Какво повече НЯМА да купя - 17

• 88 598
  • 756
  •   1
Отговори
# 645
Повече няма да купя Млечен шоколад - синия (Монделийз), който помня някога, че беше хубав.
Сега е ужасно сладко, няма вкус на шоколад, няма вкус на нищо.
Май и Милка няма да купя - ужасни.
Забелязах разликата още преди няколко години като промениха опаковката и я направиха самозалепваща се като на Милка. И грамажа от 100 стана 90 а после и 80. Появиха се и странни мини шупли вътре. А разликата в вкуса е от тука до Луната, дори в консистенцията. Всичко това ме накара (преди години) да се поразтърся и направя мини проучване на Монделез. Които се оказаха имат някаква странна техника на разбиване на молекулярно ниво за да е по-пърхав като консистенцията шоколада т.н.

https://gow.epsrc.ukri.org/NGBOViewGrant.aspx?GrantRef=EP/P007864/1
Ето. Монделез тук е отбелязан като партньор на някакъв бъдещ проект
https://www.google.com/amp/s/scienceandfooducla.wordpress.com/20 … oming/amp/?espv=1
А тук molecular migration е обяснен по-подробно

О да, също така Mondelez е собственост на Kraft Foods Inc. Милка също е собственост на Kraft

Последна редакция: чт, 05 ное 2020, 20:52 от Lazuli

# 646
Аз без шоколад не мога, но съм страшно капризна, Линд също не ми харесва тук.
Но синия е отвратителен, ужасен.
Много неща вече набелязах и няма да купя - меденки Родна стряха с 14% мед и без консерванти - мерси, не.
Моите, които пека у дома са много по-хубави!

# 647
Партньори много отдавна продават ужасно месо. Аз вече от години ги подминавам.
Никога повече месо от Партньори, никога. Все бях виждала месо с натъпкана вода, но такова чудо не бях.

# 648
  • София

За този шоколад ли говорите. Преди беше в пъти по-добър от Милка, ако и него са го развалили,незнам.  Скоро не съм го взимала. Опитвала съм белгийски шоколад от Белгия, и не мога да забравя този вкус. Носи удоволствие и наслада за сетивата, а тези нашите са гОла вОда.

# 649
Същият шоколад - ужасно сладък, а дори и аромат шоколадов няма.
В Кауфланд редовно го пускат на промоция за 0,89 лв.
Той и толкова не струва, а беше много вкусен преди. Жалко!

# 650
Същият, да. Няма да повторя повече с покупка.

# 651
И на мен Милка та и този млечният ми се струват прекалено сладки, бонбоните Фигаро също ми се струва, че са станали прекалено сладки, а по принцип съм почитател на сладки млечни шоколади, черен мразя. Взимах си от млечния на Лидл, който е в синя хартиена опаковка и станиол. Не е отровно сладък, харесва ми. Отдавна не съм яла шоколад, но сега ми се прияде, като се сетих.

# 652
От Лидл последно харесах малките шоколадчета от  0,69 лв.
Млечният със сметана не е толкова сладък.
Наскоро ги имаше опаковани по 5 бр. на по-ниска цена.

От всякакъв друг засега съм се отказала.

# 653
  • Sofia
Бахур от Лидл на Родна стряха 🤮
Никога не бях яла,но взех за майка ми з-то тя го харесва/от друг магазин купен/,мислих и че е по-качествен...пробвах го-гаден вкус,пълно с огромни жилести парчета и други твърди и трудно дъвчещи,не е овкусено с никакви подправки,най-гадното нещо което съм яла 🤮

Краве сирене на Маджаров по БДС-меко,ронливо и кисело

Последна редакция: нд, 08 ное 2020, 10:41 от Doli

# 654
Този синият шоколад преди години ми беше любим. Обожавах го! Преди месец взех на детето, че ме врънкаше за шоколад, а на магазина имаше само Милка и този. Взех от него и дори дребното не го хареса. Нищо общо със старият вкус. Бойкот и на тази марка!

# 655

Никога повече този чай! Махнах му найлона и го прибрах в шкафа, където държа и корнфлейкс, бисквити, вафли, кексове и други сладки. Всичко до едно се е омирисало на мента и дори е попило вкус на горчива мента! Наложи се да изхвърля всички отворени сладкиши, защото бяха обгазени от този чай, чиято опаковка беше прилежно затворена. Смятайте какви химикали има в него! С други народни чайове с мента никога не ми се е случвало такова нещо. А, този не беше и евтин. Отиде в коша, без дори да съм го опитвала!

# 656

Никога повече този чай! Махнах му найлона и го прибрах в шкафа, където държа и корнфлейкс, бисквити, вафли, кексове и други сладки. Всичко до едно се е омирисало на мента и дори е попило вкус на горчива мента! Наложи се да изхвърля всички отворени сладкиши, защото бяха обгазени от този чай, чиято опаковка беше прилежно затворена. Смятайте какви химикали има в него! С други народни чайове с мента никога не ми се е случвало такова нещо. А, този не беше и евтин. Отиде в коша, без дори да съм го опитвала!
Явно не си отговаря на името, вместо релакс, нерви за нервната система. Grinning

# 657
Почти всички ментови чаеве смърдят бетер дъвки, но на мен ми допадат. Друг е въпроса какъв ароматизатор им слагат.

# 658
Много харесвам чай "Лукчета" с мента и лайка. Много приятна комбинация е.

# 659
На мен любим ми е на Туинингс с ванилия, мед и лайка, но нещо не мога да го намеря вече. Търсих в Кауфланд и Т Маркет, но няма на тази марка нищо, някой виждал ли е някъде? За Пловдив се отнася. Друг хубав чай ми е този на Найденов, на Джулиана Гани приятеля. Не знам колко ще ме детоксикира, но на вкус е много, много добър.

Общи условия

Активация на акаунт