с впечатлението, че го връчват на таткото.

# 541
  • София
И аз съм останала с такова впечатление, от малкото изписвания, на които съм присъствала, даже разгледах малко снимки, които имам на компа - ами на таткото ги дават.
Даже на скоро питах ММ, след като чакаме момче и момиче как ще си ги разпределим на изписването и той ме контрира, че ще си ги държи и двете Smile

# 542
Даа, акушерката подава бебето на мъжа, а той й дава букет/бонбони Simple Smile При изписването на моята племенница тази година беше така Simple Smile
Подуват ли ви се краката вече? Последните два дена, явно от горещината много ми се подуват краката Sad Днеска като си събух чорапогащника и бая подуто мо беше ходилото. Сега си ги вдигнах, но глезена на десния крак още не спада. Утре ще си записваммчас за съдов, че отделно и подбедрицата ме боли Sad Честно казано се притеснявам. На 4ти юни влизам вече в 9ти месец, дано нямам допълнителни проблеми с тези разширени вени Sad

# 543
Да, на бащата дават детето. А те са толкова малки, че ще може и двете да ги държи.

# 544
  • София
И мен от няколко дена почнаха да ми се подуват краката, ужасно е , а ако ги вдигна изобщо пък не ми е удобно Sad Утре ще пробвам да ги накисна в хладка вода и се надявам да има резултат, че ще ми отеснеят обувките.

# 545
На мен също ми се подуват краката, вечер като седнем на маса най-вече отичат. Ръцете също ми се подуват, като ходя на разходка. Много е неприятно.
Събуждате ли се с режеща болка като се завъртите в леглото или при някое по-рязко движение? Аз уж съм внимателна, но тази сутрин сякаш с нож ме сряза много ниско като се обръщах... Confused

Последна редакция: нд, 17 май 2020, 23:47 от тинити

# 546
И на мен ми се подуват доста ходилата и пръстите на ръцете ми стават като кебапчета. Мислех, че е само на разходки, но днес си почивам цял ден вкъщи и ходилата пак ми изглеждат сравнително подути. Аз болки при завъртане в леглото имам в кръста и то от 2-3 месеца. Disappointed

# 547
Azidaa, това с хладката вода е супер идея. Утре и аз ще го пробвам, че сега се намазах с охлаждащи кремове.
Тинити, всяка вечер като легна и като се обръщам ту на ляво, ту на дясно ме прорязва отляво, отдясно, отдолу, различно. Малко съм смешна при обръщане, понеже се нагласям първо с дупето и след това се местя Grinning Смятам, че е нормално, все пак вече и бебето расте. Като се изправям от леглото ми е най-гадно, защото усещам някакво напрежение в корема, все едно си напрягам мускулите да стана. Вече съм 33+3 и бебка е 2,200 Blush
Ние нали обзавеждаме къща вмомента, почти сме готови, но има мн за миене, чистене, размъкване на багаж. Още не съм прала дрешките. Да се оплача много нагорнище ми идва Sad Мислех, че ще се справя сама, но не става. Даже не мига да си изчистя горните рафтове на новата кухня и шкафовете под леглото Sad Колкото и да не исках май ще впрягам моите родители и свекървата да идват да чистят и подреждат, все пак бебето е най-важно и направо изтръпвам ако се роди по-рано и не сме готови. Само количка ни остана да купим. Сега като отворят мола ще погледна пак за някои други дрешки и така. Вие докъде сте? Моят термин е за 2ри юли и затова съм се ошашкала така.

# 548
Събуждате ли се с режеща болка като се завартите в леглото или при някое по-рязко движение? Аз уж съм внимателна, но тази сутрин сякаш с нож ме сряза много ниско като се обръщах... Confused
Ако заспя надясно, вярвай 10 мин след това не знам къде се намирам от болка Sad
И обръщането от дясно на ляво е МЪКА. Ставането до 00- дваж!!
Аз се радвам, че късно започнах да се надувам. предният път ме хвана в 4-5 месец. Сега поне в 7мия. Ама пак е кофти. Особено вечер като си видя дундестите крака..

# 549
И моите крака се подуват и ги чувствам уморени, от няколко дена си правя масаж с олио и се отпускат малко сякаш. а сега пък ми се появи болка в слабините при движение - когато клякам или си вдигна единия крак. При вас става ли така? Много е неприятно.
Иначе ние с покупките сме почти готови - дрехи, легло, количка Simple Smile но също правим ремонт и е напрегнато, сигурно ще ми трябва помощ за чистенето

# 550
  • София
impresita, и аз като теб сама не се справям с всичко и го впрягам ММ поне малко от малко да ми помогне. Днес особено пусна две перални, една прахосмукачка и се чуствам все едно съм била на маратон. И аз съм във фаза "гнездене" и тук изчистихме основно всяка една мебел и под нея, остават само пердетата. И мен малко са ме хванали лудите, все си мисля, че ще родя средата на юни и искам всичко да е изрядно.
Покупки останаха някои дребни неща и легло, но иначе всичко си имам, даже утре очаквам колет с дрешки тежащ 16 кг Astonished

И аз много се тормозя с обръщането, даже кръст ме заболява редовно. ММ вчера ми се смял как два пъти се опитвам да се завъртя пъшкайки и на третият път със засилка съм успяла Grinning

# 551
Днес за пръв път ми се поду само десният крак, което ме притесни. Ще го проследя и ще звъня на АГ-то. Иначе пръстите на ръцете са ми подути от 2-3 седмици вече и често ми изтръпват.

Вчера изпрах бебешкия кош и кошницата за кола. А в пералнята врътнах нещата, които успях да набутам. Сега я сглобих и всичко ухае на бебенцеееее. Хем нямам търпение вече, хем доста ме е страх.

# 552
Ние сме готови с покупките. За подуването и при мен се появи, може би последната седмица. Краката ми стават тройни в глезените, пръстите на ръцете ми се подуват също. Даже се замислям дали ако продължава това състояние няма да се наложи да си сваля халката за известно време..
За момента нямам проблеми с обръщането, но от известно време имам гадна болка в кръста от лявата страна.
Утре съм на трета ФМ и се надявам всичко да е наред. И след 1-2 седмици мисля да започвам да пера нещата за бебето, да съм готова поне с основните неща

# 553
И аз утре съм на трета ФМ, при лекаря с по-добрата техника. нямам търпение да го видя. на предния преглед като го оглеждахме напрво си бяха лика прилика с баткото  Simple Smile Вечер е много активно моето дете. И голямото ми е така- вечер не иска да ляга, сутрин не иска да става Simple Smile

# 554
Аз от край време по снимки и изписвания знам, че акушерка предава детето на бащата, но ми е за първи път и просто предположих, че и сега е така.
За завъртането през нощта - отнема си време при мен Simple Smile , но поне не ме боли. Чувствам се тежка и тромава като хипопотам. Не съм забелязала да се подувам - нито крака, нито ръце, но няма да се учудя. За някои неща все едно не съм аз - с жегите едвам се справям и напоследък ми е ужасно топло и през нощта - това никога не е било...
Момичетата, които правят ремонт - викнете си помощ, вече сме в големи месеци и аз не си правя експерименти нито с тежести, нито с претоварване. Усещам, че мога чисто физически, но все пак не смея.
По-скоро ми е по-трудно да не се нервирам - знам, че трябва да съм спокойна, но все още има ситуации, в които не ми се получава.

Общи условия

Активация на акаунт