Професионални серии за коса 136

• 37 348
  • 755
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Благодаря за новата тема! Flowers Hibiscus
Досега съм ползвала слънцезащита на Лакме, Керастаз и на Алтерна. От трите най-много ми харесва Алтерна и най-малко Лакме. Тази година ще пробвам слънцезащитата на Ланза. Не си падам по натурални масла и затова предпочитам спрей за плажни къдрици, на които да харесвам аромата, защото на плаж парфюм не слагам.

# 16
За слънцезащита вече говорих за опита ми в предната тема, няма да се повтарям.
Аз отдавна не експериментирам, но обичам Лореал и чакам новата им серия да дойде и в Бг, за да си я купя.

# 17
Благодаря за темата! От няколко месеца съм в профи козметиката и още нямам слънцезащита. Ще следя! Сега малко ме е яд, че не си взех комплекта на Лейбъл.М от Великденската промоция.

# 18
Благодаряяя за новата темаа.🥰 Само като видя/чуя думата "лято" и много се вълнувам. Въпреки положението, в което се намираме в момента и това, че имам 3кг за сваляне (😀), вярвам, че това лято ще е невероятно и запомнящо се. Обожавам морето, плажа, аромата на коктейли и слънцезащитни продукти, морският бриз, летните партита и всички прекрасни емоции, които ни носи този сезон.🥥☀️
Та, съжалявам за отплесването, започвам по същество.😀 Миналата година за първи път използвах слънцезащитна серия, тази Macadamia и ужасно много ми хареса. Лек аромат на кокос, не перфектен, биеше си към химичен, но все пак приятен, хидратираше и разплиташе косата, но няма да се задълбочавам в обяснения, защото за жалост серията е спряна.. Или поне така казаха Рибките. Което ме ядосва, защото Macadamia спряха да произвеждат бои, лятната серия и някои от добрите им стилизанти, защото искат да се фокусират върху създаването на нови продукти, а нищо ново няма от тях. Но ще ги извиня, защото имат най-доброто олио.💘 На плажа изпозлвах маслото за коса на Cocosolis и върху него слънцезащитно олио на Uriage. Опазих я от изсушаване, но не и от накъсване. През лятото имам най-засилен косопад и това ще е иделаното време да пробвам Genesis-а дали си върши работата. Освен слънцезащитните, изпозлвам основно хидратиращи и балансирани серии. Най-любима комбинация ми е Ш+Б  за изглаждане на косата от John Frieda. Случвало ми се е веднага след измиване с тях и малко олио на Macadamia да излизам с мокра коса на капанче и въпреки влагата, косата се начупва много красиво, няма никакъв фриз и е със страхотен блясък. Ухаят свежо, шампоанът измива нежно косата без да я премива, с кремообразна консистенция е, а балсама е гъст и много напояващ. Чудя се много на серията L'oreal, само защото някъде бях попаднала на мнение, че има аромат на пъпеш и бонбонки.😀 Ако някой има наблюдения, моля да сподели. На Lakme серията е обновена и не ми вдъхва доверие, така че пак ще се надявам на споделено мнение. Имам съвсем малко от Macadamia и след това май ще заложа на Kerastase или Alterna. Любимите ми солени спрейове са на Lakme и Bumble&bumble. И двата матират косата, но с масло нешата се оправят. Ако искам супер гладка и права коса изпозлвам анти-фриз крема на Alterna. Без значение дали ще изправям със сешоар или преса винаги създава иделано гладък полиран завършек, без да отнема от цялостния обем. Другите стилизанти са без промяна.

# 19
Аз за лятото нямам специални ритуали, обаче тръгна ли на море и става страшно да реша какво точно да взема... В градски условия лятото пръскам при всяко излизане навън  някакъв спрей с UV-защита. Миналото лято ползвах жълтия спрей на Лореал, много приятен неомазняващ и разплитащ спрей. Даже ми остана и зимата също го пръсках на суха коса преди сресване, мирише нещо плодово като праскови...
Тези дни правих една поръчка и си взех един спрей на Мароканойл, който го дават за блясък и UV-защита. Някой да го е ползвал?

Ползвала съм СС-крема на Керастаз, не останах впечатлена, остава някакво протеиново и лепнещо усещане в косата...  По-скоро ако взема нещо тяхно, ще е червения спрей от лятната им серия K-soleil.
Продуктите за плажни къдрици имат ли UV-защита или са морска вода само? Гледам и този спрей, някой с отзиви за него?

# 20
Тъкмо гледам в коса.бг 2 продукта : този на lunna pateka на Maroccanoil и един на на Joico - Defy Damage Protective Shield. Пише, че са с УВ филтър и двата. Ще се радвам на мнение

# 21
Скрит текст:
Аз за лятото нямам специални ритуали, обаче тръгна ли на море и става страшно да реша какво точно да взема... В градски условия лятото пръскам при всяко излизане навън  някакъв спрей с UV-защита. Миналото лято ползвах жълтия спрей на Лореал, много приятен неомазняващ и разплитащ спрей. Даже ми остана и зимата също го пръсках на суха коса преди сресване, мирише нещо плодово като праскови...
Тези дни правих една поръчка и си взех един спрей на Мароканойл, който го дават за блясък и UV-защита. Някой да го е ползвал?

Ползвала съм СС-крема на Керастаз, не останах впечатлена, остава някакво протеиново и лепнещо усещане в косата...  По-скоро ако взема нещо тяхно, ще е червения спрей от лятната им серия K-soleil.
Продуктите за плажни къдрици имат ли UV-защита или са морска вода само? Гледам и този спрей, някой с отзиви за него?

Здравей, имам спреят. Мирише много приятно, не  утежнява косата, но не мисля, че предпазва особено  Simple Smile Още дори не съм го изхабила моят. Заглеждам този продукт https://www.cultbeauty.co.uk/ouai-haircare-finishing-creme.html и подозирам, че няма да остане само с гледането. Simple Smile

# 22
hibryd, за Тиги или за Мароканойл става въпрос?
За градски условия мисля един спрей или крем е достатъчен, ако си на море и цял ден си под слънцето, тогава косата трябва да се пази под капела, чадър или кърпа, той е най-сигурната защита. Всичко останало е да не си докараме някоя сухота на косата, която после да "лекуваме" цяла есен и зима... Главно хидратиращи серии и масла, еластисайзър и въобще всичко което хидратира и освежава сухата коса...

# 23
Извинявай, tigi Simple Smile

# 24
Здравейте, слънцезащитен продуктдосега не съм ползвала за косата. Само шапка. Косата винаги ми е била хубава с изключение на последните 2 години. Откакто почнах да ползвам професионална козметика за коса миналата година видът й доста се подобри. От боядисвана, вяла, тънка и суха стана в добър вид. Февруари свалях боя и изсветлих с 2-3 тона и поне допреди 2 седмици всичко беше наред. В момента каквото и да ползвам не дава резултат (Олаплекс, Еластисайзър, Терапист и др.) Като се съобразявам с редуването им. Върнах се в изходна позиция, че и по зле. Днес забелязах и избухване на кортекса. Ще ходя да хванат връхчетата. Правя преуоши, маски загряти под шапка и всичко останало. Но само ще замаскирам щетите. Ето това е сега:

# 25
Момичета, здравейте.
Косата ми е тънка, рядка, леко чуплива, мазна в корените и суха в крайщата, порьозна и цъфтяща. Боядисвам се няколко пъти годишно в светло вестеняво, какъвто е и моят естествен цвят. Преса за коса ползвам през ден няколко дена. През годините съм ползвала много профи продукти, но някак "на парче" и от нищо не бях доволна. Преди година направих един тримесечен курс с ампулите на Керастас Denisifique. Видим започна да ми расте много нова коса. Ползвах ги всеки ден. Обаче ми утржняваха/омазняваха много и докато ги втривах в скалпа ми падаше ужасно много коса. Направо цели топки. В момента косата ми е оредяла двойно, но ми растат нови косми, защото по цялата дължина имам различни пластове от новопоникнали. От обявяването нанизвънредното положение не ползвам преса/сешуар. Реших да не се биядисвам. Около една педя коса отрязах. Намерих вашата тема и изчетох почти всичко. Реших да си накупя няколко серии от продукти+ампули и да се опитам да заздравя косата. Към момента не търся добре изглеждащ външен вид, защото не излизам някъде. И ако това извънредо положение продължи, може цяло лято да не ми трябва преса/термо продукти/стилизиращи.
Взех си:
- Ланза Healing Oil - Ш, М, олио- сравнително доволна съм
- Марокан с кафявата капачка-Ш, Б, М, олио за всеки тип - много ми омазнява косата
- ФК еластайзъра с роза
- Концентрати за блясък и бустер за хидратация на Керастас

Сега чакам комплекта на Лалга Ш М и ампула, както и ампулата на Наптура за почистване на скалпа.
 Планувам, ако/като ми с е позакрепи косата да премина на серии за обем/плътност/тънка коса и да продължа с терапите с ампули примерно.

Искам да ви попитам, кой ДПШ на Шу Умера да си взема и от кой сайт поръчвате? Както и ампули Наши Фито Рипеър от Алтерна Тен от къде? Може би единствената серия за коса, от която бях доволна беше на Лореал Ботокс. Има ли някакъв негов заместител към днешна дата?

PS- това е косата ми след няколко часа с еластайзъра на ФК, Ш, М и олио Ланза. Изсъхнала от самосебе си.

# 26
  • Някъде там
Тази година за слънцезащита ще се доверя на Рене Фюрер .
Предни години съм използвала керастаз  ,лореал,алтерна .ББ крема на Алтерна харесвах най много .
Гледам сега и чета за балсама и маската на Керастаз Генезис.
Оказва се,че балсама е по скъп и явно по ефикасен.
Описание на балсама
Предимства:
97,7% по-малко загуба на коса поради накъсване
97,7% по-малко накъсване
97,7% повече устойчивост
97,7% по-силна коса
Описание на маската
99,2% по-малко накъсване
99,2% повече устойчивост
99,2% по-силна коса
89% по-хидратирана коса
40% повече мекота

# 27
Благодаря за новата тема 🤗
Никога не съм използвала слънцезащита за косата.
Не съм сигурна, че ще започна да го правя

# 28
  • София
Здравейте и тук Simple Smile Не ползвам специални продукти през лятото и не съм сигурна, че представляват интерес за мен.

# 29
  • София
До сега съм използвала различни дрогерийни варианти и никога не съм нацелвала нещо, на което - да, това върши работа. Последно бях с Rene Furterer серията за слънце, но миризмата беше по-скоро на химикал. Следя ви с интерес и събирам идеи. Засега съм харесала летните серии на Loreal, Macadamia, Kerastase. И по-скоро си търся Ш+М+спрей, cc крем на Kerastase и Swimcap нa FK. Маслото от кокос е задължително, а също така и хидратиращите серии за коса. И по този въпрос - някой ползвал ли е серията на Macadamia Weightless moisture?

Общи условия

Активация на акаунт