Професионални серии за коса 136

• 38 005
  • 755
  •   1
Отговори
# 135
PeachHoney, съчувствам ти напълно!
Още повече боли, когато си полагала много грижи за тази коса.
Преди два месеца окепазиха брутално косата на майка ми! Тя е  с чуплива, буйна, жива коса. Толкова зле беше филирина,остригана, че 48 годишна жена се върна със сълзи на очи! Направо ми идваше да я убия тази фризьорка! А когато изправих косата на мама-чертата беше толкова крива, просто ужас! И едни скосени етажи, все едно със секира нарязани!
Добре, че косата е гъста, че я оправи друг фризьор. Скъси се доста обаче

Последна редакция: пт, 01 май 2020, 21:56 от Showbeauty

# 136
Peach Honey, искрено ти съчувствам! Това си е много тъжно. При нов фризьор ли експериментира. Моята все още не работи, но мен ме е шубе да отида при друга.

# 137
PeachHoney,
косата ти е здрава, поддържана, жизнена и красива. Никоя ножица няма да промени това. Повечето откраднати сантиметри - също.
Правила съм феноменални панаири, когато буквално ме ограбва нечие невежество и некадърност. Никога не мълча и не плащам, ако някой не ми предостави услугата, която съм изискала.

# 138
Нова фризьорка, уж проверена, препоръчана... не ме подстрига толкова зле като изпълнение, просто взе много повече отколкото исках, предвид че обясних че искам микро подстригване, защото я пускам дълга и си пазя дължината. Стимулирах се да се снабдя с една хубава фризьорска ножица и сама да се спасявам занапред.
Коса е и расте, така е, ама като знам как бдя над нея и като знам че от сегашното положение за 1 година косата ми е дръпнала общо с 4 пръста (след само 2 подстригвания за периода) и ми става тъпо. Масово са много некомпетентни всички, както в скъпите, така и в евтините салони.

# 139
PechHoney,
чак сърцето ми се сви като четох поста ти... Просто защото скоро и на мен ми се случи същото. Косата ми беше до кръста - изцяло естествена, жива, лъскава, небоядисвана. Докато не отидох при една квартална, на която реших да се доверя, мислейки си, че няма начин да стане кой знае какъв фал! Исках само по краищата съвсем леко изсветляване, а ме направи като папагл, по 3-4 цвята на кичур. Буквално ми стана лошо като се видях и после ревах 3 дни поне, докато не отидох при друг фризьор да ме боядиса и отреже 5 пръста от косата Sad. След това е ясно: постоянни боядисвания, защото петната избиваха, абе съсипана работа. Още ме е яд! И наистина е добре по 200 пъти да повтаряме какво точно искаме, а фризорите да казват дали ще стане или не, а не просто да взимат пари, надценявайки възможностите си. Ядосах се. Прилагам снимка, за да видиш каква коса имах и не се безпокой Flowers Hibiscus Пак ще порасне, но да, кофти е наистина...

Скрит текст:

На втората снимка е вече нашарена - на живо беше трагично...

След този случай и след купища пари, похарчени за фризьори, вече съм руса - не че съм искала Smile

Малко се отнесох, но ми е чувствителна тема Yum

Това е крайният вариант (снимка отпреди седмица):
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 02 май 2020, 11:40 от bubanka

# 140
Мини ми, имаш хубава коса Hug

# 141
Съжалявам за косите ви, момичета, но и 200 пъти да повторим кел файда... последните 2 случая:

"Режи колкото искаш, няма проблем, просто искам всички цъфнало и сухо да бъде изрязано". Резултат - имаше вид и форма, но имаше оставени цъфтежи, имаше и сухо и то толкова, че ми избиха нервите и си свалих сама и насляпо 15 см.
Предпоследният: "Свали натрупаната боя, искам един цвят по главата си, въпреки миналогодишните кичури" Прави, струва (и тази скъпа и препоръчана), гледа шокирано "тази коса не реагира както трябва, какво става, такова нещо не съм виждала.... много е съсипана, ще ти продам тук един Керастаз комплект"

2 различни фризьорки на 2 континента и двете горещо препоръчвани.

Последна редакция: пт, 01 май 2020, 22:53 от Agent Provocateur

# 142
  • София
Peach honey, ужас много неприятно Sad наистина съжалявам, дано порасне бързо.
Аз затова вече не ходя на фризьор за друго освен за подстригване. И то искам просто черта като казвам по 10 пъти колко см искам да отрежат.
Не смея да поискам друга форма защото положението става трагично.
И както писах в друг пост не знам с какво ме мият но косата ми става ужаснааа.
Много рядко съм попадала на фризьор който да знае какви продукти да ми сложи.
Трябва мн да се внимава особено с подстригването Sad

# 143
Скрит текст:
Vanessa, не съм пробвала подобни продукти, би ли дала линк, че има толкова продукти на Keune, че направо се обърках. Но си харесах тези Ш и Б
https://www.arlen.bg/product/4834/promo-komplekt-s-keratin-za-iz … -300ml-250ml.html
Ползвали ли сте ги? Или да ме посъветвате каква профи козметика да пробвам в този ценови диапазон. До момента ползвам масовите марки.
Този комплект на Keune или нещо на Loreal да пробвам за възстановяване и увредена коса.
Примерно това
https://www.arlen.bg/product/8324/izglazhdasht-komplekt-s-podhra … ss-unlimited.html
Или за оформяне ето това дали ще ми свърши работа
https://www.arlen.bg/product/4079/teksturirasht-krem-za-razroshe … roisse-150ml.html
https://www.amazon.de/Keune-Care-Absolute-Mousse-200ml/dp/B01N4ENX6F
https://www.lookfantastic.de/label.m-volume-mousse-200ml/1054405 … &gclsrc=aw.ds
А това е гелът
https://www.lookfantastic.de/as-i-am-curling-jelly-coil-and-curl … &gclsrc=aw.ds

# 144
  • Някъде там
Pech ,не се ядосвай.
И аз съм имала такива случаи .
Сега си намерих моята си фризьорка,която отказва да ме обезцветява и да ми прави кичури и обеснява,че имам много тънък косъм и ще ми съсипе косата.Ако искам да си търся друг.Боядисва ме все с 5 ца и ако искам да ме изсветли ще е само с боя и постепенно .
Подстригва ме по малко за да имам дълга коса,според нея с дълга коса ще ми е по добре.Това е след обикаляне и търсене ,грешки,съсипана коса  и от време на време ходя пак при друг ,после се връщам при нея да оправя положението .
Мини ми,страхотна коса си имала.Много ми харесва цвета и състоянието на косата ти на първата ти снимка .

Последна редакция: сб, 02 май 2020, 08:47 от Искрица

# 145
  • Варна
Pech ще порасне пак. Моята два пъти годишно я режа поне 10см. Тая есен бяха 15 точно по същата некадрна причина. Е порасна отново. Пролет е и растежът се забързва така или иначе не се коси.

Скрит текст:
Ох момичета,много пъти сме го дъвкали тоя въпрос. Гръмкото име Керастаз или Алтерна не е гаранция за вълшебен продукт и УаУ резултат непременно. А и с един продукт в профи козметиката не става ако ще не 60 ами 600лв. да струва.
Повече от ясно е, че не става с един продукт, това важи както за косата, така и за лицето. Но винаги може да се започне от някъде, а и не всеки може да си позволи да си купи минимум три продукта накуп. Аз лично разполагам с продукти на керастаз и за това май предпочитам да си надграждам с тях.
На лакме съм ползвала олио био арган - много ми харесва, също и deep care drops в старата опаковка - уникално.  Преди време имаха един уникален шампоан, който ми запазваше русият цвят, но не го виждам или е с нова опаковка.

Аз не харесвам Лакме като марка и много пъти съм го писала. Просто не са за моята коса,но предвид цената много момичета ненагазили дълбоко в материята са склонни да тръгнат от тях. Ако ще е един профи продукт обикновено препоръчвам да е маска и то балансирана,за да може да се ползва като дрогерийна.

Последна редакция: сб, 02 май 2020, 11:42 от bubanka

# 146
Ох, с фризьорките трябва наистина много да се внимава. Откакто моята излезе по майчинство и след това така и не се върна, години наред си търсех нова... Чак миналата година я открих. Като й кажа, че искам по-сериозно подстригване, но все пак да внимава с дължината, си отиват по 4-5 пръста коса. Така направих предпоследните 2 пъти и много ми се освежи косата. Като й кажа, че искам минимално да подстриже само връхчетата, си заминава 1 пръст от косата - последният път направих така (след предните по-сериозни подстригвания) и останах много доволна. Wink 20-30 мин минаваше с машинка (понеже съм на черта) и ножица моята супер фина и немного гъста коса и очаквах да ме е окепазила, но не - само 1 пръст коса го нямаше. Blush
А в същия фризьорски салон малко по-отдавна ме беше подстригвала и друга фризьорка... тя ми предложи да навие кичура на масурче и да мине по дължината да подстриже стърчащите връхчета (не знам дали се сещате за какво точно става въпрос). Направо изтръпнах и казах категорично НЕ. Аз подстригвам не заради цъфтежи (косата ми цъфти минимално), а заради това, че все още имам изсветлена и изтощена коса (вече година и половина-две я чакам да израстне, но още горе-долу толкова време й трябва). Вие одобрявате ли подобен метод за подстригване? При липса на цъфтежи на мен ми се струва не само, че е без полза, ами и ще засили ефекта на "накъсване" на косата, защото ще се скъсят дължините, които са на различен етап от израстване...

ПС. Лакме аз също много не ги харесвам. Доволна съм единствено от ДПШ (суууупер бляскава ми става косата след него, но подозирам, че това се случва след всеки ДПШ, когато косата наистина е имала нужда от отмиване на натрупвания по нея), а колкото до Deep care drops олиото - не е УАУ, но приглажда добре, оставя косата мека и има ненатрапчив аромат. Аргановата серия изобщо не ми харесва - шампоанът го бях оставила на брат ми да се къпе с него, че и без това ми мирише на "мъжко". Satisfied

# 147
Моля да ме посъветвате какъв продукт ще ми помогне да оформя, леко да фиксира и приглади тези къдрици. Това дали ще е подходящо. Не искам ефекта с пяна а косата да остане мекичка
https://www.zlatnaribka.com/lakme/kstyle--za-stilizirane/top-ten … style-cool-150-ml
Пробвах намотаването с ластика, някой го беше споделил тук

# 148
Някой да е използвал тези продукти или някой от тях

Имам три шампоана на Меди,но много ми  се омазнява скалпа ,а косата ми е къса в момента и ще полудея всеки ден миене .

# 149
  • София
PeachHoney косата ти е много красива. Ядът ще си замине и пак ще порасне. Поради същите причини отказвам категорично да се подстригвам в София. 2 пъти при различни фризьори съм ходила във времето и резултатът е - неподстригана добре коса, оставени връхчета. Накрая пак се връщам или в родния ми град или при приятеля ми на фризьор, където ми познават косата и знаят как се влияе при подстригване. Единият път беше такъв кошмар при подстригването, че се наложи 2ри път при друг фризьор да ми свалят 4-5 пръста, защото направо беше прецъфтяла и толкова изсъхнала... Абе намирането на читав фризьор се оказва цяла наука в днешно време. И е странно все пак при толкова много възможности за обучения, хубави фризьорски салони да няма много компетентни. Да не говорим, че по салоните ползват по 1 марка продукти, все едно биха подействали еднакво на всяка коса. И точно поради ей такива причини започнах да използвам профи козметика сама и да не търся нови фризьори. Предпочитам да измина 160 км. и да отида и на фризьор, маникюр и поддръжка на мигли, както правя в момента, защото в София не открих нито едно от гореизброените на някаква читава цена или да попадна на читав фризьор, маникюрист, козметик. Изводът за мен е, че в малките градчета работят по-добре, по-внимателно и държат на клиентите си.
Mini me имаш чудна дълга коса, за която направо си мечтая 😍. Дори с новия цвят много ти отива!
П. С. От рибата забърсах комплект за косопад и ускоряване на разтежа на Меди - жълт етикет за тънка коса, защото и моята коса е в периода сезонен косопад. А и както бяхте споменали по-горе от масажите с масла за скалп и на мен взе повече да ми пада, та чак се шашнах. Но реших да не се паникьосвам и да работя системно по поддръжката й с подходящи продукти против косопад. Единствено за момента не съм взела ампули, но ще пробвам на първо време без тях. Забърсах и комплект на Макадамия, оригиналната версия - Ш+М+масло. Пък да видим как ще се отрази.

Общи условия

Активация на акаунт