Фентъзи и фантастика -19

• 25 831
  • 726
  •   1
Отговори
# 390
Е, да, но категориите тук са две - фентъзи и фантастика. Въпросът е в коя анкета ще попадне.
Май по-скоро фантастика.

# 391
  • България
Е, да, но категориите тук са две - фентъзи и фантастика. Въпросът е в коя анкета ще попадне.
Май по-скоро фантастика.
И според мен е за там.

# 392
Ако пишеш в темата за въпроси и отговори към модератори, дали няма да добавят анкетата?
А тази за фентъзито е хубаво да остане видима, че сигурно не само аз преглеждам заглавията.

би ли ми дала линк къде е тази тема?

П.С. и аз предполагам , че не само ти ги преглеждаш, затова предлагам ако някой е изтървал възможността да направи номинации за фентъзи да се възползва.

# 393
  • България
Да.
https://www.bg-mamma.com/?topic=840351
Там виждам постове с такива питания.

# 394
След месец и половина четене най-сетне си довърших "Северно сияние" на Филип Пулман. Ще ми влезе в номинациите за фентъзи за 2020, определено. Сега обаче се чудя, с това темпо на четене от по двайсетина страници от време на време, да посягам ли въобще към следващата от поредицата или да я оставя за по-добри времена с повече ресурс за четене.

# 395
Много са интересни, не са дебели, аз ги изчетох. Даже бих ги препрочела, заради сериала...чудя се какво става с него, сигурно и неговия втори сезон е отложен ...

# 396
Happy, и аз прочетох, че има нов сериал (иначе един игрален филм бях гледала преди доста години). Та сериалът хубав ли, да го търся ли да ги гледам? То не че има кога да наместя и филми в графика за денонощие, ама да гледаш можеш и докато ядеш 🤣

# 397
Хубав е Simple Smile

# 398
мерси за линка. Все пак ще изчакам още малко неща някой, който е прочел интересни фентъзи книги за 2019г. но не е пускал номинации да добави своите номинации (до 3) много са ни малко номинациите засега.

# 399
Сега за 2019 или 2020 ще номинираме? Аз пропуснах предишните номинации. В момента дочитам поредицата за Ярви. Бях чела само първата, но те са интересни, заслужават си; не помня защо ги бях изоставила, сигурно съм имала нещо по-належащо за четене.

# 400
  • Вестерос
Игрите на глада си е фантастика.

# 401
  • Вестерос
За фантастика за 2019  номинирам Трите тайни града на Матю Райли

# 402
Не съм писал от три седмици сигурно като хванах на Джо Абъркромби всичките книги който намерих , не можах да спра докато не ги прочетох, ето това е автор който си заслужава !!
Някой да е чел на С.А Чакраборти  - Град от Месинг? нова е мисля от 2019 някаде, сега я започнах , ще е поредица, обещаваща изглежда!!

Аз съм я чела. На мен ми е любима. Трилогия е, третата излезе на английски, а втората ще излезе на български до края на годината. Има доста мнения и ревюта за книгата на български.

# 403
за 2019 се събраха съвсем малко номинации за това предвид, че анкетата не е пусната идеята ми е да удължим срока.. За 2020 има, време, тя още не е изтекла, нека като наближи края на темата да правим номинации за 2020, а сега ако има вариант да пуснем нова анкета в средата на темата за фентъзи 2019 ще е добре.

номинациите за фентъзи 2019 г. са тези

1Към Небето - Брандън Сандърсън
2Пожарникарят - Джо Хил
3.  Живият хаос (трилогията)-  Патрик Нес
4- Фредерик Пол - Планетата в края на времето
5Момиченцето с всички дарби" М.Р.Кери
6"Институтът" Стивън Кинг

страшно малко са, съгласете се. Главно двама-трима души сме номинирали и това си личи. Затова е хубаво ако някой е пропуснал своите номинации да ги добави-.

добавям и Тифани -
7. Трите тайни града на Матю Ярви

Ще почакам до края на седмицата, да видя дали още някой ще добави нещо и ще питам модераторите, може ли да сменят анкетата.
-------
Пак подхванах патрулите на Лукяненко. Нощният определено не ми допада, с Хесер няма да се разберем. Аз ако съм на мястото на Антон или ще счупя главата от бой на Хесер или ще напусна и ще отида в Дневния. Твърде студен и безчовечен ми изглежда, как си играе с човешките съдби. Освен това е голям лицемер - правилата за него и Олга са едни, за Антон и Светлана - други. Дразнят ме такива хора.  Засега съм  в началото на трета книга за Дневния. Като че аз съм за Дневния, като цяло, но това което Завулон направи с Алиса  определено не ми допада.

Последна редакция: пн, 03 авг 2020, 09:49 от Лорд Сняг

# 404
2019 - Лебедова песен и като фантастика/антиутопия може да се класифицира.
Освен нея съм чела на Бюджолд 4-5 книги от космическата сага. С удоволствие ще ги номинирам, но трябва да търся на български заглавията.

Общи условия

Активация на акаунт