В извънредно положение, ще си направим бебчета - няма съмнение !~бебеправене 373~

• 29 462
  • 746
  •   1
Отговори
# 45
Аз съм я пила от М до М.
Иначе съм чувала и вариантна от М до Ову. Имаше някакво разяснение в групата за добавките на Денис, можеш да погледнеш или попиташ там.
 Знам, че при наличие на бременност трбява да бъде спряна.

# 46
Ейй верно ли вечерната иглика помага.. на мен АГ ми я иЗписа, и я пих 1 -2 сед, но я забравях и я спрях, значи пак да я почна 😁 след колко време се вижда ефекта

# 47
fillme, много си права, че отписваме бързо месеца, но поне аз, всеки месец търся нещо различно като симптом, за който да се хвана. Предполагам и другите са така, знаем си усещанията преди МЦ и като се повторят за пореден път вече ни е ясно, че няма да го бъде. При мен всеки месец след О почват болките в гърдите и така съм си наумила, че ако е станало, трябва по нещо да разбера, казвам ви голямо подбутване и вглеждане в гърдите пада Laughing Но да права си, че много психясваме така, в крайна сметка като чета забременелите момичета много често по нищо не разбират, че са забременели. А ПМС си е типичен и за мц и за бременност.

Като ви чета сега за вечерната иглика се замислих, че преди време го пих редовно, защото ми облекчаваше ПМС. Обаче после престана да действа по такъв начин и го спрях (може да е и защото смених марката). Обаче от тогава долу-горе си имам ЦС всеки месец, а преди нямах чак толкова забележимо количество. Прочетете постовете на Денис обаче за дозирането и приема, по нея се водих и аз.

# 48
fillme, много си права, че отписваме бързо месеца, но поне аз, всеки месец търся нещо различно като симптом, за който да се хвана. Предполагам и другите са така, знаем си усещанията преди МЦ и като се повторят за пореден път вече ни е ясно, че няма да го бъде. При мен всеки месец след О почват болките в гърдите и така съм си наумила, че ако е станало, трябва по нещо да разбера, казвам ви голямо подбутване и вглеждане в гърдите пада Laughing Но да права си, че много психясваме така, в крайна сметка като чета забременелите момичета много често по нищо не разбират, че са забременели. А ПМС си е типичен и за мц и за бременност.

Като ви чета сега за вечерната иглика се замислих, че преди време го пих редовно, защото ми облекчаваше ПМС. Обаче после престана да действа по такъв начин и го спрях (може да е и защото смених марката). Обаче от тогава долу-горе си имам ЦС всеки месец, а преди нямах чак толкова забележимо количество. Прочетете постовете на Денис обаче за дозирането и приема, по нея се водих и аз.

Аз съм по същия начин с гърдите. Наумила съм си, че ако забременея не трябва да усещам познатите до болка болки ден-два след О, питайте ме защо..не знам защо така съм решила наистина Laughing Луда работа съм вече Confounded

# 49
Вечерната иглика мисля, че съдържа фитоестрогени, затова вероятно се пие до О. Иначе в менопауза за облекчаване на симптомите, явно не е проблем да е и от М до М.

# 50

Kris_ti, а знаеш ли защо не се пие витамин А при бебеправене? За първи път го чувам, а една от добавките, които пия за ЩЗ е с витамин А. Благодаря 🌸

Четох го на доста места. Може да увреди плода или да доведе до аборт. В темата с добавките Денис беше написала да се пие Герикапс до овулация и после се спира, с идеята че ако забременееш ще навреди на плода.
Но пък вит.А, Д и Е (Герикапс) помагли за качеството на яйцеклетките, затова само до овулация и после се спира.
Мен ме притеснява, че те се натрупват в организма и след спиране си имаш високи дози от тях, затова не смея да ги пия.

С ММ почнахме следните добавки преди 2 месеца:

За мен:
Вечерна иглика от цикъл до овулация
Мака постоянно
Витекс (имам висок пролактин и заради него)
Рибено масло с вит.Е
Инофолик (Инозитол с фолиева киселина)
Вит.Б12
Желязо

И за него:
Мака
Екстракт от гроздови семки
Q-10
Селен

(За неговите видях съдържанието на Профекунд, но понеже е много скъп, му купих същите добавки по отделно и излезнаха 3 пъти по-евтино)

Преди малко правих 2 теста - отрицателни Sad((
А много се надявах на този месец.

Пак да питам, понеже никой не отговори - за да направим спермограма и после проходимост на тръби как да процедирам? Да запиша час за какъв лекар - андролог или репродуктивен гинеколог?
Ще звънна в Щерев да питам, но все пак искам да чуя от жена, която ги е минала тези неща.

# 51
Цоп в новата тема много бързо пишете не мога да ви прочета!🙄
Така почвам подред от това, което помня и аз отписах този месец тъй като правя рано тестовете по съвет на лекаря, това беше първия месец след 3 мес. пауза заради хистерото и не знам защо, но имах големи надежди😝Все гледам да съм положителна, позитивна, ама тоооо чак пък толкова 😂
Темата е супер свежа, яко заглавие, трябва да има много +++!
Вечерната иглика съм я пила преди даде ми я един мамолог тъй като имах проблеми с ПМС и то само с едната гърда, чудно беше, но като ви слушам ще взема пак, защото тогава имаше ефект определено!
Свалих си едно приложение за тестовете за ову, от друга тема 😁 и всъщност този, който аз мислех за положителен не е, чудно се получи надеждата се върна викам си, аааа ето ще е станало в другите дни, да ама и това не е, въобще сложна история!
Хубав ви ден и някой вече да избухне със сефтето!😀
Kris_ti- ние започнахме в Щерев преди една година направихме проходимост, спермограма, хормони, съвместимост, истината е че аз не останах много доволна, тъй като не ми казаха къде може да има проблем и ме отпратиха да продължавам да опитвам напразно...но има много хора които са доволни, просто трябва да намерите вашия лекар малко се получава проба грешка май за жалост, но ще намерите вашия лекар!

# 52
Kris_ti, моя опит е следния.
Отидохме при репродуктивен специалист, който каза, какви изследвания трябва да се пуснат при жената и при мъжа.
За мен цветна снимка и хормонални, а при него спермограма.
Много е важно и на двамата да се пуснат кръвни изследвания за хламидия.
Ако се установи проблем в СГ, тогава и консулт с андролог.
Имам позната двойка, при които след продължителни опити се оказа, че резултатът за хламидия и при двамата е положителен. След проведено лечение, жената забременя на първия месец.
Понякога проблема е много малък, но трябва да се открие.
Успех на всички.
Не търсете симптоми. Аз все гледах за потъмняване на зърната на гърдите, ами продължавам да гледам вече 10 г.с.
Да не кажа, че моите изсветляха Grinning
Приятна седмица. Очаквам с нетърпение и надежда включване от loko и margo.
yoanna, дано Шумен ти донесе късмет Hug

# 53
  • София
Kristi най-добре репродуктивен. За СГ не ви трябва - можете сами да си я пуснете - разширена поискайте и задължително в репродуктивна клиника.
Може да погледнете и Надежда работят, за другите не знам.

# 54
happiness, Ейнджъл, Анимор, благодаря за отговорите,момичета. В Щерев казаха, че има различни подходи, така че ми помогнахте да се ориентирам. Явно ще запиша за репродуктивен гинеколог.
Преди да спя с мъжа ми за първи път го накарах да си пусне тестове, аз също си направих, затова не мисля, че ще е нещо такова. Почти съм сигурна, че са ми запушени тръбите, защото съм оперирана от апандисит, а и имам проблеми с бъбреците и възпаленията на пикочопроводите са близо до фалопиевите. Надявах се да е просто от високия пролактин, но чакането ме побърква и реших да не чакаме с изследванията.

Ейнджъл много, много се радвам за теб и ти желая успех до край Heart

Последна редакция: пн, 27 апр 2020, 12:17 от Kris_ti

# 55
Kris_ti, много ми напомняш за мен.
Преди години боледувах от туберкулоза. Тогава бях на силно антибиотично лечение в продължение на 6 месеца. Някой ми беше казал, че това може да повлияе върху репродуктивната ми система.
Страхът, че ми има нещо и убедеността ми, че и моите тръби ще са увредени, ме караше да отлагам посещение при специалист.
Еми какво да ти кажа. Оказа се, че всичко с тръбите си ми е наред, но СГ на ММ не е.
Репродуктивния доктор само като му споменах от какво съм боледувала преди години, само ми се е изсмя и каза, че няма нищо общо и това не може да ми е докарало проблеми.
При теб, както и при мен, високия пролактин е достатъчна причина да не се получава. Смъквай го и ще забременееш.
Благодаря ти за милите думи Hug

# 56
Здравейте момичета! Минавам да ви почерпя с виртуална торта за рождения си ден. Бъдете здрави в този слънчев понеделник! Green Heart

Иначе, аз приемам МВИ вече няколко месеца и мисля че доста ми помогна да се възстановя, особено АМХ. Пия от М до О.

Последна редакция: пн, 27 апр 2020, 14:37 от JessitoBG

# 57
Здравейте, чета ви от скоро и реших да се включа. Аз съм на 32, ММ на почти 36, живеем в Германия. Не сме правили опити още, все отлагахме заради работи и сватби. Тук като цяло доста жени раждат след 30, така че не съм се притеснявала много за възрастта. ММ е с нова работа, където може да е от първите съкратени (дано не) и по принцип е плашлив от болести, така че не знам как се навихме точно насред пандемия Simple Smile но чакам цикъл на 4ти май и после започваме с опитите. Днес бях на гинеколог за профилактика и ми взе кръв да провери дали имам достатъчно антитела за рубеола (иначе трябвало да се поднови ваксината) и ТСХ стойност, но каза коронавирусът да не ни притеснява и нещата при мен изглеждат добре. Имам доста болезнен цикъл (не мога без болкоуспокояващи), но няма видими кисти. Пия от месец фолиева киселина, иначе приемам витамин Д и К2 и Агнукастон (не знам дали го има в България и дали помага, за регулиране на цикъла, понеже ми е леко нередовен, между 23 и 27 дни). Интересни неща споделяте за игликата и други добавки, ще гледам да се информирам скоро.
Надявам се да сме си полезни Simple Smile Успех на всички!

# 58
JessitoBG, да си честита, здрава и да ти се сбъдне желанието Simple Smile

# 59
Честита нова темичка, дано е по-положенителна от предходната ! Heart

Джеси, честит рожден ден ! Пожелавам ти най-съкровеното желание ! Simple Smile

Ъпдейта при мен е , че нещата отиват към БХ. Тестовете си стоят все бледи на 6ти ден закъснение. Днес излезе кръвния след 72 часа и чхг е паднало малко, което предвид страховете ми от ИМ, ми донесе облекчение. Днес точно докато гледах резултата от теста на екрана и се обадиха от Адела да ми потвърдят прегледа за четвъртък при Калчев. Искам да ми идва пустия цикъл и да започваме да се трудим отново !
Ако след време някой с подобен проблем се зарови да чете из темите , пиша резулатие от кръвните :
15ти ден след овулация и 1 ден закъснение : 26,47 чхг
17ти ден след овулация и 3 ден закъснение : 38.03 чхг на 48ч.
20ти ден след овулация и 6 ден закъснение : 31.88 чхг на 72ч.

Пожелавам на всички да ни споходят двете чертички - и рима щом има, скоро ще сме минимум трима ! Heart

Общи условия

Активация на акаунт