Образователен Говорилник - bug 4. We are working on it.

• 18 797
  • 770
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Ние с ММ севтосахме р-т Спаго в Бистрица в събота. Всичко по правилата: посрещане с пръскало с дезинфектант, масите навън и на разстояние и сервитьорите с маски.  Аз имам 3-4 отскачания до офиса да подписвам документи на счетито, но пък с нея стаите ни са на 20 м едно от друго (офисът е празен, всички работят от къщи и така ще е докато не стане безопасно да се возят в ГТ, не всички ги возят коли).

# 436
Ние направихме 2 месеца на вилата, като сме излизали аз и ММ да пазаруваме в града и до доставчика на плод и зеленчук в селото веднъж седмично. Получавали сме и доставки по куриер няколко пъти. Моите родители също дойдоха и ги изолирахме на горния етаж.  Имат си отделен вход, кухня и общуваме с тях навън от разстояние. Те не ходят никъде.
ММ се върна 1 път  до офиса за кратко, а ние с детето едва вчера се прибрахме. Ходих да подпиша договора в училище и по други задачи. Утре имам още малко работа. Установих, че вкъщито ми е липсвало, но София не чак толкова.

С приятели не сме се виждали. Със съседи на вилата сме говорили от разстояние през оградата.

Нотарис, айде няма нужда да уволняват учители, защото не искат да са квестори.

В договора пише, че ще осигурят минимум 21 онлайн часа седмично, ако се наложи ново ДО и че могат да решават да удължават учебната година, да се отучва през ваканции или почивни дни при обявяване на грипна ваканция или извънредно положение.

Последна редакция: ср, 13 май 2020, 17:28 от Дъждец

# 437
  • София
Само защити за изпълнителя, доколкото разбирам Sad

# 438
И ние караме колелета, но сме си само тримата ( т.е. хората спазват социална дистанция)

# 439
Чух, че самите учители имат напрежения относно НВО, няма много желаещи за квестори.

Имате ли вече договори за догодина? Вероятно ще има клаузи за дистанционно обучение...
Има такава клуза!

# 440
  • София
Дъждец ме е изпреварила за клаузата - за малките явно дните ДО са с един по-малко: 20. На мен клаузите не ми звучат като нещо ощетяващо ни, Аш. защо мисиш, че са само за тяхна защита?

# 441
Прочетохте ли, че удължаване на годината не е задължително, а само за тези, които искат?
Ще има възможност да се избира колко седмици искаме.
Написали са го първоначално така, защото е имало притеснени за материала родители.

# 442
  • София
Ъъъ, не, къде го пише? И разбирам притесненията им. Шумната част от родителите във вайбер групата точно днес се бяха разскачали срещу това удължаване и аз се опитах тъкмо това да споделя, че вероятно няма да е задължително.

# 443
  • София
Миленита, щот ми се наби в очите като трън в малкия пръст на крака, че могат да се махат ваканции и да се удължава учебната година. Аз под клаузи за ДО, които да защитават възложителя, имам предвид каква част от таксата би се възстановила например при неучене цял срок Simple Smile Макар че винаги съм била от най-ревностните защитници на тезата, че искам всички да си получат заплатите (всички-всички, до лелката, която чисти в стола).

# 444
В нашия дневник са пратили съобщение. Другата седмица ще пуснат анкета кой колко седмици (от 1 до 4) би желал и какъв тип часове предпочита. Последното не знам как да го тълкувам. Надявам се, че нямат предвид рисуване и музика, защото учителката ни по английски изказа такова предположение Astonished

В нашата вайбър група нищо не се е писало, но предполагам, че като бъдещи седмокласници ние сме най-заинтересовани да има часове по основните предмети.

Аш, имаш право за това.

# 445
  • София
Сега видях съобщението в дневника. Наистина се опитват да угодят на всички.

# 446
  • в страната на чудесата
При нас ще има индивидуални консултации за децата, които имат нужда.
Иначе материалът е взет, контролни ще правят по графика, вкл.класните.
Личното ми мнение е, че трябва да приключат на 24 май всички до 6 клас включително и да получат списък с книги и задачи и това е.
Учителите трябва да починат, натоварването им е голямо. Говоря за нашето училище, но наблюденията ми за Смг и СС са идентични.

# 447
  • София
Материалът не само е взет, но е взет и материал от следващата година /задачи за движение например решава моят третокласник в момента, взели са и лице на квадрат и правоъгълник и др./. Обаче малко трудно си го представям как ще стане по желание - какво ще учат пожелалите, така че да не се получи разлика в знанията с непожелалите? Смисъл в удължаването виждам единствено за часове по английски за класовете, които ще се явяват на изпит за сертификат по английски през юни, за когато са обявени новите дати /за 3-ти клас изпитът е на 19 юни/.

Последна редакция: ср, 13 май 2020, 20:27 от sanaka

# 448
Бърди, то и аз си мислех, че няма да ми липсват, ама ей на Joy

e_to,  а вас вече пуснаха ли ви да излизате, че ви мисля Simple Smile

Пуснаха ни, пуснаха ни... Даже излязохме извън София малко на зелено, разходки из планина и свобода... Толкова сладко никога не ни е било. Само интернетът хвърчи с онлайн уроците на детето и не можем да насмогнем. Дори и хора, които искат да се социализират с нас намерихме Simple Smile разумно, разбира се Simple Smile

# 449
Материалът не само е взет, но е взет и материал от следващата година /задачи за движение например решава моят третокласник в момента, взели са и лице на квадрат и правоъгълник и др./. Обаче малко трудно си го представям как ще стане по желание - какво ще учат пожелалите, така че да не се получи разлика в знанията с непожелалите? Смисъл в удължаването виждам единствено за часове по английски за класовете, които ще се явяват на изпит за сертификат по английски през юни, за когато са обявени новите дати /за 3-ти клас изпитът е на 19 юни/.

Ние сме на 29 -ти юни на КЕТ.
При нас по БЕЛ са на преговор. Мат отдавна е на ниво преговор. Поне от 2 месеца. Само по английски имат още един урок. Но само защото паралелно правят безброй допълнителни неща за КЕТ.

Общи условия

Активация на акаунт